X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Kuruj się tam kochana!
    Jeszcze imbir i szałwia podobno pomaga. Jak gardło boli to tylko prenalen.
    Tylko ze ja mam awersje do imbiru :(

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Nats Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Tylko ze ja mam awersje do imbiru :(
    Serio? Ja do wszystkiego prawie dodaje imbir :)
    Ale parowka z szalwi i płukanie gardła to dobry pomysl. Ewentualnie jak Cię gardło boli to woda z solą. Aha i syrop z cebuli :D ble! To dopiero paskudztwo!
    Parę dni temu przechodzilam to samo, ale już jest lepiej. Domowe sposoby nie sa takie zle :)

3500 g 54 cm <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A syrop z cebuli akurat kocham! :D

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nos najczęściej mam zatkany w nocy przed spaniem koszmar strasZny,a ze moj.chlop w nocy gorący to az się poce :)
    Ja już zasnąć nie mogę siusiu już byłam co mi sie nigdy nie zdarzało.
    Witam cie upragniono ciążo ,cycki bola przed okresowo,jutro wypada mi termin.
    Od betki zależy kiedy do ginekologa pójdę żeby serduszko usłyszeć.
    Mój nadal nie dowierza i nie chce nawet rozmawiac na temat ciąży on jest typem człowieka ,,nie nakrecaj sie z czasem wszystko prZyjdzie''
    Ale sie nie da tak tym.bardziej że to pierwsza ciąża,pierwszy raz poczuje istotke w sobie pozniej ruchy i te inne sprawy

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam.dodać wczoraj mialam pierwszą wpadke .
    Zachcialo mi sie na kolacje mrożona pizzę a ze do lodówki jej nie schowalam moglam od razu na mikrofalówce ustawić m.low ale na 8minut ale nie wiem co mi sie pokrecilo przychodze otwieram pizza spalona sobie.mysle co ja narobilam patrze na pokrętło a tam ustawione m.hight myslalam.ze padne tam ze śmiechu mój wściekły na mnie ze pizzę zmarnowalam a ja die śmiałam i z siebie i z tej pizzy która potem spalona zjadlam ze smakiem

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Co Ty Klaudys spać nie możesz, ze o 4 rano posty piszesz? Hehe :) o której masz wyniki bety?
    Faceci trochę inaczej do podchodzą do tematu ciazy. Mój uwierzył chyba dopiero jak zdjęcie USG zobaczył. Daj mu trochę czasu, żeby się oswoil trochę trochę z ta wiadomością :) trzymam kciuki za wyniki bety!
    Szuflada, jak się czujesz?
    Mnie rano tak zmulilo blee!

3500 g 54 cm <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam <3
    Mój mężu to uwierzył dopiero po becie :D teraz to juz dostaje od niego ochrzan za każdym razem jak siedzę i sie po cos schylę ze ,, gniote dziecko" :D wczesniej palił w domu teraz juz sam od siebie zaczął wychodzić na balkon :)

Szuflada jak zdrówko?:* mi teściowa dala kiedys syrop sosnowy domowej roboty i bardzo pomoglo :)

Nats, mnie zazwyczaj zaczyna mulic jak zaczynam robic sie glodna :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno mnie nie było.. ciężko Was nadgonić :) widzę więcej zafasolkowanych, super! Gratuluję KlaudyŚ! :)

Kim87 lubi tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak to na 4 miesiac przystalo zaczely sie problemy z krwawieniem dziasel a mdlosci nadal sa zwlaszcza jak staje sie glodna no i zauwazylam ze ciezko mi zeby wyplukac po myciu bo mnie naciaga a o moim ulubionym plynie do plukania zebow to juz moge zapomniec.

j36regz209hdv9cb.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzisiaj po 10.00 mam odebrać wyniki z drugiej bety wiec trzymajcie kciuki!! :D

foxylady, Kim87 lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady za niedługo całe forum z rózowej strony tu będzie :)

A wyniki bety powiedziała że od jutra rana powinny by ale ja będę dzwonić dziś koło 18 może juz będą .
    Bo było robione w szpitalu prywatnie a laboratorium czynne do 22

foxylady lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada jak bedziesz gorzej się czuć to leć do lekarza. Kazda infekcja nawet najmniejsza jest szkodliwa dla maleństwa. Dlatego ja przy zwykłym zapaleniu gardła dostałam antybiotyk.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiatm was Panienki :D <3

3jgxflw1867zd36k.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my witamy choć w kiepskim stanie... :( wczorajsza wizyta u dentysty była koszmarem i dla mnie i dla dziecka na pewno też. Tyle stresu,nerwów i bólu w życiu się nie najadlam. Nie obyło się bez znieczulenia. Dostaliśmy dwa tzw. Czyste czyli bez adrenaliny niezalecanej w ciąży, ale potrzebny był kolejny zastrzyk z normalnym pełnym znieczuleniem bo gorszy dla dziecka byl mój ból i stres niż ten zastrzyk. Płakałam cały czas na fotelu, między zastrzykami, po powrocie do domu i dzisiaj od rana znów boli :( na domiar złego wychodzi mi 8 na górze i zrobił się stan zapalny dziąseł. Boli mnie cała głowa, dobrze że kupiłam dla maleństwa już pieluchy to robię okłady z pieluchy tetrowej namoczonej w zimnej wodzie. Ratuje mnie paracetamol...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    I my witamy choć w kiepskim stanie... :( wczorajsza wizyta u dentysty była koszmarem i dla mnie i dla dziecka na pewno też. Tyle stresu,nerwów i bólu w życiu się nie najadlam. Nie obyło się bez znieczulenia. Dostaliśmy dwa tzw. Czyste czyli bez adrenaliny niezalecanej w ciąży, ale potrzebny był kolejny zastrzyk z normalnym pełnym znieczuleniem bo gorszy dla dziecka byl mój ból i stres niż ten zastrzyk. Płakałam cały czas na fotelu, między zastrzykami, po powrocie do domu i dzisiaj od rana znów boli :( na domiar złego wychodzi mi 8 na górze i zrobił się stan zapalny dziąseł. Boli mnie cała głowa, dobrze że kupiłam dla maleństwa już pieluchy to robię okłady z pieluchy tetrowej namoczonej w zimnej wodzie. Ratuje mnie paracetamol...
    Kochana współczuję. Musisz uzbroić się w cierpliwość .Przejdzie ci słoneczko. /Jak cie boli ząb to zrób sobie kostki lodu i włóż do ust miedzy zęba który boli a ten na przeciwnej stronie i przygryź. Pomaga gwarantuje pierwszy moment nie jest przyjemny bo musi ci zmrozić mordkę ale ulga gwarantowana. Tak się ratowałam jak miałam ropie pod zębem.

3jgxflw1867zd36k.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam na of, beta 832.. Pielegniarka stwierdziła ze według norm nie wie czy cos z tego będzie.. Na kalkulatorze z belly wychodzi ze przyrost dobry.. Jutro wizyta u gin i zobaczymy co powie.. Troche sie juz uspokoilam i czekam na jutro...

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• szuflada Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane od rana pytacie jak się czuję a ja dopiero wstałam :) w ciazy spie po 12 godzin :) a obudziłam się z o wiele lepszym samopoczuciem, tylko ta krew z nosa nadal :/ Ale już jest lepiej

• Allmita Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Tak jak pisałam na of, beta 832.. Pielegniarka stwierdziła ze według norm nie wie czy cos z tego będzie.. Na kalkulatorze z belly wychodzi ze przyrost dobry.. Jutro wizyta u gin i zobaczymy co powie.. Troche sie juz uspokoilam i czekam na jutro...

dziwna ta pielęgniarka.....wszystko bedzie ok- skoro kalkulator wyliczył że jest ok to tak jest..:)

sandrula lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - trzymaj się tam! Ale paskudny dzień miałaś kochana. Może jakieś plukanki ziołowe na te zeby pomogą.
    Sandrula - ładny przyrost :) Ale nie nastwiaj się, ze gin coś zobaczy na Usg jutro, bo to bardzo wczesna ciaza. A podobno przy becie 1000 - 1500 cokolwiek widać. Zależy od sprzętu lekarza :) na Twoim miejscu poszlabym za tydzień gdzieś na wizytę dopiero.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula moim zdaniem przyrost jak najbardziej dobry :o niby się nie znam no ale tak na zdrowy chłopski: do niedzieli powiedzmy powinna urosnąć max 100 %, no powiedzmy że w niedzielę wynosiła 450. No to chyba poniedziałkowe ponad 800 to bardzo duży przyrost!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 12:33

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ