X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki.. Czymac mi tam kciuki żebym nie padła z wrażenia..

Muszę do urzędu pracy jechać.. Mam termin.. Kartę ciąży biere ze sobą i mam nadzieję że to im wystarczy.. Jak nie to poczekają sobie na zaświadczenie..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czymamy :*

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Byłam dziś na zakupach i poczułam mega mokrość, myślałam że okresu dostałam (no bo powinnam wczoraj albo dziś). Pędziłam z zakupami do domu a tu w majtkach prócz płynnej białej wydzieliny nie ma nic. No to poszłam dalej na zakupy bo jutro grill urodzinowy młodego więc muszę sporo rzeczy kupić. Coś mnie skusiło i kupiłam test ciążowy. Od poniedziałku do tej pory powinna spać na tyle aby test jej nie wykrywał. No bo w szpitalu w ciągu 72h spadła bardzo mocno. Tak jak już pisałam z 1888 na 932,30 czyli w ciągu tych 72h spadła o 955,70 czyli o wiele więcej niż mi pozostało. A od ostatnio badanej bety minęło 4 dobry więc powinna spaść na poziom nieciążowy.
    Mocz z drugiego sikania czułość 25 i proszę jak dziś test wygląda
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d9c9eed15fe.jpg

Druga kreska na moje oko dalej ciemna a skoro beta mocno spada więc powinna blednąc, a przy takim stopniu spadania jej u mnie nie powinno już być II.
    I któremu lekarzowi wierzyć? Masakra. No nic jak @ nie przyjdzie to najwyżej w poniedziałek albo we wtorek pójdę zbadać betę z krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 10:41

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Hej
    Byłam dziś na zakupach i poczułam mega mokrość, myślałam że okresu dostałam (no bo powinnam wczoraj albo dziś). Pędziłam z zakupami do domu a tu w majtkach prócz płynnej białej wydzieliny nie ma nic. No to poszłam dalej na zakupy bo jutro grill urodzinowy młodego więc muszę sporo rzeczy kupić. Coś mnie skusiło i kupiłam test ciążowy. Od poniedziałku do tej pory powinna spać na tyle aby test jej nie wykrywał. No bo w szpitalu w ciągu 72h spadła bardzo mocno. Tak jak już pisałam z 1888 na 932,30 czyli w ciągu tych 72h spadła o 955,70 czyli o wiele więcej niż mi pozostało. A od ostatnio badanej bety minęło 4 dobry więc powinna spaść na poziom nieciążowy.
    Mocz z drugiego sikania czułość 25 i proszę jak test wygląda

Druga kreska na moje oko dalej ciemna a skoro beta mocno spada więc powinna blednąc, a przy takim stopniu spadania jej u mnie nie powinno już być II.
    I któremu lekarzowi wierzyć? Masakra. No nic jak @ nie przyjdzie to najwyżej w poniedziałek albo we wtorek pójdę zbadać betę z krwi.

Mi sie wydaje ze ci sie udalo ale w tym drugim cyklu , ja wierze w to caly czas :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka sama nie wiem co Ci napisać...dziwne to wszystko...skoro 6 ginów nie wiedzialo, to pewnie my tez nic mądrego nie wymyślimy...

jeśli to jednak ciąża to nie dostaniesz @ i wszystko się wyjaśni...
    jeśli to pozostałość po becie-to test ma prawo byc jeszcze dodatni-beta czasem nie spada tak szybko...bywa że spada z dnia na dzien więcej, a potem baardzo wolno..

także chyba pozostaje Ci się uzbroić w cierpliwośc...jeśli @ nie bedzie przez weekend to idz zrób bete i zobaczymy jaki wynik będzie...albo może do jakiegos gina prywatnie? dobrego,polecanego....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie powinna blednąć..
    Uważaj na siebie a jesli @ przez weekend sie nie pojawi zrób sobie betę jeszcze raz. Nie masz tam jakiegoś innego gina prywatnie? Tak żeby do niego isc w przyszłym tygodniu w razie czego?

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Hej
    Mocz z drugiego sikania czułość 25 i proszę jak dziś test wygląda

Szatynk kochanie zdecydowanie idź do gina w przyszłym tygodniu. Najlepiej pod koniec .Wydaje mi się że jestes w ciaży

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Mi sie wydaje ze ci sie udalo ale w tym drugim cyklu , ja wierze w to caly czas :)

no właśnie mnie też to po głowie chodzi. Tym bardziej, że na ostatnim usg z poniedziałku lekarz wykrył jak on to ujął "szczelinka w endometrium, obraz może odpowiadać wczesnej ciąży" nawet mi pokazał. Dodał tylko że jest tylko kwestia czy się utrzyma. I cały czas chodzi mi to po głowie. I to dlaczego w wypisie mam opisane usg z piątku gdzie prócz torbieli nic nie było widać. Moim zdaniem w wypisie powinien być opisane usg ostatnie a nie przed ostatnie.

Ja mam taką swoją teorię że tamta beta dotyczyła zeszłego cyklu ale zapłodnione jajeczko zostało wydalone wraz z krwią menstruacyjną 22 maja bo wtedy @ terminowo się rozpoczęła, krwawiłam przez 4 dni + 1 dzień plamień. Mimo to beta dalej rosła po czym zaczęła gwałtownie spadać.
    A my w tym cyklu nie wiedząc że mam tak wysoką betę staraliśmy się. Zobaczcie nawet na mój wykres, że tempka wskazuje że owulka była. Gdybym usunęła "+" z dnia 3 czerwca to OF wyznacza mi że owulka była w 10dc. Teraz wejdę i usunę z zapisku że test ciążowy pozytywny. To same zobaczycie.
    9 czerwca miałam wizytę potwierdzającą ciążę, przed wyjściem napisałam Wam że na papierze zauważyłam lekko różową wydzielinę, która później zniknęła a było to 9dpo. Może to była implantacja z tego cyklu. Nie wiem po prostu zgłupiałam do reszty. A może z pragnienia ciąży wkręcam sobie różne rzeczy.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny w przyszłym tygodniu zrobię betę to się przekonamy na jakim poziomie, a po 48h powtórzę to się okaże czy spada czy nie. W mojej miejscowości jest 6 gninów i właśnie z nimi wszystkimi miałam styczność w szpitalu. Poczekam do przyszłego tygodnia. A jak coś to najwyżej zadzwonię do mojego ginka który mnie skierował do szpitala. Poproszę najwyżej o wizytę i zrobi usg.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym sobie nie wkręcała....przynajmniej pozytywnie się rozczarujesz w razie co...a tak będziesz przezywać wszystko od początku...
    szczerze mówiać jesli 4 dni temu miałas bete 900 to przez 4 dni nie spadło na bank poniżej "wyniku ciążowego" więc test wg mnie będzie pozytywny...

ja bede tą sceptyczna aby Cie nie nakręcać- czy tam nazwijcie mnie tą złą..;) ale oczywiście mocno sie uciesze jesli będzie inaczej..:)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ja bym sobie nie wkręcała....przynajmniej pozytywnie się rozczarujesz w razie co...a tak będziesz przezywać wszystko od początku...
    szczerze mówiać jesli 4 dni temu miałas bete 900 to przez 4 dni nie spadło na bank poniżej "wyniku ciążowego" więc test wg mnie będzie pozytywny...

ja bede tą sceptyczna aby Cie nie nakręcać- czy tam nazwijcie mnie tą złą..;) ale oczywiście mocno sie uciesze jesli będzie inaczej..:)

Ktos musi stawiac na ziemie nas :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• szuflada Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Szatynko no ciężko cokolwiek powiedzieć...:/ taki masz jakiś przypadek niecodzienny... niech ten czas szybciej mija, sytuacja się rozwiąże i będzie względny spokój...bo ciągle ta niepewność i coraz to nowsze przemyślenia mamy a kurczę nadal nie wiemy o co chodzi. :(

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka.. Nie chcę Cię martwić ale jeżeli tak jak piszesz że w poprzednim cyklu pykło i dlatego teraz beta była taka duża to mówię Ci że to niemożliwe.. @ przyszła terminowo więc raczej o ciąży nie można mówić.. A jeśli była to biochemiczna to beta byłaby maleńka.. Bardzo maleńka.. Więc jeśli u Ciebie była taka wysoka stawiała bym na torbiel lutealna.. Sama nazwa nasuwa zastanowienie się nad tym.. Skoro lutealna to może Progesteron się wydziela i dlatego ta beta była taka duża.
    Co oczywiście nie wyklucza że teraz się udało..

Ale najlepiej poradzić się lekarza..

W każdym razie trzymam kciuki..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzięki za kciuki.. Przeżyłam przetrwałam dałam radę..

Trochę zmokłam ale już wyschło.. Muszę dostarczyć zaświadczenie od lekarza że jestem w ciąży i że mimo iż to nie choroba nie jestem zdolna do pracy.. Paranoja..

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu wapolczuje ci dla tego ja poki jestem wpisana ze sie ucze pozostaje na ubezpieczeniu mamy a w październiku biorę ślub cywilny więc znowu wejdę w ubezpieczenie mojego narzeczonego.
    Bo jak bym miala pójść do.urzędu teraz to mieli by jakieś problemy i wiecej bym sie odenerwowala niz bylo by to warte

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• szuflada Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A dzięki za kciuki.. Przeżyłam przetrwałam dałam radę..

Trochę zmokłam ale już wyschło.. Muszę dostarczyć zaświadczenie od lekarza że jestem w ciąży i że mimo iż to nie choroba nie jestem zdolna do pracy.. Paranoja..
    powinno nam przysługiwac zwolnienie od pozytywnego testu ciążowego :P a najlepiej od rozpoczecia starań :P

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    powinno nam przysługiwac zwolnienie od pozytywnego testu ciążowego :P a najlepiej od rozpoczecia starań :P

Taa.. Kochana.. Nie w naszym kraju..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Waldziu wapolczuje ci dla tego ja poki jestem wpisana ze sie ucze pozostaje na ubezpieczeniu mamy a w październiku biorę ślub cywilny więc znowu wejdę w ubezpieczenie mojego narzeczonego.
    Bo jak bym miala pójść do.urzędu teraz to mieli by jakieś problemy i wiecej bym sie odenerwowala niz bylo by to warte

Ja w urzędzie pracy się rejestrowałam bo musiałam,. Jest mi to potrzebne do MOPS u..

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Ja w urzędzie pracy się rejestrowałam bo musiałam,. Jest mi to potrzebne do MOPS u..

O zasilek czy o to kosi.. cos tam sie starasz?

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki.. Też chcę foto obok posuwaczk. .

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ