X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith ja tez nienawidzę cichych dni. U nas tak jak u Allmitki. Mojemu srednio to przeszkadza i raczej jest z tych co to woli ochłonąć i sie przespać z problemem a ja znowu wole na gorąco rozwiązać problem i przez to czasem sie pogarsza jeszcze sytuacja. No i przez to tez to ja wyciagam pierwsza rękę bo nie chce zasypiac poklocona. Na szczescie poki co jest dobrze. Pomijając fakt ze dostalam okres, boli jak cholera juz zapomnialam jakie to uciazliwe :( masakra... akurat dzisiaj kiedy mamy plany na wieczór ehhh

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walduniu czekamy z niecierpliwością! Trzymamy kciuki za Leosia :*

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu i być może ciche dni by nie przeszkadzały, ale doszliśmy w tej sprawie do konsensusu i jest zadowolony. Po tych latach stwierdza, że jest idealnie tak jak jest. Zawsze o wszystkim na bieżąco rozmawiamy, jedno stara się wyciszyć drugie, zrozumieć emocje i tak jest nam super :)

Cherry bardzo cieszą :) ja mam takie przeczucie, że Mały zdecyduje się na maj. Ile będzie w tym prawdy...zobaczymy

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się wkurze to się wpiszę na własne zadanie i pójdę do innego szpitala! Tu każdy wszystko olewa

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Jak się wkurze to się wpiszę na własne zadanie i pójdę do innego szpitala! Tu każdy wszystko olewa
    Nie no jezeli tam lezysz i jeszcze Ci mowia ze nie widza problemu, to troche slabo.... Tylko pewnie jak pojdziesz do innego szpitala to sie nasiedzisz na IP itd... No ale rzeczywiscie, tak jak Sylwia pisze, powinni Ci jakos wyciszyc skurcze, bo sa za wysokie jak na ten etap ciazy

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok a jak u Ciebie z samopoczuciem?? to raptem 2 tygodnie.... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 14:38

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Posok a jak u Ciebie z samopoczuciem?? to raptem 2 tygodnie.... :D

właśnie wróciłam z sierściuchem z lasu więc się dotleniłam pochodziłam, psina się wybiegała więc pełen relaks ale tak na poważnie to zaczynam się trochę denerwować że termin na 11.03 a tu cisza - małemu się nie spieszy na tę stronę brzucha ;)

19Biedroneczka91, Allmita lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę wczoraj dwa razy pisałam post i dwa razy mi ucielo:/

Waldi kciuki zaciśnięte! ;*

World no tragedia ten szpital. . Powinni od razu coś dac przy takich skurczach!

Posok, teraz twoja kolej tak?

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej znowu się napisałam i ucielo:/

Mamy karmiące piersią, jak z waszą dietą? Bardzo rygorystyczna czy znowu nie przesadzać z tym? Bo sama już nie wiem co jeść:/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia co do mężów, to pociesze że u nas podobnie:) z tym,że mój mąż woli wszystko wyjaśnić od razu i nie chodzić z fochem. Nie pamiętam żebyśmy kiedykolwiek mieli ciche dni:) wczoraj też.mieliśmy ciężką rozmowę, ale pomogło i zaczynamy od Nowa:)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia- Basia zadowolona z karuzeli nad łóżeczkiem? Bo zamówiłam tą samą, dziś przyszła, jest cudowna ale jestem ciekawa czy te szumy i odgłosy lasu faktycznie działają

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką macie karuzelke:)?

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula ja jem wszystko, kapuste kiszona, fasole, orzechy, gazowane napoje. Nie uznaje doety matki karmiacej. Naturalnym dla mnie jest, ze jem wszystko to co jadlam w ciazy.

worldbyme, Posok82 lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karuzelka z Fisher Price z projektorem i dzwiekami szumu,kołysanki i jakieś odgłosy natury

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 20:15

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas ucina mi posty więc będę ich pisać więcej i po trochu:p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki.. Dzięki za kciuki..

Fizjoterapeuta po obserwacji powiedział że jest kilka niedociągnięć.. Kazał zrobić to usg przezciemiączkowe.. Powiedział że ma pewne podejrzenia ale nie będzie straszył póki nie ma badań.. Dał pewne wytyczne i kazał w domu przez 2 tygodnie korygowac.. Jak po tym czasie okaże się że jest jak było to on się weźmie za Leosia.

Pani alergolog z kolei również pediaTra też stwierdziła że tu bardziej neurologicznie jest coś nie halo niż alergia na mleko. I też zaleciła to badanie.. Mówi że ten krzyk i jego nerwy nie są z bólu brzuszka..

Normalnie ja nie wiem skąd ja mam tyle siły mimo zmęczenia na to wszystko.. A myślałam że to usg nas ominie..

Mało tego alergolog pyta jak ja się czuję.. Mówię że źle a ona że widać że przemęczona jestem.. Ale co ja zrobię?? To moje dziecko i choćbym miała paść to będę go tachac i takie tam.

Dobra.. Dzisiaj wymiękam.. Jutro szczepienia..

A.. Alergolog powiedziała że przy problemach neurologicznych nie zaleca się szczepionek tych z przychodni. Powinno się przeciw niektórym chorobom w ogóle nie szczepic i od razu rozmawiała z pediatra która jutro nas szczepi i ona jutro zdecyduje co i jak..

Pozdrawiam.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Sandrula ja jem wszystko, kapuste kiszona, fasole, orzechy, gazowane napoje. Nie uznaje doety matki karmiacej. Naturalnym dla mnie jest, ze jem wszystko to co jadlam w ciazy.

No właśnie bo słyszałam, że powinno się jeść normalnie to co się jadło w ciąży a ja się katuje i diety się trzymam:/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith jak czytam Twoje posty to jakbym o moim małzeństwie czytała ;) tylko mój maz nie jest typem zbyt wielkiego romantyka i jakoś niezbyt wylewny w ucZuciach ale jakoś mi to nie przeszkadza, bo ja mam podobny charakter. Tez nie miewamy cichych dni, bo my po prostu zbyt wybuchowi jesteśmy oboje. Jak jest problem to powiemy sobie prosto w oczy dosadnie, powrzeszczymy czasami, potem każde schodzi drugiemu z oczu na chwile, ochłonie i wracamy do normalności. Nie przypominam sobie abyśmy kiedykolwiek poszli spac na fochu. Wydaje mi sie, ze im dłużej taka sytuacja trwa, tym trudniej potem sie przełamać i pogodzić jedno na drugiego sie oglada, kto ustąpi.

Zakupy zrobiłaś super, ja w pierwszej ciazy miałam bardzo podobne. Przede wszystkim identyczny laktator, elektryczny tak? Ja byłam z niego mega zadowolona, butelkę tez mieliśmy taka, ale korzystaliśmy z tego dopiero jak wrocilam do pracy. Maści do pupy tez te kupiłam.

Word zrób jutro rano raban w szpitalu i tyle niech sie ogarną, bo jak nie to sie wypisujesz i juz. Jak nie wstrząśniesz nimi to nie rusza sie do roboty. Trzymam kciuki aby sytuacja sie uspokoila i abyś wróciła do domu szybko.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i za Leosia trzymam mocno kciuki i za mame oczywiście tez, duzo sił i wytrwałości, my matki jesteśmy w stanie wszystko znieść dla naszych dzieci.

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula ja najadlam sie pistacji jak Gabrys mial 3 tyg. Woreczek zjadlam i na szczescie Gabrysiowi nic. Chociaz juz potem postacje porzucilam bo ponoc bardzo alergizujace ;) kawy pijam dwie, z ekspresu, pije cole i wszelakie soki, jem wszystkie miesa i warzywa. Jedynie z cytrusami tak na spokojnie bo czesto kwasne kupy po nich sa jak sie duuuuuzo zje.

Waldziu kochana przy problemach neurologicznych szczepienia powinna przejac poradnia jakas, tym bardziej ze nie sa pewni czy cos sie nie dzieje. Niestety szczepienia moga pogorszyc...

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ