Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Kobietki Przepraszam, że nie odzywam się w ogóle ale nie mam energii, w zamian za co silne mdłości Śpię w nocy po 10-11h z przerwami na siku, ledwo minie 13:00 a już bym znowu spala, o 17:00 koniecznie drzemka. Mdłości rano nie ma ale po południu są coraz gorsze, straciłam apetyt. Najgorsze jest to, że nie jestem w stanie przełknąć wody, strasznie mnie od niej odrzuca... Próbuje jakieś soki ale ciężko jest teraz z przyjmowaniem płynów u mnie, nie mam pojęcia co z tym zrobić. Wieczorem ogarnia mnie ogólnie stan płaczliwy, jest mi źle i źle mi z tym, ach te hormony Najgorsze są te mdłości naprawdę. Gdybym jeszcze zaczęła wymiotowac to może by chociaż na chwilę była ulga ale nie... Jak tylko kładę się to wszystko mi się "cofa", biegnę do łazienki i nic, przechodzi. Już nawet próbowałam wymusić no bo strasznie jest naprawdę przed snem ale i tak nic nie dało... Także u mnie tyle. Musiałam ponarzekać, przepraszam
-
Bella na zgagę dużo wody pomaga. Mnie tez od początku meczy. No tylko ze ciebie od wody odrzuca
My po wizycie. Bąbelek ma sie swietnie wazy juz 820g, czyli przybrał 340 w ciagu 2,5 tyg. No i zgodnie z tym co czułam po kopniakach zmienił pozycje na glowkową.
Pytałam o trzecie usg, lekarz nie widzi potrzeby bo wszystko jest w porządku. Mowi ze jeśli cos go zaniepokoi to zobaczy to tez na małym usg i wtedy sprawdzimy na dokładnym a nie ma potrzeby mnie na koszty naciągać. To chyba fair bo on sam prenatalne wykonuje...Sylwia91, Bella_Bella, Caro, Evelin lubią tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Kochane, chciałam Was tylko poinformować że już zmęczona i zestresowana tymi plamieniami po tym krwawieniu zadzwoniłam wczoraj do gina. Kazał od razu przyjechać. Na szczęście wszystko jest w najlepszym porządku. Zrobił usg przez brzuch. Kłębuszek ma już 1,18cm i serduszko bije w odpowiednim tempie A skąd te plamienia? Nie wiadomo! Niby jest mini krwiaczek ale gin mówi że nie jest groźny. Nadal nakaz lezakowania. Mam i tak wizytę jeszcze w poniedziałek Ufff próbuje odspanąć i przywołać tylko pozytywne myśli i bywać sobie z Wami na fiolecie ale nadal mam jakieś obawy. Chyba do porodu będę się tak bujać hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 07:09
bita_smietana, Allmita, Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Biedroneczka Ines gratuluję udanych wizyt Ale Wasze Maluszki rosną
Waldi Kochana, mam nadzieję że niedługo i dla Ciebie wyjdzie słoneczko i przyjdą lepsze dni. Trzymam kciuki za Leosia
Ines ja Cię do złego namawiać nie będę, ale idź na L4 i odpoczywaj póki jeszcze możesz Kobieto hehe
Bella_Bella tak Cię męczą te mdłości? Powiem Ci że mi od czasu do czasu też się załączają ale staram się ich nie prowokować, położyć się oddychaj spokojnie i małymi łyczkami pije wodę.. Eee Kochana, zresztą jeszcze trochę i przejdą A cel jaki piękny
Sylwia Basieńka rośnie jak na drożdżach to ku radości Rodzicom. I mam nadzieję że u Was już lepiej
Buziak dla każdego brzuszka i Maluszka
Miłego weekendu DziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 07:10
19Biedroneczka91, Bella_Bella, WaldhauzerM, Sylwia91 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro kochana:* wiem o czym mówisz, bo moj strach byl bardzo podobny:* przez krwawienia ciagle sie balam, odetchnelam w 13 tygodniu, jak zaczelam slyszec serduszko detektorem. Ale mimo wszystko probuj cieszyc sie ciąża:) na pewno będzie dobrze:)
Ines gratuluje duzego syna:) fajnie rosna te nasze chlopaki;)
Moze u swiezych zafasolkowanych kryją sie jakies Panienki, bo na razie to przewaga mężczyzn:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 08:49
Dobry!
Zaraz spróbuję was nadrobić chodz nie wiem czy dam radę
My dziś zalatwilismy chrzciny dla mAlego odbędą się 17.04
Restauracje tez juz zabukowalismy.
Maluszek rośnie nam jak na drożdżach jutro będzie 2 tygodnie, kiedy to zleciało. Widzę jak się zmienia z dnia na dzień coraz bardziej ciekawy świataSylwia91, Evelin lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Przepraszam za nie obecność, brak Internetu, czasu, sił .. zwłaszcza w dzień bo te noce męczące.. boli mnie krocze i wc dosłownie co 10minut, wyglądam jak zdjeta z krzyża
Nie moge Was nadrobić, tyle mnie nie było.. Przepraszam..
We wtorek mam wizytę to zobaczę co tam sie zmieniło.. wydaje mi się że pojawiają się skurcze.. bo mam bóle jak na okres + napięcie brzucha..
Nie mogę się doczekać
Życzę wszystkim spokojnych ciąż.. :*
Mamusiom dużo cierpliwości i zdrowia dla maluszków :*
A przede wszystkim World oby wszystko było dobrze :*.
Waldi
No i gratulacje Wisienka synka, bo tez przeoczylam .. :*
Reszte mocno całuje
Jestem na fb :*ines., Bella_Bella, WaldhauzerM, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
KlaudyŚ wrote:Dobry!
Zaraz spróbuję was nadrobić chodz nie wiem czy dam radę
My dziś zalatwilismy chrzciny dla mAlego odbędą się 17.04
Restauracje tez juz zabukowalismy.
Maluszek rośnie nam jak na drożdżach jutro będzie 2 tygodnie, kiedy to zleciało. Widzę jak się zmienia z dnia na dzień coraz bardziej ciekawy świata
-
Witamy sie po weekendzie sorki za nieobecność ale wpadla na weekend moja przyjaciółka :)Basia bardzo ją polubila i przywiozla malej super extra prezenty ubrankowe a w niedziele Basia pojechala do kosciola i pod koniec mszy odstawiła teatr,mama z nia wyszla i wrocila do domu... histeria na całego czekam jak tylko sie ciut cieplej zrobi to zamontuje spacerówke i dam jej na półleżąco zeby więcej widziała. Zaczela jesc wiecej innych rzeczy, ladnie otwiera juz buzie do lyzeczki
World tez się martwie ciszą, daj znac :*
Caro postaraj sie myslec pozytywnie dobrze ze wszystko ok
Ines. Gratuluję udanej wizyty oby tak dalej!
KlaudyŚ toż to poważny dzien Was czeka super :*
Reszcie przesyłamy z Basieńką buziaczki staralam sie nadrobic po weekendzie
-
Sylwia Wow szybko dość zaczęliście wprowadzać inne rzeczy. Ale Basia szybko rośnie
Evelin czekamy na Ciebie - raportuj na bieżąco
Ktos ma w ogole kontakt z World poza forum?
Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja mam na fb w znajomych, zaraz napiszę do niej..
Ines raczej obracamy sie w kregu marchew, jabłko, marchew z ziemniaczkami, dynia. Tylko mialam na myśli ze ladnie już zjada pół słoiczka a kiedyś max 1 łyżeczkę jestem z niej dumna. Dzisiaj mi się rozplakala jak juz skonczylam ją karmic haha oczywiście nadal bazujemy na cycusiu i planuję ją karmić jak najdłużej.
A w ogóle nie wiem czy sie Wam chwalilam ale mam pierwszą @ po porodzie za sobą. Ciekawe jak z płodnością... -
Hej wszystkim mały jeszcze siedzi w środku był u ciężkie chwile stres i wog kłótnie z ordynatorem itp mąż już przy Nas na szczęście... Inny szpital07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Sylwia , czytam te Twoje komentarze i tak myślę, jak ten czas leci...
Jeszcze nie dawno chodzilas z brzuszkiem A tu Basia już taka dziewczynka :*pamiętam jak wczoraj Twój post, gdzie byłaś w szpitalu , niestety wtedy był zły alarm, musialas od nowa prać ciuszki itd i zastanawiam się jak to będzie u nas
Ines na pewno dam znać
Mogło by się ruszyć po tym weekendzie
World, sciskam was gorąco trzymajcie się :* :*
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Evelin prawda? dopiero co balam sie ze nie przeżyje porodu bo bylo zagrożenie w 29tc... a to już w niedzielę mi skończy 5 miesięcy! Boziu jak to leci... kochana trzymam kciuki niech pójdzie sprawnie i szybko żebyś się nie męczyła
World :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 20:37
Evelin lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Evelin prawda? dopiero co balam sie ze nie przeżyje porodu bo bylo zagrożenie w 29tc... a to już w niedzielę mi skończy 5 miesięcy! Boziu jak to leci... kochana trzymam kciuki niech pójdzie sprawnie i szybko żebyś się nie męczyła
World :*
Oj prawda, prawda :*
I jeszcze ten Twój tekst..
- Juzu, to dziecko bawi się ze mną w chowanego !
Ja to bardziej myślę o Kubie zeby on za bardzo się nie męczył .. i ciekawa jestem jak wygląda nie mogę się doczekaćSylwia91 lubi tę wiadomość
-
My juz na nowym. Zmeczeni okrutnie. Przeprowadzka nas wymiela totalnie.
Sylwia rosnie ta Twoja Basienka. Ja bazuje na WHO i nowosci wprowadze po 6 miesiacu czyli jak Gabek zacznie 7miesiecy narazie ledimy na samej piersi, nie przepajam ani nic.
Evelin juz niedlugo przytulisz maluszka i zobaczyc jeszcze Tylko chwila.
World kochana sil dla was! Oby bylo juz tylko lepiej w innym sZpitalu.Evelin, Allmita lubią tę wiadomość
-
eveli_na wrote:My juz na nowym. Zmeczeni okrutnie. Przeprowadzka nas wymiela totalnie.
Sylwia rosnie ta Twoja Basienka. Ja bazuje na WHO i nowosci wprowadze po 6 miesiacu czyli jak Gabek zacznie 7miesiecy narazie ledimy na samej piersi, nie przepajam ani nic.
Evelin juz niedlugo przytulisz maluszka i zobaczyc jeszcze Tylko chwila.
World kochana sil dla was! Oby bylo juz tylko lepiej w innym sZpitalu.
To odpoczywaj kochana :*
Jak tam dzieci ? Jak Gabryś ? :*
Po zdjęciach widzę że rodzinka szczęścilwa, miło sie patrzy :**
-
Evelin jeszcze przez dwa dni mam rodzicow bo specjalnie przylecieli dobrze miec taka pomoc.
Gabryśko rośnie, gada, smieje sie, totalne szalenstwo. Zagaduje jak sie nim przestaje ktos interesowac.
Cudny jest ogolnie, dziewczynki w nim zakochane fajnie miec takiego rodZynka