czy ovu była? ptyanie do zaawansowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Owulacji nie da się wyznaczyć żadną metodą jedynie jej zbliżony czas czyli dni płodne i niepłodne. Dokładny dzień owulacji, ale ponoć też nie na 100% można określić tylko przez monitorowanie owulacji na USG.
Daisy lubi tę wiadomość
-
ja ci niestety nie pomogę, bo kiepsko u mnie z wykresami i mierzeniem tempki, biorę zioła na płodność z agnus castus Płodność faza 1 i 2 , które regulują mi cykle, a później robi testy owulacyjne, chyba na allegro kupiłam i głównie na tym się opieram.
Pewnie obserwacja jest dobra ale przy moim trybie zycia to ciężko z systematycznościąhttp://ovufriend.pl/graph/a052b97fd4a353bfa961377e80dfff1e -
nick nieaktualny
-
sury_cat wrote:Mam pytanie do kobiet, które już od kilku cykli śledzą wykres swój i innych staraczek, a mianowicie: CO SĄDZICIE O MOIM WYKRESIE? Kuleje czy według Was wachanie temp itd. są odpowiednie? Z góry dziękuję
Wykres jak na razie nie wygląda na patologiczny ale co i jak bedzie dalej... Jeżeli temp. nie spadnie poniżej linii podstawowej ( OF jej nie wyznacza) w fazie wyższych temp. na więcej niż 1 dzień to wykres książkowy Jednodniowy spadek poniżej linii podstawowej jest dopuszczalny i o niczym złym nie świadczysury_cat lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sury_kat kochana serduszkuj tam, bo wg mnie owulkę Ci wynaczy ostatecznie pewnie na 13-14dc, choc ten sluz z 14dc slabo tu pasuje. Być moze test owu pozytywny Ci wyszedl 11dc A dziś masz 3cią wyższą tempkę , dlatego of Ci wyznaczył owulkę, ale linią przerywaną, bo Ci się nie pokrywa ze śluzem i z pozycją szyjki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:33
-
nick nieaktualnyno ten śluz dzisiaj to z rana wpisałam, może jeszcze będzie inny a co do testu to jego zdjęcie jeśli nie widziałaś jest w moim pamiętniku ;)i robiłam go w 12dc a nie 11 ewidentnie negatywny ;P zrobię jeszcze dziś test, zobaczę jaka rano tempka się pokaże i ciekawe ile razy mi jeszcze pozmienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:47
-
yveee wrote:Dziewczyny pomóżcie w interpretacji...
Link do wykresu: https://ovufriend.pl/wykres,f2494ad37533c082bc3d87cc25e9feb0.html -
Czesc dziewczyny, jestem tu nowa i nie bardzo rozumiem jak interpretować moja temperature itd. Bralam przez 4 lata anty, przestalam i zaczely sie moje zmartwienia nie mam @, w lipcu bylam u lelarza dostalam lutenyl na wywolanie i miałam zrobione wszystkie badania hormonalne, niestety do lekarza ide dopiero za 2 tyg (odebrać wyniki i zobaczyć co i jak), nie mogę wcześniej bo nie mieszkam w polsce. Czy wedlug was ovufriend dobrze wyznaczyl mi owulke czy to jest mozliwe ze ona wystapila by tak pozno i z kremowym i lepkim sluzem. tym bardziej ze 15.09 oprocz temp miakam wszystkie objawy ovu oprocz temp nie liczac juz mocnego bolu jajnika, kujacego przerywanego tak ok 3 godz.... oj czemu to wszystko jest tak skomplikowane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 15:22
Joanna -
nick nieaktualny
-
Przed tabletkami mialam normalne, 28 czasami 30 dni, ale po tabletkach 3 miesiace nie mialam @ a później lutenyl na wywolanie i znowu nic.... widocznie musze jeszcze wytrzymac te 2 tygodnie... tak bardzo chciala bym miec juz normalny cykl. wykancza mnie to juz psychicznie... dziekuje Kita za odpowiedzJoanna