Zakupy dla naszych maluszkow.
-
WIADOMOŚĆ
-
paula22 wrote:ja wczoraj gdzies widziałam wypowiedz mamy karmiącej i powiedziała, że ręczny niby lepszy bo mozna samemu nacisk manualnie dozować a w elektrycznym nie.
Dziewczyny czy te biustonosze do karmienia są konieczne?
CO do laktatorów: mam Medelę ręczną i elektryczną i elektryczny jest 100 razy lepszy, szybciej odciąga i nie trzeba tyle machać ręką. Jest w nim regulacja mocy.
Co do biustonoszy to jeśli masz zamiar karmić piersią to raczej tak Chyba, że będziesz ściągać stanik za każdym razem jak junior będzie głodny. Niektóre dziewczyny podwijają stanik do góry, ale pomyśl jaki to ma wpływ na biust? ;-/
I tak będziesz pewnie musiała zainwestować w nowe staniki, bo biust rośnie pod koniec ciąży, więc od razu kup taki dla mam. -
Tez sie zastanawiałam nad stanikiem. Kupilam dwa nowe,wieksze w 12 tc ale juz są za male. Chyba kupie juz takie do karmienia wlasnie jak piszecie. Tylko czy mam kupić troche większe miseczki? Ile one jeszcze urosną?? Juz by mogły nie rosnac jak dla mnie.
-
Natalia jesteś w 20 tygodniu ciężko określi ile ci jeszcze urosną... bo mogą przystopować ,a mogą się powiększać kup sobie na razie 1, zawsze możesz go codziennie prać (chyba że masz fundusze nieograniczone) to 2
Bo one mogą urosnąć.
Staniki strikte do karmienia kupuję się tak 4-3 tygodnie przed porodem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 12:21
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula ja uzywam laktatora lovi prolactis, elektryczny, ale ma tez opcje ręcznego. Ja póki co tylko wersji elektrycznej używam. jest możliwość regulacji siły ssania. ogólnie zgrabny i fajny. Jestem z niego bardzo zadowolona. Powiem tak jak jest porblem z laktacja co nie nalezy do rzadkości to sie przydaje bardzo. Ja po cc nie dałąbym rady tak rozkręcić laktacji jak z laktatorem. Ja nie mialam wyjscia musialam zianwestowac w elektryczNy bo mam zespół ciesni nadgarstak i nie dałabym rady recznie odciagac, Ogólnie elektryczny jest wygodniejszy. Wszytsko zalezy od finansów u ciebie.
my jak zastanawialismy sie jeszcze ktory laktator, reczny czy elektryczny zrobilismy maly test. Jak bylismy w smyku stalo na ekspozycji złozony reczny laktator chyba aventu. Wiec wziełam go do ręki i sobie naciskałam go w powietrzu bez przykładania do piersi wiadomo i nie dalam rady nawet minuty naciskac a było bez obciażenia wiec juz wiedzielismy ze tylko elektryczny. Nam sie tez z lovi spodobal, bo w razie W zawsze ręcznym moge sie pomeczyc. -
a co do biustonozy to faktycznie lepiej na krótko przed porodem i z lekkim zpasem bo jak orzyjdzie pokarm, piersi napecnieja i nie beda sie miescic, zreszta zawsze po karmineiu beda mniejsze a przed karmieniem wieksze i nabrziałe. Najlepeij poprosic o pomoc panie w sklepie zawsze cos pomoga i doradza aha i po porodzie jak sie stabilizuje laktacja tr pdobno zmienia sie rozmiar biustu wiec nie ma sensu kupowac za duzo.
Blondi22 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a co z myciem niemowlaków (po kupce, siusiu itp)? Mnie, szczerze mówiąc, nie przekonują chusteczki jednorazowe nasączane, bo wiem, jakie sama mam podrażnienia, jak ich usiłuję używać (a czasem by się przydały, np w czasie okresu, kiedy jestem poza domem). Szukam więc ekologicznej alternatywy i znalazłam coś takiego:
http://cheekywipes.pl/jak-to-dziala
Któraś z Was tego używała? Jakie opinie?
P.S. Właśnie poszperałam dalej i są tak drogie (249PLN), że chyba i tak się zdecyduję na samodzielne zrobienie takiego zestawu - myjki uszyję, pudełeczka to nie problem, olejki kupię i będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 07:35