X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eveli_na ja obstawialam dwie drogi, albo dopiero po 6. Miesiącu zacznę wprowadzać albo sprawdzę wcześniej czy się interesuje jedzeniem i jak będzie gotowa to dam od czasu do czasu cos innego. Na piersi tez nie dawalam nic pic chyba ze koperek na wzdecia moze ze 3 razy pociągnęła ze 20ml. Nawet zoltaczke pognałyśmy samym cycem :D no i jako że widzę że jest zainteresowana to daję jej przynajmniej raz w tygodniu trochę czegoś innego :) poczytaj tylko o glutenie bo jego warto wprowadzić właśnie po 4 miesiącu, co zmniejszy ryzyko alergii. My właśnie jutro będziemy próbować kaszki :)
    Współczuję przeprowadzki bo przy 4 dzieci w tym jeden niemowlak to musialo byc wyzwanie! Ja lubilam się przeprowadzac ale jak mieszkalam sama za.czasów studiow :D

Evelin lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o glutenie nam na szkole rodzenia mowili zeby wprowadzic troche po 4 msc..resztę mam zsmiar po 6 jak tylko laktacja pozwoli..narazie z mlekiem jest ok, gorzej ze spaniem w dzien.wczoraj usnal na dluzej nuz pol godziny dopiero na spacerze, wczesniej nawet szum wodospadu nie pomogl..nie wiem czy to nie skok rozwojowy tym bardziej ze ma znów etap wieszania na cycku...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita pasuje na skok :) minie :*

Allmita lubi tę wiadomość

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Ale te dzieciaczki rosną :) Jak na drożdzach :*
    Allmita u nas tak własnie wyglądają skoki :) Przejdzie :*

My też bedziemy za jakiś miesiąc powoli wprowadzać jakieś delikatne nowości ważywne :) Z tym, że no cóż my akurat gluten całkowicie wyelininujemy z wiadomego powodu :) Tylko zastanawiam się gdzie można dostać jakieś kaszki dla niemowląt z certyfikatem :( No i jak ją rozrobić na moim mleku, bo na wodzie nie wiem czy Młodemu posmakuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 03:34

Evelin, Caro, ines., Posok82, Sylwia91, 19Biedroneczka91, bita_smietana, misiaq lubią tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Evelin jeszcze przez dwa dni mam rodzicow bo specjalnie przylecieli :) dobrze miec taka pomoc.
    Gabryśko rośnie, gada, smieje sie, totalne szalenstwo. Zagaduje jak sie nim przestaje ktos interesowac. ;)
    Cudny jest ogolnie, dziewczynki w nim zakochane :) fajnie miec takiego rodZynka :)

To cudownie <3
    Ucaluj wszystkie kruszynki od nas :*
    Lubię czytać takie piękne wiadomości :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusko jak Ty pięknie wyglądasz!!!!!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Dusko jak Ty pięknie wyglądasz!!!!!

Dziekuje Kochana :*
    A tak wogole gratulacje synka :) Super imie :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow a cóż to za nastolatka z pięknym kawalerem na rękach, Dusia świetnie wyglądasz.

Co do rozszerzania diety, to ja przy synu zaczęłam powoli wprowadzać po skończonym 5 miesiącu, ale to tak naprawdę malutkie ilości na próbę, a tak non stop pierś, nie podawałam też nic innego do picia, żadnej wody ani herbatek. O podawaniu glutenu wcześniej słyszałam, ale nie praktykowałam, za to kiedy młody już siedział stabilnie, podawałam mu gotowane na parze różyczki kalafiora, brokuła, marchewkę i wszyscy byli w szoku jak sam zajadał, a moja mama się za głowę łapała i mówiła, że dziecko mi się udławi ;)

Duśka;), Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jemy malo nowosci i bazujemy na piersi. Ani jeden posilek nie jest zastapiony a jedynie uzupelniony czyms innym :) wlasnie bedziemy próbować kaszki z owocami oczywiście bez cukru :) tez bede dawac malej jeść tak jak Ty Pestko tylkl jak usiądzie :D w niedzielę konczymy 5 mcy wow :)

Dusia Ty slicznotko :*:*

Aaa chwale sie, waga z przed ciąży wróciła <3

Duśka;), 19Biedroneczka91, Evelin lubią tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet :)

Duśka;), Allmita, Aguś77, Evelin, Sylwia91, Nats lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet :)

<3 najlepszego :*

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Polecam zasiegniecie sprawdzonego info na temat glutenu. https://www.hafija.pl/2015/01/wprowadzanie-glutenu-do-diety-dziecka-najnowsze-wytyczne-zalecenia-i-badania-2015.html

Wczesna eskpozycja na gluten nie chroni przed wystapieniem celiaki.
    Jestem ogolnie przeciw wczesnemu rozszerzaniu diety, ale ja ogolnie jestem w temacie zywienia bardzo rygorystyczna.

Polecam bloga hafija, skarbnica wiedzy dla kazdej matki na temat karmienia poersia i nie tylko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 17:09

Nats, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet :-)
    Co tam u Was słychać?
    pasok Jak tam? Jakieś objawy porodowe są? :-)
    Dusiaprzepięknie wyglądasz!
    evelina blog hafiji przeczytlam prawie cały :) też polecam wszystkim. Najlepiej już przed porodem zacznijcie sobie czytać - o ile chcecie kp :)

A u nas wszystko w porzadku :) cały czas na cycu. Młoda rośnie w sile i mam wrażenie, ze coraz więcej "kuma".
    Jutro mamy usg bioderek - mam stresa trochę. Zresztą jak przed każdym badaniem albo wazeniem Małej. Taki iracjonalny strach o własne dziecko - całkowicie nowe uczucie. Dopiero teraz zaczynam rozumieć w 100% swoją mamę :)

Pozdrawiam Was wszystkie!! :)

Allmita, Posok82, 19Biedroneczka91, Duśka;), Sylwia91 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet :-)
    Co tam u Was słychać?
    pasok Jak tam? Jakieś objawy porodowe są? :-)
    Dusiaprzepięknie wyglądasz!
    evelina blog hafiji przeczytlam prawie cały :) też polecam wszystkim. Najlepiej już przed porodem zacznijcie sobie czytać - o ile chcecie kp :)

A u nas wszystko w porzadku :) cały czas na cycu. Młoda rośnie w sile i mam wrażenie, ze coraz więcej "kuma".
    Jutro mamy usg bioderek - mam stresa trochę. Zresztą jak przed każdym badaniem albo wazeniem Małej. Taki iracjonalny strach o własne dziecko - całkowicie nowe uczucie. Dopiero teraz zaczynam rozumieć w 100% swoją mamę :)

Pozdrawiam Was wszystkie!! :)
    super wieści u Ciebie, u mnie ciągle bez zmian no bardziej mi brzuch ciąży i zaczynają mnie pobolewać pachwiny, zobaczymy jak będzie dalej jeśli nic się nie ruszy to w piątek mam mam jechać do szpitala na badania.

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ale was ostatnio coś mało.. :*
    My się witamy już przy końcu <3
    Na ostatniej wizycie okazało się że szyjka się skraca, i robi się rozwarcie na "mały palec"
    I że w każdej chwili może się zacząć :) zalecono Nam duzo się przytulać , do tego pije herbatke z liści malin ;) brzuch mi sie opuścił, mały już nie kopie aż tak często ale za to naprawdę mocno <3 no i teraz wiem co to znaczy częste oddawanie moczu :D bo teraz to naprawdę sikam hehe
    Oczywiście w nocy bardziej :) do tego dochodzą bóle krocza, okropne te bóle.. Ale ponoć to normalne... ?
    Czekamy teraz jak coś się zacznie, jesteśmy spakowani więc może się zaczynać :) :)

Trzymajcie kciuki! :*

Posok82, Allmita, ines. lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evlin, posok kciuki za rozwoj akcji :)

Milego dnia babeczki!

Evelin, Posok82 lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasok Mam nadzieję, że się samo ruszy i nie będzie trzeba wywoływać. Oxy na zimno to najgorsze zlo - chyba, ze samo się ruszy i dadzą, żeby przyspieszyć akcję.
    evelin No to teraz działaj z mężem :D cieszcie się soba ile się da i korzystajcie z ostatnich chwil tylko we dwoje :)

U nas była położona i jak zwykle się martwię. Młoda w tydzień przybrała tylko 150 G, czyli prawie tyle ile ostatnio. Niby przyrost jest w normie, ale raczej tej dolnej... Ehh myślałam, ze więcej teraz przybierze. Zobaczymy jak w następnym tygodniu. Mam nadzieję, że wszystko jest ok.

Evelin, Posok82 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats nie martw się ważne że przybiera na wadze a przecież wiesz że każde dzieciątko jest inne, z tego co pamiętam to Ty przed ciążą byłaś chudziną :)

Mam właśnie taką nadzieję że samo ruszy bez wywoływania - czas pokaże

Nats lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats mi Basia na początku przybierala po 100 do 120g na tydzień a potem jak się rozszalala to ponad 300g w tydzień złapała także daj jej czas :* najważniejsze że przybiera!

Nats lubi tę wiadomość

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ