X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, dzięki!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    aaa i w Tesco jest promocja na body i butko-skarpetki z reniferem swiatecznym F&F z 20zł na... 6zł!! oczywiscie nabyłam :) Materiał jest miękki gruby i przyjemny, więc uznaję tę przecenę za niezmiernie udaną!

Suzy, Ty pisałaś już gdzieś, że ubranka z Tesco są generalnie dobrej jakości, prawda? Ja jeszcze nie mam nic, więc też nie mam jak porównać. Czy myślisz, że wizyta w Tesco na pierwsze zakupy ubrankowe to dobry pomysł?

Dziewczyny, czy jesteście generalnie zadowolone z ubranek z Tesco? Wiem, że każda rzecz jest inna, ale jest jakiś tam uniwersalny poziom jakości w stosunku do ceny, jak oceniacie go w F&f? Ja tylko tyle wiem, że męskie t-shirty są ok :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam troszkę ciuszków z F&F kupionych w second handzie, a co za tym idzie wcześniej używanych. Wyglądają rewelacyjnie, fajny materiał, ładne wzory, dobrze uszyte, myślę, że warte uwagi :) Kupiłam też parę sztuk nowych rzeczy w tesco, są fajne promocje, za 5-cio pak body 20 parę zł.

Makcza lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    53d7622f9970c892med.jpg

697ed517b7c2c7f4med.jpg

a6adc75ab009867dmed.jpg

nasze second handowe ciuszki ;p

Miriam, blueberry, Lula_w lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca, zwłaszcza ten misiek z uszami! :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ten kombinezon polarowy Misiek jest świetny :D w połowie marca bd mieć CC wiec jak ulał na ta ten czas będzie

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli mogę doradzić :) to rożek - becik Bardzo mi się sprawdził. Po strarszym Synku mam dwa z firmy feretti ( ok 40 zł) a teraz dokupiłam jeszcze jeden na allegro. Mi się sprawdzał szczególnie po nocnym karmieniu jak Synek nie odbijał pokarmu i zawijałam go w rożek i raz kładłam na lewym boku a raz na drugim ( i to też po to zeby głowka się ładnie formowała)i żeby w razie gdyby mu się ulało się nie zakrztusił :) wiec bardzo polecam :), pozniej oczywiscie słuzył mi jako kołderka lub jako kocyk :)
    I rowniez baaardzo polecam rożek- rogal do karmienia :) nie uzywam go do spania ale do karmienia piersią zwłaszcza po cc był super :) kręgosłup odpoczywał i nie musiałam trzymac dziecka tylko lezał sobie spokojnie na rogalu. i tez zapłaciłam za niego na allegro ok, 30 zł i ja kupiłam taki zwykły bez wkładu z kuleczek zeby mozna było prac i koniecznie ze sciąganą poszewką bo naprawde często będzie trzeba ją prac :)

Makcza lubi tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy nowe ubranka pierzecie dla maluszków?

no i jakie macie zdanie na temat laktatora? jaki wybrać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 09:41

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar prać jeszcze nie teraz bo za wcześnie ale tak koło 33 tyg zacząć bo nie wiadomo kto jakimi rekami je oglądał a na dodatek w sklepach jest tyle zarazkow ludzie chodzą chorzy po sklepach kichaja itd zreszta ja mam taka manie prania nowych ubrań nawet swoich tak mama moja robiła i tak robię ja :) ubranka mam zamiar wyprać w płynie dla dzieci no i wyprasowac żeby bakteri nie było :)

michaela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchętniej to już bym prala to co mam ale narazie się wstrzymuje bo i tak pózniej się jeszcze przykurza i jeszcze raz trzeba będzie :)

• MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:

TAK !!! obowiązkowo trzeba wszystko wyprac i wyprasować co się da :) Ja prałam nawet wszystkie misie :)

A laktator dziewczyny polecają z Medeli i Aventu :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:

Oczywiście że tak , w nowych ubrankach też są zawarte różna chemia od farb itd.. to wszystko musi się wypłukać...

Co do laktatora ,ja nie kupuję ,jeśli będe potrzebować żyję w XXI wieku wyślę męża do sklepu;))

Matylda36 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też będę prać nowe ale to jeszcze troszkę czasu;) bo wczoraj sie sprzeczała ze mną kuzynka, która ma 5 letnią córke, że ja chyba zwariowałam żeby nowe prać.

co do laktatora to lepiej ręczny czy elektryczny?

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Lalita, nie kupuję laktatora, rozmawiałam z położną i w szpitalu, w którym będę rodzić są laktatory, można też je wypożyczyć, ewentualnie wypróbować i zdecydować czy taki mi będzie później odpowiadał. A jak będę potrzebowała to dokładnie w tych czasach to nie problem, mąż pobiegnie do sklepu i przywiezie w 5 minut ;-)
    Co do ręcznego czy elektrycznego zdania są podzielone, jednej mamie odpowiada taki, jednej taki. Każdej z nas podpasuje inny :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja jeszcze się wstrzymam chyba bo sama nie wiem jaki wybrać;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca misiek fajny kombinezonik, mam podobny ocieplany, bo u mnie Maluszek na świecie w styczniu będzie to jeszcze zimniej niż w marcu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Suzy, Ty pisałaś już gdzieś, że ubranka z Tesco są generalnie dobrej jakości, prawda? Ja jeszcze nie mam nic, więc też nie mam jak porównać. Czy myślisz, że wizyta w Tesco na pierwsze zakupy ubrankowe to dobry pomysł?

Dziewczyny, czy jesteście generalnie zadowolone z ubranek z Tesco? Wiem, że każda rzecz jest inna, ale jest jakiś tam uniwersalny poziom jakości w stosunku do ceny, jak oceniacie go w F&f? Ja tylko tyle wiem, że męskie t-shirty są ok :)

Och no jasne że to dobry pomysł :) Choc nie kupuj tam wszystkiego :) Ja ostatnio upolowałam tam przypadkiempromocje na body z reniferkiem z 20zł na 6zł... :) gruby, mieciusi...

Ja oceniam na porownywalny z HM i SMYKA jesli chodzi o wytrzymałość kolorow, wyglad po x praniach... moze niektore rzeczy są nieco gorszej jakosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mam swój wózek!! :D JESTEM ABSOLUTNIE ZACHWYCONA i zadowlona, że po raz drugi wybrałam XA... jest jeszcze lepszy od tego co mam- poprawili w nim to co mnie troszkę denerwowało, czyli np. że oparcia w spacerowce nie dało sie postawi bardziej pionowo, w nowym sie da :D No i gondola wieksza niz mi sie wydawało, także super hiper! :D

Miriam, Matylda36 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    no ja też będę prać nowe ale to jeszcze troszkę czasu;) bo wczoraj sie sprzeczała ze mną kuzynka, która ma 5 letnią córke, że ja chyba zwariowałam żeby nowe prać.

co do laktatora to lepiej ręczny czy elektryczny?

jak nie zamierzasz wracac do pacy czy na studia niewiele po porodzie to lepiej reczny- taniej... elektryczny sprawdza sie gdy trzeba duzo odciagac jak przy nadmiarze pokarmu zeby odciagac na zapas albo przy utrzymujących sie zaburzeniach laktacji, co nie jest rzadkoscia.

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ