Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kim87 wrote:A i ktoś mi mówił o foteliku do samochodu aby kupować takie od 0-25kg bo takie które są w zestawach z wózkiem szybko przestaniemy używać
No tak, dzieciak szybko z tego wyrasta no i chodzi tez o wygodę, by dzieciątko ciekawe juz świata moglo zajrzeć co się dzieje na świecieKim87 lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
sandrula wrote:Staram sie nie denerwować ale po dzisiejszych rannych przygodach w tej przychodni to mnie szlag trafia.. Babka ktora pobierala krew (jakas nowa) jedna osobę z 15 min trzymała, non stop wydzwaniała po inna pielęgniarkę bo nie umiała sobie poradzić a najlepsze : Mówię, ze ja na betę hcg a ona zdziwiona ,, a jest takie badanie?" :o i musiałam jej dokladnie dyktować jak to się pisze... Teraz tamta zagubiona w rejestracji.. Ręce opadają..
sandrula lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
sandrula wrote:No tak, dzieciak szybko z tego wyrasta no i chodzi tez o wygodę, by dzieciątko ciekawe juz świata moglo zajrzeć co się dzieje na świecie
-
Aktualnie wożę w aucie juz zapięty ,pożyczony od kuzynki ktora ma juz dwójkę dzieci starszych wiec raczej juz nie będzie miec więcej a my wozimy w nim moja bratannice jak przyjeżdża wiec w razie czego to jakiś tam mamy
-
Kim87 wrote:Tak.to jest jak bardzo.chcesz to życie zawsze Ci kłody pod nogi rzuca. Meliske walnij będzie ok
Zaraz idę na poszukiwanie truskawek do ogródka to ochłonę na świeżym powietrzuKim87 lubi tę wiadomość
-
Ojej ja narazie nie myślę jeszcze o wózkach i miseczkach czasem w sklepie wzrok przyciagna ciuszki jakieś, ale nie oglądam zbytnio bo nie chce narazie nic kupować
Ja narazie nikomu nie mówię. Jak narazie wie moja mama i dziewczyny z pracy. Tesciom mamy zamiar powiedzieć w dzień ojca jak już będę po kolejnym usg3500 g 54 cm -
sandrula wrote:Aktualnie wożę w aucie juz zapięty ,pożyczony od kuzynki ktora ma juz dwójkę dzieci starszych wiec raczej juz nie będzie miec więcej a my wozimy w nim moja bratannice jak przyjeżdża wiec w razie czego to jakiś tam mamy
-
Nats wrote:Ojej ja narazie nie myślę jeszcze o wózkach i miseczkach czasem w sklepie wzrok przyciagna ciuszki jakieś, ale nie oglądam zbytnio bo nie chce narazie nic kupować
Ja narazie nikomu nie mówię. Jak narazie wie moja mama i dziewczyny z pracy. Tesciom mamy zamiar powiedzieć w dzień ojca jak już będę po kolejnym usgMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Ja już mam wyniki z laboratorium
W morfologi mam zaniżone:
hematokryt 36,1 (norma 37-47)
eozynofile 0,09 (norma 0,10-0,50) co to oznacza? w necie wyczytałam że niski poziom eozynofilii spotyka się w przebiegu zakażeń, duru brzusznego, czerwonki, posocznicy, urazów, oparzeń, wysiłku fizycznego oraz leczenia kortykosteroidami.
progesteron 9,20 ng/ml (nie ma podanych norm)
prolaktyna 20,50 (norma 1,20 - 29,93)
beta Hcg 1254,09 mIU/ml (i tu też nie podano norm) To moja pierwsza beta, kolejną zrobię po 48h czyli w środę.
Jak myślicie dobre wyniki?
Martwi mnie ten niski stan eozynofilii
(taki sam post napisałam na wątku w ovufriend) -
Kim87 wrote:Ja się przyznała w pracy kilku klientom (bo chcieli abym im meble przesówala), jedna z moich koleżanek to chyba jakaś czarownica bo wyczula i napisała do mnie jak tylko betę otrzymałam, przyjaciółka i rodzice. Reszta nie wie nic na razie
Kim87, Nats lubią tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
szatynka wrote:Ja już mam wyniki z laboratorium
W morfologi mam zaniżone:
hematokryt 36,1 (norma 37-47)
eozynofile 0,09 (norma 0,10-0,50) co to oznacza? w necie wyczytałam że niski poziom eozynofilii spotyka się w przebiegu zakażeń, duru brzusznego, czerwonki, posocznicy, urazów, oparzeń, wysiłku fizycznego oraz leczenia kortykosteroidami.
progesteron 9,20 ng/ml (nie ma podanych norm)
prolaktyna 20,50 (norma 1,20 - 29,93)
beta Hcg 1254,09 mIU/ml (i tu też nie podano norm) To moja pierwsza beta, kolejną zrobię po 48h czyli w środę.
Jak myślicie dobre wyniki?
Martwi mnie ten niski stan eozynofilii
(taki sam post napisałam na wątku w ovufriend)Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Kiiim, widziałam że wypowiedziałas się w tamtym wątku na temat żelaza: kochana, nie wiesz może, czy moge brać żelazo tak o? nie wiem jaki mam jego poziom, a zakupiłam żelazo już dawno no i tak nie wiem co z nim począc. jak sądzisz?Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
-
szuflada wrote:jak na mój gust dobre, szczególnie beta bardzo duża, super z resztą najlepiej będzie jak pójdziesz do lekarza i wszystkiego się dowiesz
normy bety sprawdzałam w necie i wychodzi 6 tydzień więc zgodnie z moim suwaczkiem. Tylko zastanawia mnie progesteron czy nie za niski, szkoda że na wyniku nie ma podanych norm ale w necie wyczytałam że w 6 tygodniu ciąży powinien wynosić 26.2 ng/ml [+/-10ng/ml] a ja mam 9,20 ng/ml więc chyba za mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:08
-
szatynka wrote:normy bety sprawdzałam w necie i wychodzi 6 tydzień więc zgodnie z moim suwaczkiem. Tylko zastanawia mnie progesteron czy nie za niski, szkoda że na wyniku nie ma podanych norm ale w necie wyczytałam że w 6 tygodniu ciąży powinien wynosić 26.2 ng/ml [+/-10ng/ml] a ja mam 9,20 ng/ml więc chyba za mało.Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
-
szuflada wrote:Kiiim, widziałam że wypowiedziałas się w tamtym wątku na temat żelaza: kochana, nie wiesz może, czy moge brać żelazo tak o? nie wiem jaki mam jego poziom, a zakupiłam żelazo już dawno no i tak nie wiem co z nim począc. jak sądzisz?
szuflada lubi tę wiadomość
-
szuflada wrote:kochana, progesteron w ciągu doby może się zmieniac nawet o pięćdziesiąt procent. mówiąc szczerze w ogóle nie ma sensu go badać (chociaz ja też zbadałam). tak jak dziewczyny mówiły, pij pokrzywke i inne takie naturalne rzeczyMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
szatynka wrote:normy bety sprawdzałam w necie i wychodzi 6 tydzień więc zgodnie z moim suwaczkiem. Tylko zastanawia mnie progesteron czy nie za niski, szkoda że na wyniku nie ma podanych norm ale w necie wyczytałam że w 6 tygodniu ciąży powinien wynosić 26.2 ng/ml [+/-10ng/ml] a ja mam 9,20 ng/ml więc chyba za mało.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat