Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Noc ciężka, obudziły mnie o 1.50 skurcze tj.ból jak na @ + ból rozpierający w krzyżu, przy tym twardnienie brzucha. Skurcze trwały tak ok 2-3 min i puszczały, nie były regularne. Młodemu to się nie podobało bo strasznie się wiercił i gmyrał mi przy samym dole, że miałam straszny nacisk aż w nocy musiałam iść do WC na tzw.dwójeczkę.
Dziś wizyta, bardzo jestem jej ciekawa.
Ciekawe czy ginek sprawdzi stan mojej szyjki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 06:29
-
szatynka wrote:Hej
Noc ciężka, obudziły mnie o 1.50 skurcze tj.ból jak na @ + ból rozpierający w krzyżu, przy tym twardnienie brzucha. Skurcze trwały tak ok 2-3 min i puszczały, nie były regularne. Młodemu to się nie podobało bo strasznie się wiercił i gmyrał mi przy samym dole, że miałam straszny nacisk aż w nocy musiałam iść do WC na tzw.dwójeczkę.
Ciekawe czy ginek sprawdzi stan mojej szyjki.
3 mam kciuki za udana wizyte
A teraz odpoczywaj -
szatynka wrote:Hej
Ciekawe czy ginek sprawdzi stan mojej szyjki.
Też mam od 2 dni bóle jak na @, ale ciągle skurczy brak. Te u Ciebie to pewnie przepowiadające. Wygląda na to i my moja droga zbliżamy się do finałuCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Evelin wrote:3 mam kciuki za udana wizyte
A teraz odpoczywaj
Też liczę na dobre wiadomości. Dobrze że wizytę mam o 12.15 a nie wieczorem bo już się strasznie denerwuję. Staram się teraz jak najwięcej odpoczywać, bo praktycznie wszystko już przyszykowane. Dziś jeszcze muszę poprasować ubrania starszaka.
Pogoda paskudna ... zimno i pada ... brrr
-
ines. wrote:przekazuje radosne wieści: Michałek jest na świecie 3050g 53 cm
Lil odpoczywa po cc reszte info już sama przekaże jak dojdzie do siebie -
ines. wrote:Też mam od 2 dni bóle jak na @, ale ciągle skurczy brak. Te u Ciebie to pewnie przepowiadające. Wygląda na to i my moja droga zbliżamy się do finału
Dokładnie lada moment i my będziemy tulić naszych chłopców
Wczoraj dostałam od znajomej sms-a z pytaniem "rodzisz już?" odpisałam krótko NIE, po chwili dzwoni i mi opowiada że teraz to już z górki, że teraz to już łatwizna. We mnie się zagotowało i mówię jej że teraz to dopiero stoi przede mną kawał roboty do wykonania. Urodzić dziecko to nie takie hop siup. Bynajmniej dla mnie bo już mam za sobą jeden poród więc wiem czym to smakuje. A ona dobrze wie jak wyglądał mój pierwszy poród więc mogłaby sobie darować i tym bardziej nie określać porodu łatwizną.
Siedzę jeszcze w piżamie i w szlafroku na włosach odżywka jeszcze tylko prysznic i będę pomału szykowała się do wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 09:35
-
Dziewczyny, mam pytanie odnosnie witaminy A? A mianowicie kupiłam wczoraj Femibion Nan 2 plus i tam jest aż 3 mg witaminy A czli 3000 mikrogram wyczytałam ze zalecana dawka to 1250mikrogram? Dodatkowo jem warzywa i owoce....boje sie ze przedawkuje:(
-
Lilith o Boziu, Boziu Jaka słodka Kruszynka!!!! Noo ja to chyba to swoje Dziecię schrupie jak przyjdzie na świat
Gratuluję jeszcze raz :****Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 12:22
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Ja już po wizycie. Łożysko dojrzałe, młody oszacowany na chwilę obecną 3140g.
Ginek śmiał się że jajka też już dojrzałe ma he he.
No i umówiona cesarka na 7 czerwca czyli za dwa tygodnie. Na oddział mam się wstawić dzień wcześniej. Mam się do tego terminu oszczędzać aby dotrwać a jak coś będzie się działo czyli skurcze to mam do niego dzwonić i wcześniej cięcie mi zrobi.
Pół godziny przed cięciem mam dostać antybiotyk na paciorkowca bo mam dodatni GBS. Powiedziałam ginkowi, że wczoraj cały dzień czułam swędzenie na dole i przepisał globulki MACMIROR 500 na 12 dni.
Lili Michać cudny. Powiedz kochana jak się czujesz po CC bo to dla mnie nowość a czeka mnie to właśnie za 2 tygodnie.Sylwia91, Cherry_Blossom, ines., Kim87 lubią tę wiadomość
-
szatynka wrote:Ja już po wizycie. Łożysko dojrzałe, młody oszacowany na chwilę obecną 3140g.
Ginek śmiał się że jajka też już dojrzałe ma he he.
No i umówiona cesarka na 7 czerwca czyli za dwa tygodnie. Na oddział mam się wstawić dzień wcześniej. Mam się do tego terminu oszczędzać aby dotrwać a jak coś będzie się działo czyli skurcze to mam do niego dzwonić i wcześniej cięcie mi zrobi.
Pół godziny przed cięciem mam dostać antybiotyk na paciorkowca bo mam dodatni GBS. Powiedziałam ginkowi, że wczoraj cały dzień czułam swędzenie na dole i przepisał globulki MACMIROR 500 na 12 dni.
Lili Michać cudny. Powiedz kochana jak się czujesz po CC bo to dla mnie nowość a czeka mnie to właśnie za 2 tygodnie.
To już niedługo!
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)