X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja kupiłam miękki, w szpitalu podobno wyciągają usztywnienie a poza tym takie dziecko woli być otulone niż usztywnione. Sprawdzałam opinie mam innych i większość poleca miękkie.

dziewczyny a jakie kupujecie albo już macie butelki do karmienia?
    ja myslę nad zestawem aventa ale i tomme tippee i nie wiem, które tak do końca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 17:30

lprktv73nye615w2.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te różki do czego można wykorzystać oprócz wyjścia ze szpitala? tzn. w jakich sytuacjach jeszcze można go wykorzystać?

A propos butelek to czytałam opinie że najlepsze są Avent Airflex i takie chce kupić

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    A te różki do czego można wykorzystać oprócz wyjścia ze szpitala? tzn. w jakich sytuacjach jeszcze można go wykorzystać?

A propos butelek to czytałam opinie że najlepsze są Avent Airflex i takie chce kupić

Ja swój rożek później wykorzystam jako kołderkę do wózka :)

haybeauti lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    O, też myśle o tej dużej. Podobno bardzo wygodnie się śpi a ja się ciągle przewracam z boku na bok. Makcza, masz może namiary gdzie taki duży rogal kupić i nie splajtować?

W sieci oglądałam - sto kilkadziesiąt zł średnio kosztuje taka poducha.

Czy któraś z Was używała już do karmienia też dużej i się sprawdziła?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:

jako kołderka np;) po porodzie dziecko jest kruchutkie więc trzeba je ładnie owinąć np żeby tata mógł potrzymać swoje dzieciątko;)
    niektórzy też kilka pierwszych dni otulają dzieciątko nawet w łóżeczku tym rożkiem.

haybeauti lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedługo zaczynam 6 msc a mam wrażenie że nic nie wiem. Chyba ten rożek to mi się też przyda.
    Wy też czasami się boicie, że nie będziecie się umiały zaopiekować maleństwem? Tyczy się t przede wszystkim mam które pierwszy raz będą rodziły!

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży rogal dziewczyny kupowały na allegro w okolicach 50 zł. Tu jest np. aukcja http://allegro.pl/wielofunkcyjna-poduszka-do-karmienia-rogal-170cm-i3720722402.html z przyzwoitą ceną. Ponoć rewelacja do spania i do karmienia. Ja się nie zdecydowałam, bo spałam nie najgorzej ale do karmienia kupiłam sobie małego rogala (przynajmniej do szpitala go wezmę) :)

haybeauti myślę, że każda z nas ma czasem chwile zwątpienia i wahania. Nie raz się zastanawiam co to teraz będzie, ale nie ma już odwrotu zresztą nawet jak by był to nigdy w życiu nie cofnęłabym tego :)

zfxga33.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Duży rogal dziewczyny kupowały na allegro w okolicach 50 zł. Tu jest np. aukcja http://allegro.pl/wielofunkcyjna-poduszka-do-karmienia-rogal-170cm-i3720722402.html z przyzwoitą ceną. Ponoć rewelacja do spania i do karmienia. Ja się nie zdecydowałam, bo spałam nie najgorzej ale do karmienia kupiłam sobie małego rogala (przynajmniej do szpitala go wezmę) :)

haybeauti myślę, że każda z nas ma czasem chwile zwątpienia i wahania. Nie raz się zastanawiam co to teraz będzie, ale nie ma już odwrotu zresztą nawet jak by był to nigdy w życiu nie cofnęłabym tego :)
    Ja też bym tego za żadne skarby świata nie cofnęła. Najpiękniejsza rzecz co może przydarzyć się kobiecie.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rożków to ja mam 2, synuś będzie spał na początku w nim. Są różne "szkoły" co do spania takiego maluszka w początkowym okresie. Ja wybrałam spanie w rożku, więc mam 2 na zmianę, gdyby się coś wydarzyło, ulało na jeden będzie drugi:P Później jak najbardziej można wykorzystać je jako kołderkę itp. I ja mam usztywniane, zawsze można wyjąć to usztywnienie (w jednym mam kokos, w drugim jakąś piankę).

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożek mam po córci starszej ale powiem wam szczerze uprany czeka na synka ale nie wiem czy się przyda. Ja wtedy jakos mało używałam rozka. Co do butelek kupowałam avent , jedna teraz tez kupiłam i czeka razem z nami:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduchy to mam dużego rogala ze smyka za 159zl jest rewelacyjny ! Ma kuleczki sylikonowe bardzo fajne :) oglądałam tez na Allegro tańsze ale albo były bez kuleczek taka wsta czy co albo ze styropianu te kuleczki. Moja szefowa mama trójki dziecku osobiście tez polecala te sylikonowe bo tamte jak ona twierdzi szybko dosyć się ugniataly i z poduchy robił się flak ale jak jest naprawdę nie wiem nie mam mojej na tyle długo żeby ocenić czy te sylikonowe tez tak się robią :) co do rozka mam miękki zawsze można wypruc rzepy i będzie mała kolderka :) tak robiło kilkoro rodziców u mnie w pracy w żłobku :) fajny pomysł :) co do butelek osobiście skłaniam się do tommee tippee i takie tez kupiliśmy dzieci u mnie w pracy bardzo szybko uczyły się je same trzymać bo maja fajny kształt dopasowany do raczek maluszka :) kolek w pracy u mnie nie miały ale to już starsze dzieci po 5 miesiącu to inaczej ale rodzice mówili ze nie miały ale czy to traktować serio czy z przymrużeniem oka to nie wiem :) dodatkowo kupiłam laktator tej firmy to i butelka do niego mi pasuje a to tez plus bo nie trzeba będzie przelewac z butelki do butelki :)

Ale myśle ze i tak większość wyjdzie w tzw praniu jak już nasze skarby bedą już znami <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i w Tesco jest promocja na body i butko-skarpetki z reniferem swiatecznym F&F z 20zł na... 6zł!! oczywiscie nabyłam :) Materiał jest miękki gruby i przyjemny, więc uznaję tę przecenę za niezmiernie udaną!

f912bae0e0bd4327med.jpg

Co do ROŻKÓW - mam 23 stopnie w mieszkaniu i nie używam ich... używam jako kołderki... ogólnie lepej wydac mniej na rożek i na miekki ktory w razie czego bedzie kołderką niż na sztywny a nie daj Boże za jakieś 90 zł..

Ja mam dwa po 20 zł i skacze z radosci, że nie pokusiłam się o te droższe i bardziej wybajerzone... poza tym jak dziecko wierzgnie to ten dół sie otweira... nie przepadam.

Miriam, Lalita2710, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    aaa i w Tesco jest promocja na body i butko-skarpetki z reniferem swiatecznym F&F z 20zł na... 6zł!! oczywiscie nabyłam :) Materiał jest miękki gruby i przyjemny, więc uznaję tę przecenę za niezmiernie udaną!

Co do ROŻKÓW - mam 23 stopnie w mieszkaniu i nie używam ich... używam jako kołderki... ogólnie lepej wydac mniej na rożek i na miekki ktory w razie czego bedzie kołderką niż na sztywny a nie daj Boże za jakieś 90 zł..

Ja mam dwa po 20 zł i skacze z radosci, że nie pokusiłam się o te droższe i bardziej wybajerzone... poza tym jak dziecko wierzgnie to ten dół sie otweira... nie przepadam.
    Suzy Lee u mnie w mieszkaniu też jest około 23 st. więc myślisz że lepiej żeby kupić np. kocyk lub śpiworek?
    Ja zastanawiam się nad śpiworkiem

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przymierzam się do rożka na pierwsze tygodnie. W mieszkaniu mam 21-22 stopnie. Znalazłam super taniutki rożek za 16,5 zł. Do tego pościel w kremową kratkę za 26 zł i ochraniacz na całe łóżeczko 45 zł. Chyba się skuszę.

http://posciel-balbina.pl/p/51/94/rozki-miekkie-70-kremowa-kratka-rozki-miekkie-rozki-i-beciki.html

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 21 C tak średnio...
    Ja mam różek bo był śliczny i nie umiałam go nie kupić. Ale nie wiem czy będę go używać.
    Bo mam jeszcze właśnie polarowy śpioworek więc nawet jak będzie w huśtawce sobie leżał to go owinę będzie mu ciepło:))

Ja pościel mam całą turkusową. Teraz ochraniacz zamówiłam specjalnie na zamówienie cały w kropki ,dogadałam się z babką że byłabym wdzięczna ,gdyby taki można było zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 13:34

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poduszka rogal-jest świetna i warta pieniążków.

uzywałam jej w 1 ciąży i teraz też juz zaczęłam z niej korzystać.

kupowałam w poznaniu za ok 160 zł.

• Makcza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    poduszka rogal-jest świetna i warta pieniążków.

uzywałam jej w 1 ciąży i teraz też juz zaczęłam z niej korzystać.

kupowałam w poznaniu za ok 160 zł.

fizjo, czy możesz mi powtórzyć jak 5-letniemu dziecku - do karmienia też się sprawdza? Dzięki :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makacza ja miałam zakupić ,ale jakoś się ociągałam brzuch nie rósł na potęgę i radziłam sobie z kocykiem zwiniętym w rulon i też super mi się spało:))
    Teraz kupiłam sobie poduszkę do karmienia;)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, ale jakiemu karmieniu??? hehe

ja jej używam do spania ;-)

• fizjo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, ranyyy co za blondyna ze mnie...

przeczytałam jeszcze raz Twój post i mnie olsniło- wybacz:*

Do karmienia- sprawdzała się super przez pierwsze 6 miesiące życia dziecka. Nie trzeba trzymać dziecka non stop ( a wiadomo karmienie trawa na początku jakieś średnio 15minut...i mozna z drętwieć) Potem maluch podrósł i nie był już do niej zwyczajnie za duży.

Jednak w szpitalu sprawdziła się super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 14:01

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ