Zakupy dla naszych maluszkow.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja chciałam się pochwalić bo kupiliśmy łóżeczko
Teraz czekamy na dostawę powinna być w poniedziałek Mają jeszcze do nas zadzwonić Kupiliśmy cały komplet tak jak na zdjęciuLula_w, Marysia0312, Ana27, Lalita2710, Matylda36, JEDRNA5, Asiulka83, anilorak, haybeauti, blueberry, juicca, pasia27, marzycielka29, Agusia2312, paula22, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
patti wrote:Ana27, fajny ten twoj spiworek -cieplutki jest, na zime ok?
planujesz dziecko wkladac do niego plus kombinezon ?
Coś takiego:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 22:08
patti, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kupiłam po opini rodziców którzy używali a najbardziej po opini dziewczyny która leżała ze mną na sali w szpitalu powiedziała ze ona ma i jej osobiście nigdy sie nie uruchomiła ale jej brat tez ma i dwa razy sie uruchomiła więc ja wole dmuchać na zimne a druga fajna sprawa jest to ze jak dxiecko jest już starsze i ma wyjęte szczebelki a mieszka w osobnym pokoju to gdy postanowi wyjść z łóżeczka niania tez da znać ze mały uciekinier jest po za ja kupiłam nianie z monitorem oddechu tomi tippe czy jakoś tak ale dobre sa tez angel Care czy jakoś tak sorry za błędy pisze z telefonu w drodze do gin jestem właśnie
-
Miriam wrote:Ja kupiłam po opini rodziców którzy używali a najbardziej po opini dziewczyny która leżała ze mną na sali w szpitalu powiedziała ze ona ma i jej osobiście nigdy sie nie uruchomiła ale jej brat tez ma i dwa razy sie uruchomiła więc ja wole dmuchać na zimne a druga fajna sprawa jest to ze jak dxiecko jest już starsze i ma wyjęte szczebelki a mieszka w osobnym pokoju to gdy postanowi wyjść z łóżeczka niania tez da znać ze mały uciekinier jest po za ja kupiłam nianie z monitorem oddechu tomi tippe czy jakoś tak ale dobre sa tez angel Care czy jakoś tak sorry za błędy pisze z telefonu w drodze do gin jestem właśnie
-
Pewnie gdzieś ten temat już był, ale znaleźć nie mogę. Zastanawiam się ile powinnam kupić paczek Pampersów na pierwsze 2-3 miesiące życia dziecka i jakie rozmiary, na ile starczają.
Wiem, że to będzie zależało od wagi dzieciątka i szybkości jego wzrostu, ale coś muszę na początek zaplanowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:29
Mama najcudowniejszych skarbów -
Tzn tak ja mam póki co 1 paczke 1 tam jest 48 sztuk ,mąż dokupi jakby były za małe. Bo tak mam 168 sztuk 2 , Będziemy kupować na bieżąco.
Średnio ok 11-14 dziennie zużywać conajmiej karmisz co 3 h... a jak się karmi to wychodzi z reguły od razu kupa ( więc co najmniej 8 zużyjesz)Matylda36 lubi tę wiadomość
-
Ja muszę te rozmiary ogarnąć.
Np. czytam sobie o pieluszkach Pampers New Baby 2 mini 3-6 kg (108 sztuk) i Pampers New Born New Baby 2-5 kg (43 sztuki). Kupić jedną taką i jedną taką paczkę na początek?
Na pierwsze dni wystarczy chyba, a w trakcie mąż dokupi - tak sobie planuję na razieMama najcudowniejszych skarbów -
http://www.rossnet.pl/Produkt/Pampers-New-Baby-1-New-Born-2-5-kg-Pieluszki-dla-dzieci,96486 i potem mam 2 też w zielonym opakowaniu były
Myślę że te 1 starczą ci na początek na te 3-4 dni ,chyba że będziesz wiedzieć że dziecko jest wielkie;P to wtedy 2 kup od razu.
Mój ma normalną wagę ,książkową. Póki co więc 1 paczke kupiłam 1Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 14:38
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:http://www.rossnet.pl/Produkt/Pampers-New-Baby-1-New-Born-2-5-kg-Pieluszki-dla-dzieci,96486 i potem mam 2 też w zielonym opakowaniu były
Myślę że te 1 starczą ci na początek na te 3-4 dni ,chyba że będziesz wiedzieć że dziecko jest wielkie;P to wtedy 2 kup od razu.
Mój ma normalną wagę ,książkową. Póki co więc 1 paczke kupiłam 1 -
Miriam: Łóżeczko dla prawdziwej księżniczki
My mamy turystyczne i wszyscy polecają nam aby przy nim zostać (myśleliśmy o dokupieniu zwykłego), więc chyba dokupię tylko materacyk bo ten na wyposażeniu wydaje mi się za sztywny.
Ehh, tyle tego że nie wiadomo od czego zacząć choć część zakupów już poczyniłam. W grudniu rozejrzę się za piżamą i szlafrokiem do szpitala plus pierwsze kosmetyki dla Malucha no i kocyki ze dwa bym chciała a w styczniu wózek. No chyba że kasy nie będzie to kupimy już po porodzieMiriam lubi tę wiadomość
-
Pampersy beda potrzebne w ogromnych ilościach. Także ja bym kupowała tyle ile mam meijsca w domu żeby je pomieści jesli są w pormocyjnych cenach:P
Póki co mam 2 paczki Pampersów "1" Premiumn tych białych po 78sztuk kżda - były za 39zł kiedyś w promocji. I mam jeszcze 2 paczki Pampersów już tych zielonych "2" -0 108 sztuk w każdej bo były za 49zł teraz w Stokrotce- w sumie może nadal są
Także radzę wychwytywać promocje:)
pasia27, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
haybeauti wrote:Lalita a czy orientujesz się czy one mają wycięcie na kikut, bo podobno są takie z wycięciem żeby pępuszka nie podrażniać?
Wystarczy pampers podwinąć. Z tego co wiem chyba hugissy ,albo bella mają wycięcie na kikut...haybeauti lubi tę wiadomość
-
Ana27 wrote:Pampersy beda potrzebne w ogromnych ilościach. Także ja bym kupowała tyle ile mam meijsca w domu żeby je pomieści jesli są w pormocyjnych cenach:P
Póki co mam 2 paczki Pampersów "1" Premiumn tych białych po 78sztuk kżda - były za 39zł kiedyś w promocji. I mam jeszcze 2 paczki Pampersów już tych zielonych "2" -0 108 sztuk w każdej bo były za 49zł teraz w Stokrotce- w sumie może nadal są
Także radzę wychwytywać promocje:)
Ana27, widzę, że posiadasz Bebetto Luca na czarnym stelażu? mogłabyś mi zrobić kilka zdjęć poglądowych tego wózka? bo chciałam mężowi pokazać (a akurat masz ten kolor wózka i stelaża, który ja bym chciała, on natomiast chciałby czarną Lucę na białym stelażu).
jeśli mogłabym prosić to wyślij na mail: [email protected]
z góry dziękuję.
Ana27 lubi tę wiadomość
-
Ok, teraz piję kawkę (zbożową) ale jak wstanę to zrobię i wyślę na meila:)
Dokładnie, mam na czarnym stelaażu z czarnymi felgami:P A kolor ten ciemny szary len.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 13:03
kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
pillow wrote:Ana, a mi powiedz jak wyglądają te kolorki Twojego śpiworka w rzeczywistości (czy są ładne, żywe), gdyż mam zamiar kupić pościel w tym samym kolorze
Właśnie przy okazzji fotek dla kasiaczka cyknęłam z bliska ten śpiworek:
))
wydaje mi się, że kolorki raczej takie żywe:))) Mnie się podba:P:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 14:03
pillow, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość