X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    WaldhauzerM wrote:
    A ja w czwartek mam usg i jak okaże się że jest ok to kupię se bluzkę z zajebistym motywem ciążowym i będę świecić.. /QUOTE]

zobaczysz wszystko z groszkiem będzie dobrze, łał ty już tóż tóż i w II trymestr wchodzisz :) super.

Noo.. Jeszcze chwila. Pojutrze będę miała już w domu 5 latka.. Jeżusiu jak ten czas zasuwa.. Tosiu nie może się doczekać ani środy ani piątku.. W środę do przedszkola cukierki a w piątek koleżanki i koledzy bawią się na jego urodzinach w sali zabaw..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    ojojojoj to tak jak moja najukochańsza siostrzenica :) a jak ma na imię?

Cyprian :)
    mąż takie wybrał. Jak byłam w ciąży to ustaliliśmy że dla chłopca wybiera on a ja dla dziewczynki. Ja miałam wybrane Olga. A wyszedł Cypisek :)
    Teraz mąż mówi że czuje Olgę. Ja już średnio za tym imieniem jestem. Podobać bardzo mi się podoba ale w między czasie moja bliska kuzynka urodziła córę i tak dała jej na imię, no i mój kolega też ma 5 letnią Olgę.
    Powiedziałam mężowi że jak córa to Iga ale on powiedział żebyśmy przy Oldze zostali, hmmm zobaczymy. Pytam go a jakie imię dla chłopca a on na to no przecież powiedziałem Olga :P jest w 100% pewien że dziewczynka będzie :)

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Ja na pierwszym usg bardzo sie balam czy to nie ciaza pozamaciczna bo juz jedna mam za soba wiec i ryzyko wieksze ale jak uslyszalam ze nie to sie uspokoilam.
    Ja we wtorek to zawału dostałam po pierwsze że plamienia drugi jak szukali zarodka. Też wyobrażałam sobie zaśniady pozamaciczne puste Jaja itd. Ale jak serducho zobaczyłam to już było ok

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Noo.. Jeszcze chwila. Pojutrze będę miała już w domu 5 latka.. Jeżusiu jak ten czas zasuwa.. Tosiu nie może się doczekać ani środy ani piątku.. W środę do przedszkola cukierki a w piątek koleżanki i koledzy bawią się na jego urodzinach w sali zabaw..

mój też już od kilku dni odlicza :) dziś mówi że jeszcze 3 dni :)
    Oj zasuwa zasuwa, dopiero co jego pod serduszkiem nosiłam a tu proszę prawie 6 lat :) Cypek też w czwartek z cukierami do przedszkola idzie.
    Fajnie że Tosiu ma imprezę w sali zabaw, będą mieć super zabawę i wyszaleją się. My na sobotę planujemy grilla rodzinnego z okazji urodzinek :)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    nie boli przez cały czas tylko od czasu do czasu ... na szczęście :)

A my 2 lipca mamy wesele, zadeklarowaliśmy że idziemy we trójkę. Trochę mi się teraz nie uśmiecha. No ale skoro już potwierdziliśmy a to mój bliski kuzyn więc pójdziemy, będę się oszczędzać.

My mamy 2 wesela.. Jedno 24 września drugie 2 tygodnie później.

• szatynka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    dziewczyny, melduję że gołąbki wyszły mi pierwsza klasa :) :)

uwielbiam gołąbki.
    Ja dziś krupnik zrobiłam ale jakoś odrzuca mnie od niego, za to kabanosy wcinam a w lodówce mam pierogi z mięsem a drugie z kaszą gryczaną i pieczarkami :)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    mój też już od kilku dni odlicza :) dziś mówi że jeszcze 3 dni :)
    Oj zasuwa zasuwa, dopiero co jego pod serduszkiem nosiłam a tu proszę prawie 6 lat :) Cypek też w czwartek z cukierami do przedszkola idzie.
    Fajnie że Tosiu ma imprezę w sali zabaw, będą mieć super zabawę i wyszaleją się. My na sobotę planujemy grilla rodzinnego z okazji urodzinek :)

No ja też na sobotę mam grilla rodzinnego w planach z okazji urodzin Tosia.
    A nie wiem czy czytałaś wcześniej ale Tosiu chciał kolegów i koleżanki zaprosić na urodziny.. Dlatego zdecydowałam się na sale zabaw. Dzieci będzie 8 a za sztukę 22 zł i jedzenie i picie w programie malowanie buzi itd.. Matka ma spokój a dziecko szczęśliwe..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:45

• szatynka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Jak będziesz się dobrze czuć to idź. Ja miałam lecieć na wesele ale natura mnie zatrzymała na 10 g przed lotem

Pójdę bo to bardzo bliska rodzina, syn brata mojego taty (który zmarł 2 lata temu). Kuzyn na moim weselu był wraz z całą swoją rodziną więc wypada i do niego iść.

• Nats Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba trochę wyluzuje jak serduszko zobaczę na USG :)
    My mamy wesele 25 czerwca. Trochę się boje, bo jak kupowałam sukienkę to ledwo ją zapięłam, a teraz już mi cycki trochę urosły. Mam nadzieje, że zmieszczę się bez problemu :)
    Narazie cieszy mnie perspektywa pysznego weselnego jedzenia :D

3500 g 54 cm <3
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    My mamy 2 wesela.. Jedno 24 września drugie 2 tygodnie później.

24 września będę miała 11 rocznicę ślubu :) tzw. stalowa rocznica

• szuflada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dobrze...grille wesela a ja tu się nudzę jak mops

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No ja też na sobotę mam grilla rodzinnego w planach z okazji urodzin Tosia.
    A nie wiem czy czytałaś wcześniej ale Tosiu chciał kolegów i koleżanki zaprosić na urodziny.. Dlatego zdecydowałam się na sale zabaw. Dzieci będzie 8 a za sztukę 22 zł i jedzenie i picie w programie malowanie buzi itd.. Matka ma spokój a dziecko szczęśliwe..

czytałam, pisałaś o tym na ovufriend :) no i super jednego dnia będzie świętować z kolegami i koleżankami a innego dnia z rodziną. Urodziny będzie przez dwa dni obchodził :) sama radość

• szatynka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ja chyba trochę wyluzuje jak serduszko zobaczę na USG :)
    My mamy wesele 25 czerwca. Trochę się boje, bo jak kupowałam sukienkę to ledwo ją zapięłam, a teraz już mi cycki trochę urosły. Mam nadzieje, że zmieszczę się bez problemu :)
    Narazie cieszy mnie perspektywa pysznego weselnego jedzenia :D

a wiesz że ja też nie wiem czy wlezę w moje weselne kiecki, bo cyce też mi urosły a i zauważyłam że niektóre jeansy cisną w pas :) a kiecki mam dopasowane w pasie, oj chyba będę musiała po przymierzać :)
    A jeśli chodzi o jedzonko to faktycznie już mi ślinka cieknie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:54

Nats lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    czytałam, pisałaś o tym na ovufriend :) no i super jednego dnia będzie świętować z kolegami i koleżankami a innego dnia z rodziną. Urodziny będzie przez dwa dni obchodził :) sama radość
    W ogóle super są te sale zabaw. 22 zł za osobe-kto wie czy za imprezę w domu nie wyszloby nawet więcej. Nie mówiąc nawet o halasie i sprzątaniu po.

• szatynka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tą imprezą w sali zabaw to naprawdę super pomysł. Płacisz i masz wszystko z głowy.

dobra ja muszę mykać bo od siedzenia coś mnie kręgosłup boli, a junior domaga się komputera bo pograć chce. Mykam trzymajcie się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:56

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    a wiesz że ja też nie wiem czy wlezę w moje weselne kiecki, bo cyce też mi urosły a i zauważyłam że niektóre jeansy cisną w pas :) a kiecki mam dopasowane w pasie, oj chyba będę musiała po przymierzać :)
    A jeśli chodzi o jedzonko to faktycznie już mi ślinka cieknie :P

No ja będę musiała kupić nową.. Ale chyba kupię taką z szyciem pod biustem i rozkloszowana.. Tak żeby za 2 tygodnie się zmieścić znów..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    W ogóle super są te sale zabaw. 22 zł za osobe-kto wie czy za imprezę w domu nie wyszloby nawet więcej. Nie mówiąc nawet o halasie i sprzątaniu po.

No właśnie.. A tam naszykują posprzątają.. Luzik.

• sandrula Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion.. Mój mąż od dawna mówi cos o Abrahamie jak będzie chłopak.. Niby sie z tego smieje ale boje się ze cos mu strzeli do głowy i sie uprze:D fakt faktem byla umowa jak chlopczyk-to on wymysla a dziewczynkę to ja juz mam od bierzmowania wymyslona :D ale umowa byla że imiona mają się podobać i mnie i jemu :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie choroba bierze...Zrobiłam inhalacje,wysyłam męża po miod, cytrynę i cebulę i czekam na rozwój wypadków

• Nats Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Coś mnie choroba bierze...Zrobiłam inhalacje,wysyłam męża po miod, cytrynę i cebulę i czekam na rozwój wypadków
    Kuruj się tam kochana!
    Jeszcze imbir i szałwia podobno pomaga. Jak gardło boli to tylko prenalen.

3500 g 54 cm <3
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ