Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciężarówki.. Czymac mi tam kciuki żebym nie padła z wrażenia..
Muszę do urzędu pracy jechać.. Mam termin.. Kartę ciąży biere ze sobą i mam nadzieję że to im wystarczy.. Jak nie to poczekają sobie na zaświadczenie..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Hej
Byłam dziś na zakupach i poczułam mega mokrość, myślałam że okresu dostałam (no bo powinnam wczoraj albo dziś). Pędziłam z zakupami do domu a tu w majtkach prócz płynnej białej wydzieliny nie ma nic. No to poszłam dalej na zakupy bo jutro grill urodzinowy młodego więc muszę sporo rzeczy kupić. Coś mnie skusiło i kupiłam test ciążowy. Od poniedziałku do tej pory powinna spać na tyle aby test jej nie wykrywał. No bo w szpitalu w ciągu 72h spadła bardzo mocno. Tak jak już pisałam z 1888 na 932,30 czyli w ciągu tych 72h spadła o 955,70 czyli o wiele więcej niż mi pozostało. A od ostatnio badanej bety minęło 4 dobry więc powinna spaść na poziom nieciążowy.
Mocz z drugiego sikania czułość 25 i proszę jak dziś test wygląda
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d9c9eed15fe.jpg
Druga kreska na moje oko dalej ciemna a skoro beta mocno spada więc powinna blednąc, a przy takim stopniu spadania jej u mnie nie powinno już być II.
I któremu lekarzowi wierzyć? Masakra. No nic jak @ nie przyjdzie to najwyżej w poniedziałek albo we wtorek pójdę zbadać betę z krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 10:41
-
szatynka wrote:Hej
Byłam dziś na zakupach i poczułam mega mokrość, myślałam że okresu dostałam (no bo powinnam wczoraj albo dziś). Pędziłam z zakupami do domu a tu w majtkach prócz płynnej białej wydzieliny nie ma nic. No to poszłam dalej na zakupy bo jutro grill urodzinowy młodego więc muszę sporo rzeczy kupić. Coś mnie skusiło i kupiłam test ciążowy. Od poniedziałku do tej pory powinna spać na tyle aby test jej nie wykrywał. No bo w szpitalu w ciągu 72h spadła bardzo mocno. Tak jak już pisałam z 1888 na 932,30 czyli w ciągu tych 72h spadła o 955,70 czyli o wiele więcej niż mi pozostało. A od ostatnio badanej bety minęło 4 dobry więc powinna spaść na poziom nieciążowy.
Mocz z drugiego sikania czułość 25 i proszę jak test wygląda
Druga kreska na moje oko dalej ciemna a skoro beta mocno spada więc powinna blednąc, a przy takim stopniu spadania jej u mnie nie powinno już być II.
I któremu lekarzowi wierzyć? Masakra. No nic jak @ nie przyjdzie to najwyżej w poniedziałek albo we wtorek pójdę zbadać betę z krwi.
Mi sie wydaje ze ci sie udalo ale w tym drugim cyklu , ja wierze w to caly czas -
Szatynka sama nie wiem co Ci napisać...dziwne to wszystko...skoro 6 ginów nie wiedzialo, to pewnie my tez nic mądrego nie wymyślimy...
jeśli to jednak ciąża to nie dostaniesz @ i wszystko się wyjaśni...
jeśli to pozostałość po becie-to test ma prawo byc jeszcze dodatni-beta czasem nie spada tak szybko...bywa że spada z dnia na dzien więcej, a potem baardzo wolno..
także chyba pozostaje Ci się uzbroić w cierpliwośc...jeśli @ nie bedzie przez weekend to idz zrób bete i zobaczymy jaki wynik będzie...albo może do jakiegos gina prywatnie? dobrego,polecanego....https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
No faktycznie powinna blednąć..
Uważaj na siebie a jesli @ przez weekend sie nie pojawi zrób sobie betę jeszcze raz. Nie masz tam jakiegoś innego gina prywatnie? Tak żeby do niego isc w przyszłym tygodniu w razie czego?
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
szatynka wrote:Hej
Mocz z drugiego sikania czułość 25 i proszę jak dziś test wygląda
I któremu lekarzowi wierzyć? Masakra. No nic jak @ nie przyjdzie to najwyżej w poniedziałek albo we wtorek pójdę zbadać betę z krwi.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
KlaudyŚ wrote:Mi sie wydaje ze ci sie udalo ale w tym drugim cyklu , ja wierze w to caly czas
no właśnie mnie też to po głowie chodzi. Tym bardziej, że na ostatnim usg z poniedziałku lekarz wykrył jak on to ujął "szczelinka w endometrium, obraz może odpowiadać wczesnej ciąży" nawet mi pokazał. Dodał tylko że jest tylko kwestia czy się utrzyma. I cały czas chodzi mi to po głowie. I to dlaczego w wypisie mam opisane usg z piątku gdzie prócz torbieli nic nie było widać. Moim zdaniem w wypisie powinien być opisane usg ostatnie a nie przed ostatnie.
Ja mam taką swoją teorię że tamta beta dotyczyła zeszłego cyklu ale zapłodnione jajeczko zostało wydalone wraz z krwią menstruacyjną 22 maja bo wtedy @ terminowo się rozpoczęła, krwawiłam przez 4 dni + 1 dzień plamień. Mimo to beta dalej rosła po czym zaczęła gwałtownie spadać.
A my w tym cyklu nie wiedząc że mam tak wysoką betę staraliśmy się. Zobaczcie nawet na mój wykres, że tempka wskazuje że owulka była. Gdybym usunęła "+" z dnia 3 czerwca to OF wyznacza mi że owulka była w 10dc. Teraz wejdę i usunę z zapisku że test ciążowy pozytywny. To same zobaczycie.
9 czerwca miałam wizytę potwierdzającą ciążę, przed wyjściem napisałam Wam że na papierze zauważyłam lekko różową wydzielinę, która później zniknęła a było to 9dpo. Może to była implantacja z tego cyklu. Nie wiem po prostu zgłupiałam do reszty. A może z pragnienia ciąży wkręcam sobie różne rzeczy.
-
Dobra dziewczyny w przyszłym tygodniu zrobię betę to się przekonamy na jakim poziomie, a po 48h powtórzę to się okaże czy spada czy nie. W mojej miejscowości jest 6 gninów i właśnie z nimi wszystkimi miałam styczność w szpitalu. Poczekam do przyszłego tygodnia. A jak coś to najwyżej zadzwonię do mojego ginka który mnie skierował do szpitala. Poproszę najwyżej o wizytę i zrobi usg.
-
ja bym sobie nie wkręcała....przynajmniej pozytywnie się rozczarujesz w razie co...a tak będziesz przezywać wszystko od początku...
szczerze mówiać jesli 4 dni temu miałas bete 900 to przez 4 dni nie spadło na bank poniżej "wyniku ciążowego" więc test wg mnie będzie pozytywny...
ja bede tą sceptyczna aby Cie nie nakręcać- czy tam nazwijcie mnie tą złą.. ale oczywiście mocno sie uciesze jesli będzie inaczej..https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Allmita wrote:ja bym sobie nie wkręcała....przynajmniej pozytywnie się rozczarujesz w razie co...a tak będziesz przezywać wszystko od początku...
szczerze mówiać jesli 4 dni temu miałas bete 900 to przez 4 dni nie spadło na bank poniżej "wyniku ciążowego" więc test wg mnie będzie pozytywny...
ja bede tą sceptyczna aby Cie nie nakręcać- czy tam nazwijcie mnie tą złą.. ale oczywiście mocno sie uciesze jesli będzie inaczej..
Ktos musi stawiac na ziemie nas -
kurcze Szatynko no ciężko cokolwiek powiedzieć... taki masz jakiś przypadek niecodzienny... niech ten czas szybciej mija, sytuacja się rozwiąże i będzie względny spokój...bo ciągle ta niepewność i coraz to nowsze przemyślenia mamy a kurczę nadal nie wiemy o co chodzi.Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
-
Szatynka.. Nie chcę Cię martwić ale jeżeli tak jak piszesz że w poprzednim cyklu pykło i dlatego teraz beta była taka duża to mówię Ci że to niemożliwe.. @ przyszła terminowo więc raczej o ciąży nie można mówić.. A jeśli była to biochemiczna to beta byłaby maleńka.. Bardzo maleńka.. Więc jeśli u Ciebie była taka wysoka stawiała bym na torbiel lutealna.. Sama nazwa nasuwa zastanowienie się nad tym.. Skoro lutealna to może Progesteron się wydziela i dlatego ta beta była taka duża.
Co oczywiście nie wyklucza że teraz się udało..
Ale najlepiej poradzić się lekarza..
W każdym razie trzymam kciuki..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
A dzięki za kciuki.. Przeżyłam przetrwałam dałam radę..
Trochę zmokłam ale już wyschło.. Muszę dostarczyć zaświadczenie od lekarza że jestem w ciąży i że mimo iż to nie choroba nie jestem zdolna do pracy.. Paranoja..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Waldziu wapolczuje ci dla tego ja poki jestem wpisana ze sie ucze pozostaje na ubezpieczeniu mamy a w październiku biorę ślub cywilny więc znowu wejdę w ubezpieczenie mojego narzeczonego.
Bo jak bym miala pójść do.urzędu teraz to mieli by jakieś problemy i wiecej bym sie odenerwowala niz bylo by to warte -
WaldhauzerM wrote:A dzięki za kciuki.. Przeżyłam przetrwałam dałam radę..
Trochę zmokłam ale już wyschło.. Muszę dostarczyć zaświadczenie od lekarza że jestem w ciąży i że mimo iż to nie choroba nie jestem zdolna do pracy.. Paranoja..Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
KlaudyŚ wrote:Waldziu wapolczuje ci dla tego ja poki jestem wpisana ze sie ucze pozostaje na ubezpieczeniu mamy a w październiku biorę ślub cywilny więc znowu wejdę w ubezpieczenie mojego narzeczonego.
Bo jak bym miala pójść do.urzędu teraz to mieli by jakieś problemy i wiecej bym sie odenerwowala niz bylo by to warte
Ja w urzędzie pracy się rejestrowałam bo musiałam,. Jest mi to potrzebne do MOPS u..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.