Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm wyprawkę zaczelam powoli kompletować styczeń luty - miałam potwierdzona płeć a były wyprzedaże wiec głownie ubranka. Reszta raczej od marca/kwietnia czyli tak6-7 miesiąc. I zeszło mi do końca właściwie
mysia09 lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Młody ma 2900 g :o szyjka już miękka ale się nie rozwiera. Wizyta za 10 dni. Główka wychodzi wielkości na 39 tc, brzuszek na 38 tc, tylko kość udowa sprawiła, że taka waga "mniejsza". Z główki i brzuszka tp na 14.07 :o gbs mi zapomniał pobrać więc za 10 dni.
mysia09, Kim87, LILITH.P, ines. lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Kim87 wrote:Hej tak o ile Amelka nie postanowi się obrócić poprzecznie. Na razie jest główka w dół w moim szpitalu o tyle fajnie ze rodzisz sama na sali. Masz do dyspozycji wszelkie gadżety i zzo na zawołanie woec porodem.się nie przejmuje raczej. Bardziej się stresuje ze się zacznie i wpadnę w panikę
A są jeszcze jakieś szpitale gdzie na sali porodowej nie jest się samemu? Orientowałam się jak jest w Poznaniu i wszędzie jest sala porodowa jednoosobowa.
Myślałam, że tak jest wszędzie Bo chyba trochę dziwne żeby dwie kobiety tak obok siebie rodziły. -
mysia09 wrote:Cześć. A wiec tak, u mnie wszystko Ok. Rośniemy sobie i brzusio juz dość widoczny:) Caly czas sie zastanawiam, czy przelewanie czasem w brzuchu, albo jakies dziwne drgniecie, burczenie to właśnie moja mala kruszynka sie rusza?:)Za dwa tygodnie mamy badanie połówkowe...również lekarz zlecił mi kilka badań min. badanie glukozy i zastanawiam się czy juz robić je na ta wizytę bo pisze miedzy 21-28 tc, wiec nawet jesli bym zrobiłam w przyszłym tygodniu to dopiero skończę 21tc....wiec chyba za wcześnie.... A Wy w który tc robiłyście glukozę? Bo na necie pisze np od 24 tc.
Cherry jejku juz 9 trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli:)
A powiedzcie mi jeszcze kiedy zaczęłyście kompletować wyprawki?
Zwykłą glukozę robi się wcześniej a test obciążenia glukozą od 24tc i dziewczyny wspominały, że do 28tc i na to lekarz daje karteczkę bądź skierowanie z podpisem i pieczątką. -
mysia09 wrote:Cześć. A wiec tak, u mnie wszystko Ok. Rośniemy sobie i brzusio juz dość widoczny:) Caly czas sie zastanawiam, czy przelewanie czasem w brzuchu, albo jakies dziwne drgniecie, burczenie to właśnie moja mala kruszynka sie rusza?:)Za dwa tygodnie mamy badanie połówkowe...również lekarz zlecił mi kilka badań min. badanie glukozy i zastanawiam się czy juz robić je na ta wizytę bo pisze miedzy 21-28 tc, wiec nawet jesli bym zrobiłam w przyszłym tygodniu to dopiero skończę 21tc....wiec chyba za wcześnie.... A Wy w który tc robiłyście glukozę? Bo na necie pisze np od 24 tc.
Cherry jejku juz 9 trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli:)
A powiedzcie mi jeszcze kiedy zaczęłyście kompletować wyprawki?
Ja jeszcze nie zaczęłam Zrobiłam listę a nawet kilka jak na razie Pod koniec lipca zaczynamy bo mam dostać ubranka. Zobaczymy czego brakuje i będziemy kupować. -
Cherry_Blossom wrote:Młody ma 2900 g :o szyjka już miękka ale się nie rozwiera. Wizyta za 10 dni. Główka wychodzi wielkości na 39 tc, brzuszek na 38 tc, tylko kość udowa sprawiła, że taka waga "mniejsza". Z główki i brzuszka tp na 14.07 :o gbs mi zapomniał pobrać więc za 10 dni.
Tylko żeby zdążył jak piszesz, że na 14.07 -
Bella_Bella wrote:Zwykłą glukozę robi się wcześniej a test obciążenia glukozą od 24tc i dziewczyny wspominały, że do 28tc i na to lekarz daje karteczkę bądź skierowanie z podpisem i pieczątką.
-
Bella_Bella wrote:Ja jeszcze nie zaczęłam Zrobiłam listę a nawet kilka jak na razie Pod koniec lipca zaczynamy bo mam dostać ubranka. Zobaczymy czego brakuje i będziemy kupować.
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Tylko żeby zdążył jak piszesz, że na 14.07
Nie no, z tym 14.07 to z wielkości wychodzi tp na 6.08 więc niech siedzi jeszcze do 37+0 i to minimumWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 05:46
Bella_Bella, mysia09 lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Bella_Bella wrote:A są jeszcze jakieś szpitale gdzie na sali porodowej nie jest się samemu? Orientowałam się jak jest w Poznaniu i wszędzie jest sala porodowa jednoosobowa.
Myślałam, że tak jest wszędzie Bo chyba trochę dziwne żeby dwie kobiety tak obok siebie rodziły.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Bella bardziej mi chodziło ze masz sale po jedynkę niż porodówke. Ale co do rodzenia w kilka osob to jak mowie obłożenie ma znaczenie. Są mc i miejsca gdzie jest mega obłożenie i jak już przychodzi co do czego to być tloczno. Jak pójdziesz do szpitala na wizytacje to popytaj położne jak to wygląda jak jest tłum rodzącychMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Moj pokoik
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c70d6452439.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5f7a1224583.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e36ea9782ca.jpg
Nie zdziwcie się w Belgii często są umywalki w sypialniachBella_Bella, Sylwia91 lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Bella bardziej mi chodziło ze masz sale po jedynkę niż porodówke. Ale co do rodzenia w kilka osob to jak mowie obłożenie ma znaczenie. Są mc i miejsca gdzie jest mega obłożenie i jak już przychodzi co do czego to być tloczno. Jak pójdziesz do szpitala na wizytacje to popytaj położne jak to wygląda jak jest tłum rodzących
Co do tłumu rodzących właśnie się dowiedziałam, że w Poznaniu obecnie trzy porodówki są zamknięte, tzn nie przyjmują na nie bo jest ogromna masa porodów. Znajoma dopiero co rodziła i pojechała do szpitala niedaleko Poznania, dobrze zrobiła bo jakby ją mieli odsyłać od miejsca do miejsca to ciężko... Dziewczyna walczyła 14h! :o -
Bella_Bella wrote:Co do tłumu rodzących właśnie się dowiedziałam, że w Poznaniu obecnie trzy porodówki są zamknięte, tzn nie przyjmują na nie bo jest ogromna masa porodów. Znajoma dopiero co rodziła i pojechała do szpitala niedaleko Poznania, dobrze zrobiła bo jakby ją mieli odsyłać od miejsca do miejsca to ciężko... Dziewczyna walczyła 14h! :oMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat