Zakupy dla naszych maluszkow.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tez pozyczalam listę od Suzy mi tez niby mówili ze do końca pierwszego trymestru nie wolno więc nie kupowałam ze względu na własne doświadczenia a teraz sąsiadka i teściowa ze do końca 7 miesiąca nie wolno ale to jakieś zabibony i ze co ze niby w 8 mam zacząć robić zakupy eh po pierwsze to niewygodne dla kobiety w 8 miesiącu po drugie tyle kasy na raz to tez tak nie bardzo wole co miesiac systematycznie więc zaczęłam robić zakupy w 15 tyg zaczęłam od niani z monitorem oddechu laktatora kolderki maty edukacyjnej jakiś kremikow płynów do kąpieli nozyczek grzebykow takich rzeczy i dla chłopca i dziewczynki po polowkowych jestem pewna ze mój szkrab jest księżniczka więc mogę zacząć kupować ciuszki pościel i itp w różowych kolorach
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo nie wiem czy 5 zmian ubranek to starcza... ledwo nadążam z praniem i prasowaniem a mam więcej. Na jak długo starczą ubranka zależy też jak duże dziecko nam się urodzi... tym razem jeszcze 2-3 tygodnie przed nami rozmiaru 56, a już mamy ponad miesiąc...
Z pewnością nie ma co szaleć z bluzkami, bluzami, spodenkami i sukienkami na pierwsze miesiace... Tego starczy dosłownie po 2 lub 1.
Należy się skupić na body i pajacach. Dzieci można owszem uważnie przewijać... ale nad ulewaniem nie panujemyMiriam, Margotka87 lubią tę wiadomość
-
Jeśli mogę dodać, to jak dziecko ma kilka miesięcy to chyba nikomu się nie chce chodzić na zakupy no i mało kto zabiera takie brzdące do sklepu dla córy wyprawkę robiłam w ciuchbudach - całą ciążę szukałam "okazji" - mam w szafie ciuchy nawet na 4-5 lat Oczywiście dwa razy za dużo, ale to już inna bajka...
Miriam lubi tę wiadomość
-
ja tez mam najwiecej rzeczy z ciuchów takie dzieic wiele nie zniszcza, a i tak czy nowe czy uzywane trzeba wyprac i wyprasowac, a na ciuchach idzie znalezc super okazje ja tam kupowalam ubranka jeszcze za nim bylam w ciazy, ba z anim za mąż wyszłąm jak znalazłąm coś ekstra wiec Haybeautii twój 19 tc to nic przy mpoim zapedzie
haybeauti, blueberry, Lula_w, Miriam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny