X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację długie cykle,dziwne miesiączki
Odpowiedz

długie cykle,dziwne miesiączki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Pierwiosnek Nowa

Wysłany: 3 września 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Wy na to?

48fd2b5be1d7f7e5a8649fbb34972a81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras zaszla w ogole w ciaze jak miala dlugie i nieregularne cykle, czy to zawsze musi sie wiazac z tym ze ktos jest na cos chory i musi brac leki, czy moze nieraz po prostu jest taki organizm ;/?

• Unlike Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " Acha i ważna rzecz: w poradach ovufriend było napisane, że problemy z ovu często są spowodowane brakiem żelaza i że jego suplementacja o 60% zmniejsza problemy z ovu. Na Twoim miejscu sprawdziłabym poziom żelaza i jeśli wyniki by były złe, poprosiła lekarza rodzinnego o suplementację."

Potwierdzam, ilekroć mam niedobory żelaza, moje owulację cudownie zanikają. Miesiąc suplementacji i cykle chodzą jak w zegarku.

"Dziewczyny, czy ktoras zaszla w ogole w ciaze jak miala dlugie i nieregularne cykle, czy to zawsze musi sie wiazac z tym ze ktos jest na cos chory i musi brac leki, czy moze nieraz po prostu jest taki organizm ;/?"

Ja mam nieregularne od 30-50 dni zwykle, badana jestem na sto stron, robią mi się torbiele, mam przerosty endo i podejrzenie PCO, ale...wszystkie hormony są pięknie w normie, więc lekarze rozkładają ręcę i mówią, że widać taka już moja uroda :P U nas to zresztą rodzinne. Moja mama miała dokładnie to samo, zaszła w pierwszym miesiącu starań, mimo, że wszyscy twierdzili, że przy takich cyklach będzie się starać latami.

48f411ed51.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jednak mozliwe... kurcze to zachodzenie w ciaze to jak los na loteri, doslownie...

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety...ja staram sie juz 27 cykl. przed staraniami mialam cykle nawet po 370, 150 dni! raz na rok miesiaczka..a to i tak cudem :( dopiero jak zaczelam sie starac, po wielu nieudanych wizytach u ginekologow i klinikach nieplodnosci sama wzielam sprawe w swoje rece. Sama zaopatrzylam sie w luteine..jesli owulacja nie wystapi do 23dc to wywoluje miesiaczki ( co daje mi okolo 33-36 dniowe cykle), przez 5 ostatnich cykli udalo mi sie miec 4 razy owulacje w 19/20dc zawssze dzieki izoflawonom sojowym. Zalozylam nawet taki post na STARAJACE SIE Z POMOCA MEDYCZNA<

Anna255 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Bluraja Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem test negatywny , @ nie widać macica wysoko zamknięta ?? Na ile dni przed @ szyjka się obniża i otwiera .

xnw4vkcb6o569j47.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 38dc, @ brak. Od następnego cyklu ruszam z dupkiem, żeby te cykle wyregulować.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam długaśne cykle, ostatni 46 dni a owulacja przypadała na 27 dc.
    Dziś już jest 23 dc i tak sobie na nią czekam...
    dodam, że te moje cykla są jak im się chce, raz 36 dni raz 46 itd. Ostatnią miesiączkę wywoływałam luteiną, bo testy negatywne a okresu brak. Zobaczymy jak będzie w tym cyklu.
    U mnie też stwierdzono PCO, ale endokrynolog nie potwierdził tego na 100% bo brak typowych objawów. Cerę mam ładną, brak trądziku, prolaktyna w normie, brak nadmiernego owłosienia tylko wieczna walka z wagą.
    Anna255 ja zaszłam w ciąże mimo długich i nieregularych cykli, ale niestety poroniłam i prawdobodobnie przyczyną było za wysokie TSH 4,7.

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ