Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Posok82 wrote:Nats nie martw się ważne że przybiera na wadze a przecież wiesz że każde dzieciątko jest inne, z tego co pamiętam to Ty przed ciążą byłaś chudziną
Mam właśnie taką nadzieję że samo ruszy bez wywoływania - czas pokaże
A jak sie czujesz ? :*
Mnie strasznie w kroku boli i czuje jak by synek mial wypasc, jest tak nisko chyba -
Dzięki dziewczyny
mam nadzieję, ze faktycznie wystrzeli z wagą niedługo
evelinPewnie już Kuba do kanału rodnego zaczyna się przymierzac
Nie wiem jak Wy, ale ja w tych ostatnich dniach przed porodem czułam się bomba zegarowa - nie wiadomo kiedy wystrzeli
Trzymam za Was kciuki i oby Wasze porody były jak najmniej bolesne i szybkie
Evelin lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Nats wrote:Dzięki dziewczyny
mam nadzieję, ze faktycznie wystrzeli z wagą niedługo
evelinPewnie już Kuba do kanału rodnego zaczyna się przymierzac
Nie wiem jak Wy, ale ja w tych ostatnich dniach przed porodem czułam się bomba zegarowa - nie wiadomo kiedy wystrzeli
Trzymam za Was kciuki i oby Wasze porody były jak najmniej bolesne i szybkie
Dziękujemy kochana ! :*
No ja się czuje dobrze tak naprawdę..
Tylko ten ból właśnie.
Ale myślę że po weekendzie już mogłabym sie rozpakować -
A myśmy dzis byli na szczepieniu...Maly wazy 5,5 kg...
ponoc jest w górnej granicy normy...tak myslalam ze z tyle wazy patrzac na te jego faldki hehe..
pytam czy go nie przrkarmiam ale lekarka mi mowi ze piersia nie przekarmie...ale przez to ze tak przybiera moze miec wieksze problemy z brzuszkiem..no bo sporo mleka musi strawić...
Dziewczyny powidzenia2na finiszach...Evelin lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Allmitka u nas tez faldki spore
niektóre rajstopki w udach za ciasne haha
no coz ja tez bylam pulchna jako dziecko a teraz nawet 50kg.nie ważę
Dziewczyny powodzenia zyczymy z Basia i zaciskamy kciuki za szybkie porody i jak najmniej męcząceEvelin, Allmita lubią tę wiadomość
-
Allmita super waga, piersia nie da sie malucha przekarmic
My dzisiaj po ważeniu Gabryśko tylko 6400g ważytaki maluszek roboluszek. A z tymi problemami brZuchowymi to nie ma reguly. Gabrys duzo przybiera, ale malo je. I w sumie kupe robi raz na dwa trzy dni. Takze bardzo duzo przyswaja. A ja jem wszystko, teraz na tapecie fasolka po bretonsku. Nie robi to wrazenia na nim wcale. U mnie kolke tylko N. Miala przez cheile jak na dokramialam mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 20:04
Allmita lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Allmita ja nawet o tym nie czytalam i Tobie też radzę. Pediatra kontroluje, bylas juz na pierwszej wizycie? Sprawdzal ciemiączko? Nie czytaj internetow :*
Bylam na wizycie i na szczepieniu...prdiatra uspokajala ze wszystko ok..no to ba cholere mi wspomniala o tym ciemiączku...wiem ze internet to ZLO..ale..ktora z nas tak nie ribi...??https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Czesc dziewczyny:) witam sie w 29 tygodniu:)
ale fajnie;) za tydzien spakuje sobie torbe i bede czula ze juz jest naprawde blisko:)
To niewiarygodne jak duże są Wasze dzieciakifajnie, ze zdrowo rosną:*
Allmita o tak internet to zlo, a wszystko i tak sprawdzamy... Ja wczoraj do 4 nie spalam bo Malutki mial przez caly dzien chyba z 8 razy czkawke. Jejku, ale schiza zlapalam Internet oczywiscie pisze o jakims niedotlenieniu przy czestych czkawkach.... Juz mialam na IP jechac. Na szczdscie moj maz jest normalny i mnie uspokoil, ze przeciez wypilam duzo soku, zjadlam wczoraj mnostwo owocow, to Dzidzius czka, bo mu wody smakuja:))wiecej nie czytam bo osiwieje;)
Allmita, ines., Sylwia91, bita_smietana, Bella_Bella lubią tę wiadomość
19Biedroneczka91 wrote:Czesc dziewczyny:) witam sie w 29 tygodniu:)
ale fajnie;) za tydzien spakuje sobie torbe i bede czula ze juz jest naprawde blisko:)
To niewiarygodne jak duże są Wasze dzieciakifajnie, ze zdrowo rosną:*
Allmita o tak internet to zlo, a wszystko i tak sprawdzamy... Ja wczoraj do 4 nie spalam bo Malutki mial przez caly dzien chyba z 8 razy czkawke. Jejku, ale schiza zlapalam Internet oczywiscie pisze o jakims niedotlenieniu przy czestych czkawkach.... Juz mialam na IP jechac. Na szczdscie moj maz jest normalny i mnie uspokoil, ze przeciez wypilam duzo soku, zjadlam wczoraj mnostwo owocow, to Dzidzius czka, bo mu wody smakuja:))wiecej nie czytam bo osiwieje;)
Karolajnn, Ty to jesteś -
Biedroneczko dlaczego Ty też mnie stresujesz, że już pakujesz torbę do szpitala!
aaaaaaa ratunku, czy tylko mi się wydaje, że to jeszcze tyle czasu?
co za masarka....
swoją drogą jak już spakujesz to napisz co tam maszCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Evelin wrote:A jak sie czujesz ? :*
Mnie strasznie w kroku boli i czuje jak by synek mial wypasc, jest tak nisko chybaDzisiaj byłam na KTG i wszystko w porządku, po badaniu stwierdzili że nie spieszno mi do porodu, następne KTG w poniedziałek, chyba już wolę urodzić niż jeździć na to KTG bo się czeka i czeka w kolejce...
Duśka;) lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny , co tam u Was. Wracam do was po kilku miesiącach przerwy , nie pamiętam chyba ostatni raz tu byłam w grudniu ;)mam nadzieję ,że jeszcze mnie pamiętacie .Dziś zrobiłam test i okazał się pozytywny ;;)mam nadzieję ,że tym razem uda mi się donosić ciążę
Sylwia91, Allmita, worldbyme, Posok82, Evelin, bita_smietana, Duśka;), misiaq, Bella_Bella, ines. lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Witaj Czarnulka
Dobrze, że jestes - gratuluję wyniku testu, witam Cię serdecznie i mam nadzieję ze za 9 miesięcy zobaczymy jaki to śliczny Dzidziuś krył się w Twoim brzuszku całą ciążę. Powodzenia Kochana i oby ciąża przebiegała książkowo i nudnie.
czarnulka24, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Czarnulko witamy i zostan na dluzej prosimy
Dziewczyny zazdroszcze Wam tego pakowania torby do szpitala i szykowania sie do przyjscia malucha na swiat. Ja mam wrazenie ze to wszystko jakos tak szybko przemknelo i moje dziecko zaraz 5mcy konczy... nie moge sie doczekac kolejnego brzusia
Allmita lekarz to kontroluje i jakby cos bylo nie tak to pokieruje na jakieś badania. Masz zdrowego i silnego synka nie szukaj mu chorób
Dziewczyny mam pytanie czy nie wiecie czy podczaa kp moge jakąś masc na bol reki? W poniedziałek dopiero ide do lekarza i na cito do ortopedy. Cos sobie zrobilam w reke od noszenia malej. Niestety zanim ją zamotam w chuste yo czasem jest juz histeria szczegolnie teraz ostatnio... ja ledwo moge cos przy niej robic już a ból promieniuje na palce..
czarnulka24, Allmita lubią tę wiadomość