Zakupy dla naszych maluszkow.
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia ja kupiłam miękki, w szpitalu podobno wyciągają usztywnienie a poza tym takie dziecko woli być otulone niż usztywnione. Sprawdzałam opinie mam innych i większość poleca miękkie.
dziewczyny a jakie kupujecie albo już macie butelki do karmienia?
ja myslę nad zestawem aventa ale i tomme tippee i nie wiem, które tak do końcaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 17:30
-
haybeauti wrote:A te różki do czego można wykorzystać oprócz wyjścia ze szpitala? tzn. w jakich sytuacjach jeszcze można go wykorzystać?
A propos butelek to czytałam opinie że najlepsze są Avent Airflex i takie chce kupić
Ja swój rożek później wykorzystam jako kołderkę do wózkahaybeauti lubi tę wiadomość
-
doris85 wrote:O, też myśle o tej dużej. Podobno bardzo wygodnie się śpi a ja się ciągle przewracam z boku na bok. Makcza, masz może namiary gdzie taki duży rogal kupić i nie splajtować?
W sieci oglądałam - sto kilkadziesiąt zł średnio kosztuje taka poducha.
Czy któraś z Was używała już do karmienia też dużej i się sprawdziła? -
haybeauti wrote:A te różki do czego można wykorzystać oprócz wyjścia ze szpitala? tzn. w jakich sytuacjach jeszcze można go wykorzystać?
A propos butelek to czytałam opinie że najlepsze są Avent Airflex i takie chce kupić
jako kołderka np;) po porodzie dziecko jest kruchutkie więc trzeba je ładnie owinąć np żeby tata mógł potrzymać swoje dzieciątko;)
niektórzy też kilka pierwszych dni otulają dzieciątko nawet w łóżeczku tym rożkiem.haybeauti lubi tę wiadomość
-
Duży rogal dziewczyny kupowały na allegro w okolicach 50 zł. Tu jest np. aukcja http://allegro.pl/wielofunkcyjna-poduszka-do-karmienia-rogal-170cm-i3720722402.html z przyzwoitą ceną. Ponoć rewelacja do spania i do karmienia. Ja się nie zdecydowałam, bo spałam nie najgorzej ale do karmienia kupiłam sobie małego rogala (przynajmniej do szpitala go wezmę)
haybeauti myślę, że każda z nas ma czasem chwile zwątpienia i wahania. Nie raz się zastanawiam co to teraz będzie, ale nie ma już odwrotu zresztą nawet jak by był to nigdy w życiu nie cofnęłabym tego -
blueberry wrote:Duży rogal dziewczyny kupowały na allegro w okolicach 50 zł. Tu jest np. aukcja http://allegro.pl/wielofunkcyjna-poduszka-do-karmienia-rogal-170cm-i3720722402.html z przyzwoitą ceną. Ponoć rewelacja do spania i do karmienia. Ja się nie zdecydowałam, bo spałam nie najgorzej ale do karmienia kupiłam sobie małego rogala (przynajmniej do szpitala go wezmę)
haybeauti myślę, że każda z nas ma czasem chwile zwątpienia i wahania. Nie raz się zastanawiam co to teraz będzie, ale nie ma już odwrotu zresztą nawet jak by był to nigdy w życiu nie cofnęłabym tego -
Co do rożków to ja mam 2, synuś będzie spał na początku w nim. Są różne "szkoły" co do spania takiego maluszka w początkowym okresie. Ja wybrałam spanie w rożku, więc mam 2 na zmianę, gdyby się coś wydarzyło, ulało na jeden będzie drugi:P Później jak najbardziej można wykorzystać je jako kołderkę itp. I ja mam usztywniane, zawsze można wyjąć to usztywnienie (w jednym mam kokos, w drugim jakąś piankę).
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do poduchy to mam dużego rogala ze smyka za 159zl jest rewelacyjny ! Ma kuleczki sylikonowe bardzo fajne oglądałam tez na Allegro tańsze ale albo były bez kuleczek taka wsta czy co albo ze styropianu te kuleczki. Moja szefowa mama trójki dziecku osobiście tez polecala te sylikonowe bo tamte jak ona twierdzi szybko dosyć się ugniataly i z poduchy robił się flak ale jak jest naprawdę nie wiem nie mam mojej na tyle długo żeby ocenić czy te sylikonowe tez tak się robią co do rozka mam miękki zawsze można wypruc rzepy i będzie mała kolderka tak robiło kilkoro rodziców u mnie w pracy w żłobku fajny pomysł co do butelek osobiście skłaniam się do tommee tippee i takie tez kupiliśmy dzieci u mnie w pracy bardzo szybko uczyły się je same trzymać bo maja fajny kształt dopasowany do raczek maluszka kolek w pracy u mnie nie miały ale to już starsze dzieci po 5 miesiącu to inaczej ale rodzice mówili ze nie miały ale czy to traktować serio czy z przymrużeniem oka to nie wiem dodatkowo kupiłam laktator tej firmy to i butelka do niego mi pasuje a to tez plus bo nie trzeba będzie przelewac z butelki do butelki
Ale myśle ze i tak większość wyjdzie w tzw praniu jak już nasze skarby bedą już znami -
nick nieaktualnyaaa i w Tesco jest promocja na body i butko-skarpetki z reniferem swiatecznym F&F z 20zł na... 6zł!! oczywiscie nabyłam Materiał jest miękki gruby i przyjemny, więc uznaję tę przecenę za niezmiernie udaną!
Co do ROŻKÓW - mam 23 stopnie w mieszkaniu i nie używam ich... używam jako kołderki... ogólnie lepej wydac mniej na rożek i na miekki ktory w razie czego bedzie kołderką niż na sztywny a nie daj Boże za jakieś 90 zł..
Ja mam dwa po 20 zł i skacze z radosci, że nie pokusiłam się o te droższe i bardziej wybajerzone... poza tym jak dziecko wierzgnie to ten dół sie otweira... nie przepadam.Miriam, Lalita2710, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:aaa i w Tesco jest promocja na body i butko-skarpetki z reniferem swiatecznym F&F z 20zł na... 6zł!! oczywiscie nabyłam Materiał jest miękki gruby i przyjemny, więc uznaję tę przecenę za niezmiernie udaną!
Co do ROŻKÓW - mam 23 stopnie w mieszkaniu i nie używam ich... używam jako kołderki... ogólnie lepej wydac mniej na rożek i na miekki ktory w razie czego bedzie kołderką niż na sztywny a nie daj Boże za jakieś 90 zł..
Ja mam dwa po 20 zł i skacze z radosci, że nie pokusiłam się o te droższe i bardziej wybajerzone... poza tym jak dziecko wierzgnie to ten dół sie otweira... nie przepadam.
Ja zastanawiam się nad śpiworkiem
-
Ja tez przymierzam się do rożka na pierwsze tygodnie. W mieszkaniu mam 21-22 stopnie. Znalazłam super taniutki rożek za 16,5 zł. Do tego pościel w kremową kratkę za 26 zł i ochraniacz na całe łóżeczko 45 zł. Chyba się skuszę.
http://posciel-balbina.pl/p/51/94/rozki-miekkie-70-kremowa-kratka-rozki-miekkie-rozki-i-beciki.html -
U mnie 21 C tak średnio...
Ja mam różek bo był śliczny i nie umiałam go nie kupić. Ale nie wiem czy będę go używać.
Bo mam jeszcze właśnie polarowy śpioworek więc nawet jak będzie w huśtawce sobie leżał to go owinę będzie mu ciepło:))
Ja pościel mam całą turkusową. Teraz ochraniacz zamówiłam specjalnie na zamówienie cały w kropki ,dogadałam się z babką że byłabym wdzięczna ,gdyby taki można było zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 13:34
-
fizjo wrote:poduszka rogal-jest świetna i warta pieniążków.
uzywałam jej w 1 ciąży i teraz też juz zaczęłam z niej korzystać.
kupowałam w poznaniu za ok 160 zł.
fizjo, czy możesz mi powtórzyć jak 5-letniemu dziecku - do karmienia też się sprawdza? Dzięki
-
Makcza, ranyyy co za blondyna ze mnie...
przeczytałam jeszcze raz Twój post i mnie olsniło- wybacz:*
Do karmienia- sprawdzała się super przez pierwsze 6 miesiące życia dziecka. Nie trzeba trzymać dziecka non stop ( a wiadomo karmienie trawa na początku jakieś średnio 15minut...i mozna z drętwieć) Potem maluch podrósł i nie był już do niej zwyczajnie za duży.
Jednak w szpitalu sprawdziła się super!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 14:01