X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja głównie z jednego powodu nie zdecydowałam się na kokos-gryka, przede wszystkim dlatego, że u mnie w mieszkaniu jest kuchnia w aneksie z bardzo słabą wentylacją i porą zimową mam sporo wilgoci w domu - bałabym się żeby w tych kokosach, grykach nie pojawiło się życie.

zfxga33.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Ja głównie z jednego powodu nie zdecydowałam się na kokos-gryka, przede wszystkim dlatego, że u mnie w mieszkaniu jest kuchnia w aneksie z bardzo słabą wentylacją i porą zimową mam sporo wilgoci w domu - bałabym się żeby w tych kokosach, grykach nie pojawiło się życie.

blueberry też mam problem z wilgocią porą zimową :/ Jaki kupiłaś materac? Ja dostałam od siostry w spadku chyba właśnie kokos-gryka (muszę sprawdzić)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy sprężynowy. Wolę nie ryzykować zdrowia dziecka, a wiem, że na kokosie-gryce nie trudno coś wyhodować. Kurcze nowy blok, a takie kominy porobili, że żadnej wentylacji, tylko mróz mi zimą do mieszkania wlatuje i zapachy obiadów sąsiadów z góry...

A i jeszcze jedno, nie wiem ile w tym prawdy asher, ale słyszałam, że materacyków nie powinno się używać po kimś (tak jak butów), bo taki używany materacyk jest ugnieciony już pod konkretnego dzieciaczka, pod jego kręgosłup.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 00:49

aher lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac kokos-gryka ma tę wadę, że właśnie jak zamoczymy grykę, to ona się odkształca( tak zbryla) i niestety właśnie lubią się też namnażać bakterie, pani w sklepie nam odradziła i kupiliśmy kokos-lateks

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    u nas jest to samo. Nowy blok a jest to samo. Mało tego w zimę mam zaparowane okna - masakra ale żeby było śmiesznie to jest w mieszkaniu gorąco.
    I też się boje takich materacyków kupować. Może kupić sprężynowy?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co myślicie o takim materacu?
    http://www.babymama.pl/materac-lifenest-sleeping-system-p1889.html

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno super sprawa, ale jak na moje oko to i tka musisz mieć jakiś materac w łóżeczku i na to kładziesz ten:P Więc to dodattkowy wydatek. Choć faktycznie super sprawa, zwłasza, że niektóre kobiety kładą na początek np książki pod materac albo łóżeczko lekko unoszą z jednej strony, zeby właśnie taki kąt spania niemowlakowi zapewnic. Ale tak jak mówię, wydaje mi się, że jest super dodatek, a materac i tak musi być (nawet na zdj na stronce jest pokazane materac plus ten materacyk).

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie materacy kokos - gryca czytałam ostatnio, że niemowlę do 6 miesiaca życia kłądzie się na stronie kokos, a po pół roku przewraca się materac na stronę gryca.

• aher Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Kupiliśmy sprężynowy. Wolę nie ryzykować zdrowia dziecka, a wiem, że na kokosie-gryce nie trudno coś wyhodować. Kurcze nowy blok, a takie kominy porobili, że żadnej wentylacji, tylko mróz mi zimą do mieszkania wlatuje i zapachy obiadów sąsiadów z góry...

A i jeszcze jedno, nie wiem ile w tym prawdy asher, ale słyszałam, że materacyków nie powinno się używać po kimś (tak jak butów), bo taki używany materacyk jest ugnieciony już pod konkretnego dzieciaczka, pod jego kręgosłup.

Ja znów nie mieszkam w najnowszym bloku ale na samej górze więc z wentylacją kominem też kiepsko. Do tego mieszkanie narożne i zimne, na oknach skrapla się para mimo, że je rozszczelniliśmy. Mamy pomiar wilgotności i wynosi ostatnio 65-80 procent. Martwi nas to, bo wiadomo, że warunki bardzo sprzyjają rozwojowi grzybów i wszelkich bakterii, nie wiemy kompletnie już jak sobie z tym poradzić. Myślimy nad osuszaczem powietrza ale to bardzo kosztowny wydatek i w dodatku nie wiem czy taki osuszacz jest wskazany przy noworodku :/
    Co do materaca dzięki za wskazówkę, ja kompletnie nie pomyślałam o tym. Muszę zagłębić się w temat zarówno z rodzajem jak i używaniem przez kogoś (w zasadzie moja siostrzenica praktycznie nie akceptowała łóżeczka i niewiele w nim spała, no ale...)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chyba zdecydujemy się na materac z ikei, zrezygnowaliśmy z kokosa-gryki, bo podobnie jak dziewczyny wyżej, mamy w domu problem z wilgocią.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    a co myślicie o takim materacu?
    http://www.babymama.pl/materac-lifenest-sleeping-system-p1889.html
    Ja na początku myslałam o tym materacu, jest on bardzo polecany przez położne i lekarzy, ale w zasadzie wystarcza na jakieś pół roku, a swoje kosztuje, ja jeszcze o nim myślę

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    u nas jest to samo. Nowy blok a jest to samo. Mało tego w zimę mam zaparowane okna - masakra ale żeby było śmiesznie to jest w mieszkaniu gorąco.
    I też się boje takich materacyków kupować. Może kupić sprężynowy?

Witaj w klubie, u nas to samo nawet już teraz woda się zbiera na oknach. Na początku nie wiedzieliśmy, że są takie problemy i w sypialni były ciągle zasłonięte rolety no bo zimą wstajesz do pracy ciemno, wracasz z pracy też ciemno więc nikt ich w ogóle nie ruszał. Okazało się później, że na ramie okna mam paskudnego grzyba :/ I najlepsze, że prawie całą zimę tak sobie z nim spaliśmy w jednym pokoju blee :( My kupiliśmy sprężynowy materac

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na moim materacu kokosowym itp bylo napidsane ze antyalergiczny i nie rozwijaja sie w nim zadne bakteie i roztocza

Lalita2710 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy na moim też:P tak było napisane ;))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Witaj w klubie, u nas to samo nawet już teraz woda się zbiera na oknach. Na początku nie wiedzieliśmy, że są takie problemy i w sypialni były ciągle zasłonięte rolety no bo zimą wstajesz do pracy ciemno, wracasz z pracy też ciemno więc nikt ich w ogóle nie ruszał. Okazało się później, że na ramie okna mam paskudnego grzyba :/ I najlepsze, że prawie całą zimę tak sobie z nim spaliśmy w jednym pokoju blee :( My kupiliśmy sprężynowy materac
    Jak wy sobie radzicie z tymi mokrymi oknami. A żeby było śmieszniej to u nas wilgotność wynosi 43%!jedno drugiemu przeczy

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Suzy na moim też:P tak było napisane ;))

sugerujesz ze sciema?

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Na pewno super sprawa, ale jak na moje oko to i tka musisz mieć jakiś materac w łóżeczku i na to kładziesz ten:P Więc to dodattkowy wydatek. Choć faktycznie super sprawa, zwłasza, że niektóre kobiety kładą na początek np książki pod materac albo łóżeczko lekko unoszą z jednej strony, zeby właśnie taki kąt spania niemowlakowi zapewnic. Ale tak jak mówię, wydaje mi się, że jest super dodatek, a materac i tak musi być (nawet na zdj na stronce jest pokazane materac plus ten materacyk).

http://allegro.pl/klin-poduszka-dla-niemowlat-do-lozeczka-poszewka-i3638603843.html

Ja zamiast podkładać książki lub inne cuda miałam kupione coś takiego i super się sprawdziło tym razem też kupię bo cena jest niska, a kąt dla dziecka odpowiedni :) można go również podłożyć pod materacyk i wtedy materacyk jest ułożony pod kątem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 19:20

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez to mam, ale zachwycona to tym nie jestem... a przy dużym katarze to bedzie dużo za mały kąt i i tak skonczy sie na ksiazkach pod materacem. NA razie mam tego klina dla małego... zdarza mu sie i z takiej niewielkiej pochylosci zwiać... a na ulewanie średnio pomaga - jak ma ulac i tak uleje.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, że tak ale przy katarze to juz zupełnie inna bajka wiadomo.. a co do ulewania itd. możliwe, ale ja psychicznie byłam spokojniejsza że dziecko nie leży zupełnie płasko tylko ma lekki kąt...

Suzy Lee lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ