Duphaston a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
I tutaj ci odpowiem . Duphaston nie blokuje owulacji wiec mozesz zajsc w ciaze biorac go. Lekarz ci go przepisal zeby skrocic ci cykle bo po jego braniu organizm moze sie troche wyregulowac czyli nastepna owu mozesz miec wczesniej. Tak mi sie wydaje. Nie jestem ekspertka. Ja tez go biore tak jak ty i tez mamdlugie cykle (mialam)
-
nick nieaktualnydziękuje za pomoc będę musiała sobie sprawdzić czy u mnnie faktycznie dochodzi do owulacji bo pokazały mi to tylko paski testowe i mega mocne kłucie jajnika, więc w sumie w stu procentach nie mogę być pewna że to to ... Ja już się długo staram ale dopiero od jakiegoś czasu zmieniłam lekarza a on się za to zabrał jak trzeba
a Ty ile starasz się już o dzidzie ? -
nowatorka wrote:I tutaj ci odpowiem . Duphaston nie blokuje owulacji wiec mozesz zajsc w ciaze biorac go. Lekarz ci go przepisal zeby skrocic ci cykle bo po jego braniu organizm moze sie troche wyregulowac czyli nastepna owu mozesz miec wczesniej. Tak mi sie wydaje. Nie jestem ekspertka. Ja tez go biore tak jak ty i tez mamdlugie cykle (mialam)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blokuje
dlatego lekarze zalecają brać dwa dni po owu
może Ci wyregulować cykl ale na pewno po braniu dupka nie będzie owulacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 12:45
-
nick nieaktualny
-
My sie staramy nieintensywnie ok roku, intensywnie (staramy sie celowac w owu) od 5 mcy a 2 miesiac z lekami.
Luteina podobno blokuje owu aleduphaston nie. Zerknijcie na wykresy w galerii. Jest pelno z dupkiem a owu pozno. Lekarze ktory sie zajmuja nieplodnoscia i maja pacjentce pomoc w zajsciu nie sa przeciez glupizeby przepisywac cos co blokuje owu. -
nick nieaktualny
-
Ja biore bromergon na obnizenie prolaktyny. A ty robilas badania hormonalne?
Moj lekarz sie zajmuje na codzien nieplodnosciami, ciazami, inseminacjami itd takze na pewno by mi nie dawal czegos co blokuje owu. Ja tez poszlam do niego wlasnie dlatego ze sie staramy bo wczesniej chodzilam do innego gina tylkona kontrole -
nick nieaktualnymiałam robione hormony i wszystko ok oprócz FSH bo wyszło poniżej normy , mój nowy lekarz stwierdził ,że pewnie nie produkuje tyle progresteronu co trzeba i że to przez długoletnie branie tabletek anty i dał mi Duphaston od 16 dnia cyklu wiedząc ,że ostatnią owu miałam 25 dnia cyklu.
-
nick nieaktualnyMandy wrote:Dziewczyny ja też od tego cyklu zaczynam Duphaston. Moja gin przepisala mi go od 11 do 25 dnia cyklu. Myślicie że to za dlugo? Srednio widze ze bierze sie je 10 dni w cyklu, a ja bede brac 15 dni po 2 tabletki...
Nie wiem co o tym myśleć...
właśnie widzę ,że lekarze przepisują go w cały świat dodatkowo jeszcze nie tłumacząc dlaczego akurat takMandy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurcze... Dziewczyny nie wiem co o tym myśleć... Mam 4 dzien plamienia brązowe ktore pojawily sie w dniu spodziewanej miesiaczki. Wczoraj pare kropel krwi... Czy to wina zbyt niskiego progesteronu? Myslalam ze w tym cyklu się udalo a tu taki dziwny skapy "okres"... Mam nadzieje ze @ się rozkreci bo chcę zacząć starania w tym cyklu na nowo...
Dzieki za odpowiedz Felicja!!!! Moze duphaston cos da:/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny