X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Nats nie martw się ważne że przybiera na wadze a przecież wiesz że każde dzieciątko jest inne, z tego co pamiętam to Ty przed ciążą byłaś chudziną :)

Mam właśnie taką nadzieję że samo ruszy bez wywoływania - czas pokaże

A jak sie czujesz ? :*
    Mnie strasznie w kroku boli i czuje jak by synek mial wypasc, jest tak nisko chyba :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) mam nadzieję, ze faktycznie wystrzeli z wagą niedługo :)

evelinPewnie już Kuba do kanału rodnego zaczyna się przymierzac :)
    Nie wiem jak Wy, ale ja w tych ostatnich dniach przed porodem czułam się bomba zegarowa - nie wiadomo kiedy wystrzeli :D
    Trzymam za Was kciuki i oby Wasze porody były jak najmniej bolesne i szybkie :)

Evelin lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Dzięki dziewczyny :-) mam nadzieję, ze faktycznie wystrzeli z wagą niedługo :)

evelinPewnie już Kuba do kanału rodnego zaczyna się przymierzac :)
    Nie wiem jak Wy, ale ja w tych ostatnich dniach przed porodem czułam się bomba zegarowa - nie wiadomo kiedy wystrzeli :D
    Trzymam za Was kciuki i oby Wasze porody były jak najmniej bolesne i szybkie :)

Dziękujemy kochana ! :*

No ja się czuje dobrze tak naprawdę..
    Tylko ten ból właśnie.
    Ale myślę że po weekendzie już mogłabym sie rozpakować :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myśmy dzis byli na szczepieniu...Maly wazy 5,5 kg...;) ponoc jest w górnej granicy normy...tak myslalam ze z tyle wazy patrzac na te jego faldki hehe..;) pytam czy go nie przrkarmiam ale lekarka mi mowi ze piersia nie przekarmie...ale przez to ze tak przybiera moze miec wieksze problemy z brzuszkiem..no bo sporo mleka musi strawić...:(

Dziewczyny powidzenia2na finiszach...:)

Evelin lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmitka u nas tez faldki spore :D niektóre rajstopki w udach za ciasne haha :D no coz ja tez bylam pulchna jako dziecko a teraz nawet 50kg.nie ważę :)

Dziewczyny powodzenia zyczymy z Basia i zaciskamy kciuki za szybkie porody i jak najmniej męczące <3

Evelin, Allmita lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita super waga, piersia nie da sie malucha przekarmic ;)
    My dzisiaj po ważeniu Gabryśko tylko 6400g waży :) taki maluszek roboluszek. A z tymi problemami brZuchowymi to nie ma reguly. Gabrys duzo przybiera, ale malo je. I w sumie kupe robi raz na dwa trzy dni. Takze bardzo duzo przyswaja. A ja jem wszystko, teraz na tapecie fasolka po bretonsku. Nie robi to wrazenia na nim wcale. U mnie kolke tylko N. Miala przez cheile jak na dokramialam mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 20:04

Allmita lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kupki dalej czesto robi a pomiedzy nimi jeszcze kleksy mniejsze....z 3 porzadne kupy na dzien to sa

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak jak u G. Jedna kupka na 2 lub 3 dni. Zalezy. Jak Je więcej warzywka to kupke zrobi. Od razu widac ze pokarm mamy się przyswaja a inne nie ;) dzisiaj pewnie bedzie kupa bo 2 dni nie bylo

• Allmita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ti zazdroszcze Wam tych rzadkich kup...:) bo moj strasznie sie orzy nich meczy wiec jak robilby rzadziej to moze mialby wiecej spokoju...;)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga waga...ale wlasnie zaczelam sie stresowac porzadnie...maly ma troche male ciemiączko 0,5x0,5...niby mam sie nie martwić ale poczytalam internet....;) no i sie martwię....:(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita ja nawet o tym nie czytalam i Tobie też radzę. Pediatra kontroluje, bylas juz na pierwszej wizycie? Sprawdzal ciemiączko? Nie czytaj internetow :*

• Allmita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Allmita ja nawet o tym nie czytalam i Tobie też radzę. Pediatra kontroluje, bylas juz na pierwszej wizycie? Sprawdzal ciemiączko? Nie czytaj internetow :*

Bylam na wizycie i na szczepieniu...prdiatra uspokajala ze wszystko ok..no to ba cholere mi wspomniala o tym ciemiączku...wiem ze internet to ZLO..ale..ktora z nas tak nie ribi...?? ;)

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) witam sie w 29 tygodniu:):) ale fajnie;) za tydzien spakuje sobie torbe i bede czula ze juz jest naprawde blisko:):)
    To niewiarygodne jak duże są Wasze dzieciaki :):) fajnie, ze zdrowo rosną:*
    Allmita o tak internet to zlo, a wszystko i tak sprawdzamy... Ja wczoraj do 4 nie spalam bo Malutki mial przez caly dzien chyba z 8 razy czkawke. Jejku, ale schiza zlapalam Internet oczywiscie pisze o jakims niedotlenieniu przy czestych czkawkach.... Juz mialam na IP jechac. Na szczdscie moj maz jest normalny i mnie uspokoil, ze przeciez wypilam duzo soku, zjadlam wczoraj mnostwo owocow, to Dzidzius czka, bo mu wody smakuja:)):) wiecej nie czytam bo osiwieje;)

Allmita, ines., Sylwia91, bita_smietana, Bella_Bella lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Czesc dziewczyny:) witam sie w 29 tygodniu:):) ale fajnie;) za tydzien spakuje sobie torbe i bede czula ze juz jest naprawde blisko:):)
    To niewiarygodne jak duże są Wasze dzieciaki :):) fajnie, ze zdrowo rosną:*
    Allmita o tak internet to zlo, a wszystko i tak sprawdzamy... Ja wczoraj do 4 nie spalam bo Malutki mial przez caly dzien chyba z 8 razy czkawke. Jejku, ale schiza zlapalam Internet oczywiscie pisze o jakims niedotlenieniu przy czestych czkawkach.... Juz mialam na IP jechac. Na szczdscie moj maz jest normalny i mnie uspokoil, ze przeciez wypilam duzo soku, zjadlam wczoraj mnostwo owocow, to Dzidzius czka, bo mu wody smakuja:)):) wiecej nie czytam bo osiwieje;)

Karolajnn, Ty to jesteś <3 <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko dlaczego Ty też mnie stresujesz, że już pakujesz torbę do szpitala!
    aaaaaaa ratunku, czy tylko mi się wydaje, że to jeszcze tyle czasu?

co za masarka....

swoją drogą jak już spakujesz to napisz co tam masz :P

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    A jak sie czujesz ? :*
    Mnie strasznie w kroku boli i czuje jak by synek mial wypasc, jest tak nisko chyba :)
    a się super czuję, tylko czasem odczuwam że mam krocze :) Dzisiaj byłam na KTG i wszystko w porządku, po badaniu stwierdzili że nie spieszno mi do porodu, następne KTG w poniedziałek, chyba już wolę urodzić niż jeździć na to KTG bo się czeka i czeka w kolejce...

Duśka;) lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny , co tam u Was. Wracam do was po kilku miesiącach przerwy , nie pamiętam chyba ostatni raz tu byłam w grudniu ;)mam nadzieję ,że jeszcze mnie pamiętacie .Dziś zrobiłam test i okazał się pozytywny ;;)mam nadzieję ,że tym razem uda mi się donosić ciążę ;)

Sylwia91, Allmita, worldbyme, Posok82, Evelin, bita_smietana, Duśka;), misiaq, Bella_Bella, ines. lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Czarnulka :) Dobrze, że jestes - gratuluję wyniku testu, witam Cię serdecznie i mam nadzieję ze za 9 miesięcy zobaczymy jaki to śliczny Dzidziuś krył się w Twoim brzuszku całą ciążę. Powodzenia Kochana i oby ciąża przebiegała książkowo i nudnie.

czarnulka24, Sylwia91 lubią tę wiadomość

2nn343r856geaxci.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko witamy i zostan na dluzej prosimy <3

Dziewczyny zazdroszcze Wam tego pakowania torby do szpitala i szykowania sie do przyjscia malucha na swiat. Ja mam wrazenie ze to wszystko jakos tak szybko przemknelo i moje dziecko zaraz 5mcy konczy... nie moge sie doczekac kolejnego brzusia :)

Allmita lekarz to kontroluje i jakby cos bylo nie tak to pokieruje na jakieś badania. Masz zdrowego i silnego synka nie szukaj mu chorób <3

Dziewczyny mam pytanie czy nie wiecie czy podczaa kp moge jakąś masc na bol reki? W poniedziałek dopiero ide do lekarza i na cito do ortopedy. Cos sobie zrobilam w reke od noszenia malej. Niestety zanim ją zamotam w chuste yo czasem jest juz histeria szczegolnie teraz ostatnio... ja ledwo moge cos przy niej robic już a ból promieniuje na palce..

czarnulka24, Allmita lubią tę wiadomość

• worldbyme Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka :* <3

czarnulka24 lubi tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ