X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula no to kabaret...żeby pielęgniarka nie wiedziała, co to jest beta hcg....

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A i ktoś mi mówił o foteliku do samochodu aby kupować takie od 0-25kg bo takie które są w zestawach z wózkiem szybko przestaniemy używać ;)

No tak, dzieciak szybko z tego wyrasta :) no i chodzi tez o wygodę, by dzieciątko ciekawe juz świata moglo zajrzeć co się dzieje na świecie :)

Kim87 lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Sandrula no to kabaret...żeby pielęgniarka nie wiedziała, co to jest beta hcg....

No mowie Ci ze mi szczena opadła...

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Staram sie nie denerwować ale po dzisiejszych rannych przygodach w tej przychodni to mnie szlag trafia.. Babka ktora pobierala krew (jakas nowa) jedna osobę z 15 min trzymała, non stop wydzwaniała po inna pielęgniarkę bo nie umiała sobie poradzić a najlepsze : Mówię, ze ja na betę hcg a ona zdziwiona ,, a jest takie badanie?" :o i musiałam jej dokladnie dyktować jak to się pisze... Teraz tamta zagubiona w rejestracji.. Ręce opadają..
    Tak.to jest jak bardzo.chcesz to życie zawsze Ci kłody pod nogi rzuca. Meliske walnij ;) będzie ok

sandrula lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    No tak, dzieciak szybko z tego wyrasta :) no i chodzi tez o wygodę, by dzieciątko ciekawe juz świata moglo zajrzeć co się dzieje na świecie :)
    I wydatek mniejszy bo i tak z biegiem czasu będziesz musiała zmienić fotelik z małego na większy. Chyba że masz kogoś kto ci pożyczy bądź da ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie wożę w aucie juz zapięty ,pożyczony od kuzynki ktora ma juz dwójkę dzieci starszych wiec raczej juz nie będzie miec więcej :D a my wozimy w nim moja bratannice jak przyjeżdża :D wiec w razie czego to jakiś tam mamy :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Tak.to jest jak bardzo.chcesz to życie zawsze Ci kłody pod nogi rzuca. Meliske walnij ;) będzie ok

Zaraz idę na poszukiwanie truskawek do ogródka to ochłonę na świeżym powietrzu :D

Kim87 lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ja narazie nie myślę jeszcze o wózkach i miseczkach :) czasem w sklepie wzrok przyciagna ciuszki jakieś, ale nie oglądam zbytnio bo nie chce narazie nic kupować :)
    Ja narazie nikomu nie mówię. Jak narazie wie moja mama i dziewczyny z pracy. Tesciom mamy zamiar powiedzieć w dzień ojca jak już będę po kolejnym usg :)

3500 g 54 cm <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Aktualnie wożę w aucie juz zapięty ,pożyczony od kuzynki ktora ma juz dwójkę dzieci starszych wiec raczej juz nie będzie miec więcej :D a my wozimy w nim moja bratannice jak przyjeżdża :D wiec w razie czego to jakiś tam mamy :D
    To masz problem z głowy;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ojej ja narazie nie myślę jeszcze o wózkach i miseczkach :) czasem w sklepie wzrok przyciagna ciuszki jakieś, ale nie oglądam zbytnio bo nie chce narazie nic kupować :)
    Ja narazie nikomu nie mówię. Jak narazie wie moja mama i dziewczyny z pracy. Tesciom mamy zamiar powiedzieć w dzień ojca jak już będę po kolejnym usg :)
    Ja się przyznała w pracy kilku klientom (bo chcieli abym im meble przesówala), jedna z moich koleżanek to chyba jakaś czarownica bo wyczula i napisała do mnie jak tylko betę otrzymałam, przyjaciółka i rodzice. Reszta nie wie nic na razie

3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wyniki z laboratorium

W morfologi mam zaniżone:
    hematokryt 36,1 (norma 37-47)
    eozynofile 0,09 (norma 0,10-0,50) co to oznacza? w necie wyczytałam że niski poziom eozynofilii spotyka się w przebiegu zakażeń, duru brzusznego, czerwonki, posocznicy, urazów, oparzeń, wysiłku fizycznego oraz leczenia kortykosteroidami.

progesteron 9,20 ng/ml (nie ma podanych norm)
    prolaktyna 20,50 (norma 1,20 - 29,93)

beta Hcg 1254,09 mIU/ml (i tu też nie podano norm) To moja pierwsza beta, kolejną zrobię po 48h czyli w środę.

Jak myślicie dobre wyniki?
    Martwi mnie ten niski stan eozynofilii

(taki sam post napisałam na wątku w ovufriend)

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja się przyznała w pracy kilku klientom (bo chcieli abym im meble przesówala), jedna z moich koleżanek to chyba jakaś czarownica bo wyczula i napisała do mnie jak tylko betę otrzymałam, przyjaciółka i rodzice. Reszta nie wie nic na razie
    u mnie wiedzą najlepsze przyjaciółki+ cała rodzina meża, bo rozgadał. tak to nikt

Kim87, Nats lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Ja już mam wyniki z laboratorium

W morfologi mam zaniżone:
    hematokryt 36,1 (norma 37-47)
    eozynofile 0,09 (norma 0,10-0,50) co to oznacza? w necie wyczytałam że niski poziom eozynofilii spotyka się w przebiegu zakażeń, duru brzusznego, czerwonki, posocznicy, urazów, oparzeń, wysiłku fizycznego oraz leczenia kortykosteroidami.

progesteron 9,20 ng/ml (nie ma podanych norm)
    prolaktyna 20,50 (norma 1,20 - 29,93)

beta Hcg 1254,09 mIU/ml (i tu też nie podano norm) To moja pierwsza beta, kolejną zrobię po 48h czyli w środę.

Jak myślicie dobre wyniki?
    Martwi mnie ten niski stan eozynofilii

(taki sam post napisałam na wątku w ovufriend)
    jak na mój gust dobre, szczególnie beta bardzo duża, super :) z resztą najlepiej będzie jak pójdziesz do lekarza i wszystkiego się dowiesz

• szuflada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiiim, widziałam że wypowiedziałas się w tamtym wątku na temat żelaza: kochana, nie wiesz może, czy moge brać żelazo tak o? nie wiem jaki mam jego poziom, a zakupiłam żelazo już dawno no i tak nie wiem co z nim począc. jak sądzisz?

• szatynka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    jak na mój gust dobre, szczególnie beta bardzo duża, super :) z resztą najlepiej będzie jak pójdziesz do lekarza i wszystkiego się dowiesz

normy bety sprawdzałam w necie i wychodzi 6 tydzień więc zgodnie z moim suwaczkiem. Tylko zastanawia mnie progesteron czy nie za niski, szkoda że na wyniku nie ma podanych norm ale w necie wyczytałam że w 6 tygodniu ciąży powinien wynosić 26.2 ng/ml [+/-10ng/ml] a ja mam 9,20 ng/ml więc chyba za mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:08

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    normy bety sprawdzałam w necie i wychodzi 6 tydzień więc zgodnie z moim suwaczkiem. Tylko zastanawia mnie progesteron czy nie za niski, szkoda że na wyniku nie ma podanych norm ale w necie wyczytałam że w 6 tygodniu ciąży powinien wynosić 26.2 ng/ml [+/-10ng/ml] a ja mam 9,20 ng/ml więc chyba za mało.
    kochana, progesteron w ciągu doby może się zmieniac nawet o pięćdziesiąt procent. mówiąc szczerze w ogóle nie ma sensu go badać (chociaz ja też zbadałam). tak jak dziewczyny mówiły, pij pokrzywke i inne takie naturalne rzeczy :)

• Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Kiiim, widziałam że wypowiedziałas się w tamtym wątku na temat żelaza: kochana, nie wiesz może, czy moge brać żelazo tak o? nie wiem jaki mam jego poziom, a zakupiłam żelazo już dawno no i tak nie wiem co z nim począc. jak sądzisz?
    Wydaje mi się że możesz. Żelazo.jak magnez są bardzo trudno przyswajalne więc nie da się z nimi przedobrzyc. Jak.sie boisz to bierz co jeden dzień. Nie bierz razem z mag bo sie niweluja na wzajem. Ja mam żelazo 150 mg i mam brać jedną tabl dziennie rano

szuflada lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zapytaj oczywiście lekarza. może coś Ci zaleci

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    kochana, progesteron w ciągu doby może się zmieniac nawet o pięćdziesiąt procent. mówiąc szczerze w ogóle nie ma sensu go badać (chociaz ja też zbadałam). tak jak dziewczyny mówiły, pij pokrzywke i inne takie naturalne rzeczy :)
    To prawda ale zawsze powinien być w granicy normy. To doczytałam ostatnio. Póki nic się nie dzieje to jest ok. Ale skonsultować z lek nie zaszkodzi

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Szatynka najwyżej dostaniesz tabsy. Bez nerwów pij pokrzywe i zapytaj lekarza ;) normy ci juz pisałam jakie są

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ