Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
W moim laboratorium 6 czerwca beta byla 1245,09 po 48h czyli 8 czerwca 1958,97. Gin na wczorajszej wizycie prywatnej powiedział że mały przyrost, bo pierwsza beta powinna sie podwoić. Podejrzewa pozamaciczna lub torbiel. Dzis rano pobrali mi na betę. Przed chwilą był obchód, rzekomo torbiel ok 3-4cm w lewym jajowodzie, beta powyżej 1800. Pani ginekolog powiedziała że to ciąża. Przeżyłam szok przecież dzisiejsze usg w dalszym ciągu pokazuje pusta macice. Pytam ją czy moze być pozamaciczna powiedziała ze tak ale od razu dodała żebym poki co o tym nie myślała. Mówię jak mam nie myśleć jak w macicy nic nie widać a ona na to że przy takiej wartości bety może jeszcze nie widać.
Ja myślałam że przy takiej wartości powinno już coś widać.
Już nie wiem co mam myśleć bo już zaczęłam wierzyć że ciąży brak, że to torbiel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 20:40
-
szatynka wrote:W moim laboratorium 6 czerwca beta byla 1245,09 po 48h czyli 8 czerwca 1958,97. Gin na wczorajszej wizycie prywatnej powiedział że mały przyrost, bo pierwsza beta powinna sie podwoić. Podejrzewa pozamaciczna lub torbiel. Dzis rano pobrali mi na betę. Przed chwilą był obchód, rzekomo torbiel ok 3-4cm w lewym jajowodzie, beta powyżej 1800. Pani ginekolog powiedziała że to ciąża. Przeżyłam szok przecież dzisiejsze usg w dalszym ciągu pokazuje pusta macice. Pytam ją czy moze być pozamaciczna powiedziała ze tak ale od razu dodała żebym poki co o tym nie myślała. Mówię jak mam nie myśleć jak w macicy nic nie widać a ona na to że przy takiej wartości bety może jeszcze nie widać.
Już nie wiem co mam myśleć bo już zaczęłam wierzyć że ciąży brak, że to torbiel.
U mnie maleństwo było widoczne na USG dopiero przy beta 3000 a serduszko mieliśmy przy 8000 więc trzeba być dobrej myśliOlgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm 09.05.17- 8kg i 73cm
-
szatynka wrote:W moim laboratorium 6 czerwca beta byla 1245,09 po 48h czyli 8 czerwca 1958,97. Gin na wczorajszej wizycie prywatnej powiedział że mały przyrost, bo pierwsza beta powinna sie podwoić. Podejrzewa pozamaciczna lub torbiel. Dzis rano pobrali mi na betę. Przed chwilą był obchód, rzekomo torbiel ok 3-4cm w lewym jajowodzie, beta powyżej 1800. Pani ginekolog powiedziała że to ciąża. Przeżyłam szok przecież dzisiejsze usg w dalszym ciągu pokazuje pusta macice. Pytam ją czy moze być pozamaciczna powiedziała ze tak ale od razu dodała żebym poki co o tym nie myślała. Mówię jak mam nie myśleć jak w macicy nic nie widać a ona na to że przy takiej wartości bety może jeszcze nie widać.
Już nie wiem co mam myśleć bo już zaczęłam wierzyć że ciąży brak, że to torbiel.
Ci lekarze... a jak Cie leczą? co Ci podają?Fabian Cyprian Tymuś -
Przy takich wartościach jest to zdecydowanie kwestia laboratorium. Mam nieco doświadczenia w markerach (beta HCG to marker raka jądra) i spokojnie można uznać, że to kwestia lab. a nie spadek bety.
Mojej znajomej było widać zarodek w 5-6 tyg. ciąży. Pamiętam, że przy becie 1500 nie było widać nic w macicy. Miała delikatne plamienia. Ma teraz synka. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie tak samo -
Już nie wiem co mam myśleć bo już zaczęłam wierzyć że ciąży brak, że to torbiel.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Jej, jakie to wszystko pogmatwane.. Nie ma ciąży, jest ciąża.. Wykończą Cie tam psychicznie..
Ja jednak dalej mam nadzieję ze to wszystko zakończy sie happy endem no ale na razie musisz sie słuchać lekarzy!
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Czy możliwe są inne wartości bet w różnych laboratoriach?
bo beta od tak sobie w ciąży nie spada. No chyba ze poronienie, a ja nie krwawię i nie plamie. Wydzielina gęstą biala lepka. Wczoraj przed wyjściem do ginekologa podczas podcierania papierem byla leciutko rozowawa ale na wizycie lekarz stwierdzil ze nie widzi takiego koloru. Brzuch mnie pobolewa od czasu do czasu jak na @ momentami czuje jakby mnie po lewej stronie rozpychało, ale tak sobie to tlumacze ze to od badan, bo dwa razy bylam macana na samolocie i 3 usg dopochwowe -
szatynka wrote:Czy możliwe są inne wartości bet w różnych laboratoriach?
bo beta od tak sobie w ciąży nie spada. No chyba ze poronienie, a ja nie krwawię i nie plamie. Wydzielina gęstą biala lepka. Wczoraj przed wyjściem do ginekologa podczas podcierania papierem byla leciutko rozowawa ale na wizycie lekarz stwierdzil ze nie widzi takiego koloru. Brzuch mnie pobolewa od czasu do czasu jak na @ momentami czuje jakby mnie po lewej stronie rozpychało, ale tak sobie to tlumacze ze to od badan, bo dwa razy bylam macana na samolocie i 3 usg dopochwowe
Szatynko, jak najbardziej. Wartości w innych lab. to normalna sprawa. Nawet przy głupiej hemoglobinie wychodzą rozbieżności -
szatynka wrote:Czy możliwe są inne wartości bet w różnych laboratoriach?
bo beta od tak sobie w ciąży nie spada. No chyba ze poronienie, a ja nie krwawię i nie plamie. Wydzielina gęstą biala lepka. Wczoraj przed wyjściem do ginekologa podczas podcierania papierem byla leciutko rozowawa ale na wizycie lekarz stwierdzil ze nie widzi takiego koloru. Brzuch mnie pobolewa od czasu do czasu jak na @ momentami czuje jakby mnie po lewej stronie rozpychało, ale tak sobie to tlumacze ze to od badan, bo dwa razy bylam macana na samolocie i 3 usg dopochwowe
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
szatynka wrote:Duska pocieszyłaś mnie tym ze dzidziusia u ciebie bylo widać dopiero przy 3000
Gadua podaja mi luteine podjezykowa, dwie tabletki rano i dwie wieczorem plus rozkurczowe i tyleFabian Cyprian Tymuś -
szatynka wrote:Duska pocieszyłaś mnie tym ze dzidziusia u ciebie bylo widać dopiero przy 3000
Gadua podaja mi luteine podjezykowa, dwie tabletki rano i dwie wieczorem plus rozkurczowe i tyle
Beta stresuje, wiem po sobie Jak przy 6000 nie było akcji serca(a ginekolog mi powiedziała, że za tydzien kontrola ale raczej bedzie łyzeczkowanie) to ryczałam jak głupia ;P
Mam nadzieję, że i u Ciebie jest po prostu mały ninja ;*Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm 09.05.17- 8kg i 73cm
-
Co lekarz to inna opinia. Wczoraj ginekolożka co przyjmowała mnie badała mnie na samolocie i robiła usg dopochwowe, bolało jak cholera jak głowicę z usg kierowała w lewą stronę gdzie niby torbiel jest. I ona mowila mi ze torbiel lutealna może wydzielać betę ale właśnie ona zleciła jej powtórzenie. Zaczęłam żyć myślą że to jednak ta torbiel dała wynik fałszywie dodatni. A dziś inna ginekolożka która juz ma moje wyniki mówi że to ciąża, której póki co w macicy nie widać ale jest też ryzyko że pozamaciczna. Oszaleję. Znów zaczęłam się bać. I doszukiwać się jej objawów. I teraz nie wiem czy uczucie rozpierania ucisku po lewej stronie to wynik zagnieżdżenia sie tam zarodka a czy to wynik tych 3 usg dopochwowych i dwóch badan na samolocie gdzie jest nacisk.
-
Gaduaaa wrote:czyli biorą pod uwagę jednak ciąże i jej utrzymanie...
biorą.
tylko nie wiem po co luteinę podają, nie spytałam. Jedynie powiedzieli ze jeśli to wczesna ciaza to nie zaszkodzi lecz wspomoże. Przez 5 dni mam brać. -
Duśka;) wrote:Beta stresuje, wiem po sobie Jak przy 6000 nie było akcji serca(a ginekolog mi powiedziała, że za tydzien kontrola ale raczej bedzie łyzeczkowanie) to ryczałam jak głupia ;P
Mam nadzieję, że i u Ciebie jest po prostu mały ninja ;*
dzis po 3 usg wykonanym przez trzeciego gina gdy znów usłyszałam pusta macica, ze to nie pozamaciczna tylko torbiel w lewym jajowodzie. Uplakalam się bo przez 6 dni z mężem cieszyliśmy się ciążą. A tu w macicy pusto. A dzis wieczorem przychodzi inna ginekolożka z dzisiejszą betą i mówi ciąża. Szok i strach bo poki co nie widać jej w macicy. Tysiące myśli do głowy a może ta torbiel to nie torbiel tylko pozamaciczna. Ale jeśli miałyby być to pozamaciczna to chyba nie była by wielkości 3-4 cm. A dwa że wyraźnie słyszałam jak ginekolog który dzis robil mi usg mówil do pani co pisala na kompie ze torbiel i ze endometrium 11mm. I znów zasiali we mnie niepokój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 21:26
-
szatynka wrote:biorą.
tylko nie wiem po co luteinę podają, nie spytałam. Jedynie powiedzieli ze jeśli to wczesna ciaza to nie zaszkodzi lecz wspomoże. Przez 5 dni mam brać.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
szatynka wrote:dzis po 3 usg wykonanym przez trzeciego gina gdy znów usłyszałam pusta macica, ze to nie pozamaciczna tylko torbiel w lewym jajowodzie. Uplakalam się bo przez 6 dni z mężem cieszyliśmy się ciążą. A tu taka pusto. A dzis wieczorem przychodzi inna ginekolożka z dzisiejszą betą i mówi ciąża. Szok i strach bo poki co nie widać jej w macicy. Tysiące myśli do głowy a może ta torbiel to nie torbiel tylko pozamaciczna. Ale jeśli miałyby być to pozamaciczna to chyba nie była by wielkości 3-4 cm. A dwa że wyraźnie słyszałam jak ginekolog który dzis robil mi usg mówil do pani co pisala na kompie ze torbiel i ze endometrium 11mm. I znów zasiali we mnie niepokój.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat