Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
wiecie co wyniki podglądałam na głównej stronie laboratorium i tam nie ma norm dal beta hcg i progesteronu, ale w momencie gdy chciałam wydrukować wyniki to należało wejść w opcję wynik (.pdf) a tam pokazały się wszystkie normy i tak:
progesteron tak jak pisałam mam 9,20 ng/ml a na wyniku w pliku pdf są podane takie normy:
ciąża:
I trymestr 2,8 - 147,3 ng/ml
II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml
więc jak na 6 tydzień ciąży to te moje 9,20 ng/ml progesteronu to chyba ok?
(Taki sam post umieściłam na ovufriend)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:28
-
Szatynka,
Ja miałam progesteron 10,21 przy becie ponad 2000. Też myślałam, ze za niski, ale lekarz mnie trochę uspokoil. Z tym progesteronem jest tak, że poziom zmienia się w ciągu doby. Ogólnie mi powiedział, ze skoro nie mam plamien, jakiś boli to raczej jest wszystko ok. Dał mi receptę na dupka jakby coś się działo, ale ogólnie powiedział że nie jest zwolenikiem sumplementowania Progesteronu bez potrzeby
Także ciesz się piękna beta i nie denerwuj się, bo raczej nie ma powodu
3500 g 54 cm -
Szatynka ja już nie wiem. Ja mam inne normy u siebie na badaniu i mój wynik 6.07 się w nich nie mieści a też mam podane dla I trym.co laboratorium to inne normy widać. Zapytaj lekarza i tyleMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Bo ja zaczynam chyba trochę swirowac. Mój pecherzyk w piatek miał 1,01 cm. Widać bylo juz pecherzyk zoltkowy, ktory pojawia sie ok 6 tyg. Lekarz powiedział, ze zarodek pewnie już jest, ale jeszcze go nie zobaczymy. Trochę sie martwię, ze nie sprawdził czy slychac jest serduszko. Ale chyba za wcześnie było. Jak myślicie?3500 g 54 cm
-
Nats wrote:Bo ja zaczynam chyba trochę swirowac. Mój pecherzyk w piatek miał 1,01 cm. Widać bylo juz pecherzyk zoltkowy, ktory pojawia sie ok 6 tyg. Lekarz powiedział, ze zarodek pewnie już jest, ale jeszcze go nie zobaczymy. Trochę sie martwię, ze nie sprawdził czy slychac jest serduszko. Ale chyba za wcześnie było. Jak myślicie?
Nats lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
anna123 wrote:tak mam na zdjeciu z usg napisaneMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Niby na tym usg mi wyszlo 4w6d, a wydaje mi się ze ciaza jest chyba starsza skoro pojawił się ten pecherzyk zoltkowy no i ogólnie moja beta wskazuje raczej na 5-6 tydzień. OM nie biorę pod uwagę, bo miałam bardzo późno owulacje.
Dobra już sobie daje spokój
Poczekam do tego 17 na wizytę to wszystko się wyjaśni
Trochę sie naczytalam w necie o jakiś zasniadach, pustych jajach i trochę swiruje
Ehh w tej ciazy to same stresy.3500 g 54 cm -
szuflada wrote:kochana, progesteron w ciągu doby może się zmieniac nawet o pięćdziesiąt procent. mówiąc szczerze w ogóle nie ma sensu go badać (chociaz ja też zbadałam). tak jak dziewczyny mówiły, pij pokrzywke i inne takie naturalne rzeczy
ja zbadałam z czystej ciekawości bo wiem że on odpowiada m.in. za utrzymanie ciąży.
Dzięki za radę -
Nats wrote:Niby na tym usg mi wyszlo 4w6d, a wydaje mi się ze ciaza jest chyba starsza skoro pojawił się ten pecherzyk zoltkowy no i ogólnie moja beta wskazuje raczej na 5-6 tydzień. OM nie biorę pod uwagę, bo miałam bardzo późno owulacje.
Dobra już sobie daje spokój
Poczekam do tego 17 na wizytę to wszystko się wyjaśni
Trochę sie naczytalam w necie o jakiś zasniadach, pustych jajach i trochę swiruje
Ehh w tej ciazy to same stresy.Nats lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Szatynka ja już nie wiem. Ja mam inne normy u siebie na badaniu i mój wynik 6.07 się w nich nie mieści a też mam podane dla I trym.co laboratorium to inne normy widać. Zapytaj lekarza i tyle
no takie normy dla progesteronu ma moje laboratorium jak wyżej podałam
dziewczyny WIELKIE dzięki za rady, uspokoiłyście mnie dzięki