X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    a na moim materacu kokosowym itp bylo napidsane ze antyalergiczny i nie rozwijaja sie w nim zadne bakteie i roztocza

Super, ale w wilgoci powstaje pleśń, a pleśń to grzyby a nie roztocza i bakterie.

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Jak wy sobie radzicie z tymi mokrymi oknami. A żeby było śmieszniej to u nas wilgotność wynosi 43%!jedno drugiemu przeczy

Nie zasłaniamy rolet do końca, dużo wietrzymy się, a już jak gotuję to okno po prostu musi być otwarte bo inaczej byśmy mieli powódź w domu (już raz nam z parapetu woda się lała na kable od laptopa). Niestety raz mieliśmy pleśń na ścianach, ale udało nam się to odgrzybić i już dwa lata nie pojawia się. Niestety nie mamy żadnej złotej recepty na wilgoć :(

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A probowaliscie pochłaniacza wilgoci u mnie w pracy był i sie sprawdzał no ale aż takiej dużej wilgoci to nie było jak to Ty BLueberry odpiaujesz

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Nie zasłaniamy rolet do końca, dużo wietrzymy się, a już jak gotuję to okno po prostu musi być otwarte bo inaczej byśmy mieli powódź w domu (już raz nam z parapetu woda się lała na kable od laptopa). Niestety raz mieliśmy pleśń na ścianach, ale udało nam się to odgrzybić i już dwa lata nie pojawia się. Niestety nie mamy żadnej złotej recepty na wilgoć :(
    No my też cały czas wietrzymy ale jak będzie dziecko to nie jest chyba wskazane? Poza tym jak tylko zamkniemy okna to robi się 23 st.!

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też zawsze zimą w nocy kapie woda z parapetu na podłogę. I grzyb co roku na tej ścianie okiennej wychodzi :/ Teraz robiliśmy remont i odgrzybialiśmy, więc poza tą wodą na oknach narazie nic się nie dzieje, ale wiadomo teraz dużo wietrzymy no i nie ma jeszcze konkretnej pory zimowej, więc nie jestem pewna czy w tym roku również się nie ukaże. Koszmar. Pochłaniacze wilgoci nam nic nie pomagają. Myślimy o osuszaczu powietrza, ale takie z regulacją to koszt ok 8 stów plus prąd. Tylko czy orientuje się, któraś z Was czy to wskazane przy noworodku? Nastawić załóżmy do 50% wilgotności i jak ją osiągnie to wyłączyć - czy nie wpłynie to źle na błony śluzowe dzieciątka?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    sugerujesz ze sciema?
    Nie chyba ,kleopatra chyba kiedyś pisała że ma ten model jak ja wysyłałam link i mówiła że jej synuś go ma i jest spoko:) z tego co pamiętam

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był pomysł z pochłaniaczem wilgoci ale jak się udało pozbyć grzyba ze ściany pod parapetem i teraz pilnujemy żeby okna były suche to da się jakoś żyć. U nas jest najgorzej jak się gotuje w kuchni. Wtedy trzeba obowiązkowo okna pootwierać bo jest masakra w domu. A jeszcze kiedyś pogarszaliśmy sprawę tym, że kratki z kominów wentylacyjnych zasłanialiśmy gąbką bo było zimno i śmierdziało jedzeniem sąsiadów. Teraz mamy takie na żaluzje zamykane i jak śmierdzi albo jest -20 na dworze to zasłaniamy je bo nie idzie wytrzymać, a tak na co dzień są otwarte bo przez ich zamykanie wilgoć też jest większa w domu.

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jakie macie okna?? Plastiki czy drewno?

Ja mam drewniane (nowe w sensie nie takie jak kiedyś były) tylko mają kilka lat ,ale nie kilkadziesiąt)

Bo plastiki tak na prawdę nie przepuszczają w ogóle powietrza są sztuczne i niestety one powinny być otwierane na mikro.. ciągle żeby był przepływ powietrza i nie robił się grzyb :( ...

Niestety to jest minus plastików. Specjalistą nie jestem ,ale taki znajomy kiedyś gadał co i jak.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no u mnie właśnie są plastiki i cały czas mam na mikro, na noc nawet na to większe mikro, bo lepiej mi się śpi jak jest chłodno. A woda i tak stoi na szybach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 15:48

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plastiki, u nas kominiarz kiedyś powiedział, że to wina wentylacji w bloku, jest po prostu źle zrobiona. Wiem, że ludzie, którzy kupili mieszkania bezpośrednio od dewelopera dostali zwrot kasy za tą wadę budowlaną, my nabyliśmy mieszkanie z drugiej ręki, więc nic nie dostaliśmy. Deweloper doskonale wiedział chyba o wadzie, bo u wszystkich od początku były rozszczelnione okna (powycinane uszczelki w ramach) tylko jak przyszła mroźna zima to nie szło wytrzymać przy tym i trzeba było dać z powrotem uszczelki.

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa o u nas tz na oknach sie zbiera woda i czarnawy osad. dzis scieralam... :\ w tamtym mieszkaniu było to samo... deweloper JW Construction

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Plastiki, u nas kominiarz kiedyś powiedział, że to wina wentylacji w bloku, jest po prostu źle zrobiona. Wiem, że ludzie, którzy kupili mieszkania bezpośrednio od dewelopera dostali zwrot kasy za tą wadę budowlaną, my nabyliśmy mieszkanie z drugiej ręki, więc nic nie dostaliśmy. Deweloper doskonale wiedział chyba o wadzie, bo u wszystkich od początku były rozszczelnione okna (powycinane uszczelki w ramach) tylko jak przyszła mroźna zima to nie szło wytrzymać przy tym i trzeba było dać z powrotem uszczelki.
    to my spróbujemy napisać skargę o kupiliśmy bezpośrednio od developera

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    aaa o u nas tz na oknach sie zbiera woda i czarnawy osad. dzis scieralam... :\ w tamtym mieszkaniu było to samo... deweloper JW Construction

my też JW...

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chcę kupić laktator Medeli mini electric. Ale używany. Czy któraś miała?Polecacie? Coś czytałam, zeby wymienić membranę i zaworek? to chyba ok 12zł kosztuje. No ale tę nakładkę na pierś - muszlę?- chyba też by pasowała wymienić jesli kupuję używany.

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:41

pillow lubi tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia dokladnie to ta sama linia produkcyjna z tego co mi ktos mowil :D

zpbndf9hsafopz9u.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia mam znajomych, którzy pracują w P&G, czyli u producenta marki m.in Pampers i mówili mi, że dla biedronki nic nie robią. Ale to nie ujmuje Dadzie i tak to bardzo dobry produkt :)

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki termonetr najlepiej kupić hm laserowy bezdoykowy czy taki do ucha, czoła co polecane

• blueberry Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pampersy 1 bo dostałam bardzo dużo od przyjaciółki, a z rozm. 2 to mam same Dady. Będzie pewnie ponad 300 szt, mam nadzieję, że synek nie będzie zbyt szybko rósł i wykorzystamy :) I też kupione na promocjach w Biedronce. A w ogóle wczoraj w Tesco kupiłam na promocji 6 opakowań chusteczek nawilżanych Pampers za 24,99 zł :)

zfxga33.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ