Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Nats wrote:Trochę sie naczytalam w necie o jakiś zasniadach, pustych jajach i trochę swiruje
Ehh w tej ciazy to same stresy.
Nie Ty jedna się naczytałaśpowiem Wam że to moja druga ciąża a bardziej schizuję niż w pierwszej
Póki co o ciąży w pierwszej kolejności dowiedział się mąż, potem moja siostra a na końcu tata. Reszta nie ma pojęcia i prosiłam męża by nikomu nie mówił aż do II trymestru. Czyli jak minie 12 tydzień ciąży to się przyznamyJedynie jeśli czwartkowe USG potwierdzi że wsio ok to powiem teściowej, może z racji ciąży przestanie mnie denerwować
-
KlaudyŚ wrote:A jutro beta zobaczymy byc.moze bedzie duzl i.blizniaki bo przez dwa cykle wychodziły mi dwa jajeczka odpowiedniej wielkości
bliźniaki super, dwoje za jednym machem
Moja koleżanka ma bliźniaki - dwóch chłopców, normalnie mam problem w ich rozróżnianiu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:06
-
szatynka wrote:Nie Ty jedna się naczytałaś
powiem Wam że to moja druga ciąża a bardziej schizuję niż w pierwszej
Póki co o ciąży w pierwszej kolejności dowiedział się mąż, potem moja siostra a na końcu tata. Reszta nie ma pojęcia i prosiłam męża by nikomu nie mówił aż do II trymestru. Czyli jak minie 12 tydzień ciąży to się przyznamyJedynie jeśli czwartkowe USG potwierdzi że wsio ok to powiem teściowej, może z racji ciąży przestanie mnie denerwować
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
aaa sorry mała zmiana, najpierw o ciąży wiedział mąż, dopiero ja, potem siostra i tata
w pierwszej ciąży najpierw mąż wiedział że udał sięa dopiero później ja w dniu kiedy ujrzałam na teście II
Mąż się śmieje że wiedział co robi, że dobrze strzelił w jajo
W pierwszej ciąży na kilka dni przed zrobieniem testu stwierdził że udało się i że będzie syn. Teraz też tak mówił że udało się i będzie córa (ciekawe czy tym razem ma dobre przeczucie). Jasnowidz -
Kim87 wrote:A w pierwszej przestała?
można powiedzieć, że tak. Nigdy nie zapomnę jak stałam na podwórku z dużym brzuchem a ona podeszła i powiedziała "jak się urodzi dziecko to ja się odsuwam" ooo i taką miałam pomoc z jej strony ale dobrze razem z mężem sami daliśmy sobie radę. -
A ja w czwartek mam usg i jak okaże się że jest ok to kupię se bluzkę z zajebistym motywem ciążowym i będę świecić..
I musiałam se zrobić selfiaczka żeby się przekonać że jak stoję to widać już brzuszek. Aaaaa.. Widać widać.. Ale kurwancek za Chiny ludowe nie mogę wstawić na forum bo tel szwankuje.. Chyba że pod tablet się podłącze..
U mnie wiedzą rodzice rodzeństwo tesciowie przyjaciółka i wsjo w tym temacie.Nats lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
szatynka wrote:można powiedzieć, że tak. Nigdy nie zapomnę jak stałam na podwórku z dużym brzuchem a ona podeszła i powiedziała "jak się urodzi dziecko to ja się odsuwam" ooo i taką miałam pomoc z jej strony ale dobrze razem z mężem sami daliśmy sobie radę.Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
-
szatynka wrote:można powiedzieć, że tak. Nigdy nie zapomnę jak stałam na podwórku z dużym brzuchem a ona podeszła i powiedziała "jak się urodzi dziecko to ja się odsuwam" ooo i taką miałam pomoc z jej strony ale dobrze razem z mężem sami daliśmy sobie radę.
ja już bym powiedziała jakby mi miała do 12 tyg ciśnienie podnosić
-
Kim87 wrote:Rzeczywiście jak ma marudzić to niech się odsunie
ja już bym powiedziała jakby mi miała do 12 tyg ciśnienie podnosić
to co ona mówi wpuszczam jednym uchem i od razu wypuszczam drugimszkoda z nią dyskutować.
Czy Was też pobolewa kręgosłup?
Ja mam skrzywiony i już nadszarpnięty pierwszą ciążą. Przed tą ciążą też mnie pobolewał i teraz też boli a to dopiero 6 tydzień a co będzie później -
Nats i Anna123 jeszcze wrócę do tego usg
Na usg oznacza się trzy rzeczy :
- Wielkość pęcherzyka - oznaczenie GS
-Wysokość c.żółtego -oznaczenie Ys
- Wielkość zarodka- oznacz Crl
Dlatego mogą być różnie w pomiarach musicie zobaczyć co macie na wydrukach
Ja mam Crl 0,45 cm czyli zarodek w 6t1d i wymiar jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:32
Nats lubi tę wiadomość
-
WaldhauzerM wrote:A ja w czwartek mam usg i jak okaże się że jest ok to kupię se bluzkę z zajebistym motywem ciążowym i będę świecić.. /QUOTE]
zobaczysz wszystko z groszkiem będzie dobrze, łał ty już tóż tóż i w II trymestr wchodziszsuper.
-
szatynka wrote:to co ona mówi wpuszczam jednym uchem i od razu wypuszczam drugim
szkoda z nią dyskutować.
Czy Was też pobolewa kręgosłup?
Ja mam skrzywiony i już nadszarpnięty pierwszą ciążą. Przed tą ciążą też mnie pobolewał i teraz też boli a to dopiero 6 tydzień a co będzie późniejMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Ja nie mam Anula wiem że cierpi na bóle kręgosłupa
nie boli przez cały czas tylko od czasu do czasu ... na szczęście
A my 2 lipca mamy wesele, zadeklarowaliśmy że idziemy we trójkę. Trochę mi się teraz nie uśmiecha. No ale skoro już potwierdziliśmy a to mój bliski kuzyn więc pójdziemy, będę się oszczędzać. -
szatynka wrote:nie boli przez cały czas tylko od czasu do czasu ... na szczęście
A my 2 lipca mamy wesele, zadeklarowaliśmy że idziemy we trójkę. Trochę mi się teraz nie uśmiecha. No ale skoro już potwierdziliśmy a to mój bliski kuzyn więc pójdziemy, będę się oszczędzać.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat