Interpretacja wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze niczego nie da sie stwierdzic, skoku nie bylo i nie mozna jeszcze ustalic szczytu sluzu, bo nadal jest on plodny. Dopiero 3 wyzsze temperatury i poprzedzajacy je szczyt sluzu moze byc sygnalem, ze owulacja prawdopodobnie sie odbyla i jestes w fazie nieplodnosci. Musisz czekac, choc to czesto irytujace
kittykate lubi tę wiadomość
-
Hm ale śluz jest teraz bardziej wodnisty mokry już nie ciągnie się tak
wiem że jest płodny ale już nie najlepszej jakości takiej jakiej był przedwczoraj...ale może faktycznie masz rację i jeszcze poczekam.
dzis już bardziej mokro się czułam. dziekuje za odp ! -
inka b. Ci dziekuje teraz mnie uświadomiłaś już!
JEŚLI NP. JUTRO I POJUTRZE ŚLUZ BEDZIE JUZ KREMOWY ALBO LEPKI, METNY
TO SZCZYT ŚLUZU PRZYPADNIE NA DZIŚ WIĘC TEORETYCZNIE
OWULACJA MOGŁA NASTAPIC PRZEDWCZORAJ LUB WCZORAJ ALBO NAST JUTRO/POJUTRZE
A JAK MAJA SIE DO TEGO TESTY OWULACYJNE? SKORO DOPIERO WCZORAJ WYSZEDŁ MI POZYTYWNY ?
AHA I JAK MOGE NA OF WYZNACZYĆ TA LINIE PODSTAWOWĄ ( POPROWADZONĄ PRZEZ NAJWYZSZY PUNKT 6 POPRZ TEMPERATUR ZACZYNAJAC OD DNIA SZCZYTU?)
OF PODOBNO JEJ NIE WYZNACZA SAM... -
ah i jeszcze jedno pytanie, jesli zauważyłam że ten śluz wczoraj i dziś jest gorszej jakości od tego w niedziele który był i szklisty i rozciągliwy i mniej wodnisty to znaczy sie że jeszcze nie było szczytu śluzu?
vanessa pisała w swoich poradach dot dni płodnych że jesli zaobserwujemy pogorszenie jakości śluzu to szczyt śluzu przypada na ostatni dzien kiedy był on najlepszej jakości!!! to by się u mnie zgadzało
pisała też że wtedy najbardziej płodny okres to dzien przed szczytem śl.
dzien szczytu śl. i dzien po szczycie śluzu !
co kobitka to różne opinie, a to podobno jest bardzo ważne...
ciekawa jestem jak bedzie jutro mi śluz nie zanika z dnia na dzien tylko się pogarsza...
w poprzednim cyklu miałam dalej śluz wewnatrz szyjki i był juz lepki i kremowy... -
Z opisu wynika, ze sluz jest relatywnie gorszej jakosci, ALE nie wiesz czy np jutro nie pojawi znow szklisty rozciagliwy Dlatego szczyt wyznacza sie, gdy juz jest pewne, ze objawy plodnosci nie wroca.
Vanessa dobrze prawi, jednak pamietaj, ze owulacje mozna stwierdzic po szczycie sluzu jesli potem nastapil wzrost temperatur.
Pamietaj, ze jest kilka metod i kazdasie od siebie rozni.
Podstawa w staraniach to sluz plodny szyjka otwarta i wzrst temperatury (dwufazowosc). A jak bedziesz chciala naturalnie odkladac to chwyc za fachowa literature.
Obecnie z Twojego wykresu nie da sie stwierdzic owulacji.kittykate lubi tę wiadomość
-
Ok to teraz już jasne, wszystko się wyjaśni w ciągu najbliższych dni.
Faktycznie jeśli śluz płodny zaniknie i nie wróci to bede mniej wiecej wiedziała kiedy był szczyt, jesli temp wzrosnie przez nast kilka dni to bede wiedziała że owu miała miejsce. Póki co serduszkujemy!
dziekuje nie jest to takie straszne jak się wydaje na poczatku i każdy kolejny cykl na pewno będzie już łatwiejszy w obserwacjach
-
EH kto mówi że z przymusu??? mnie zawsze ochota nachodzi jak sobie pomyślę
i uwielbiam zbliżenia z moim S. tym bardziej że mocno się poprawił od tych ostatnich stresów, że to już że to płodne że owu lada chwila...biedak. Więc teraz nic mu nie mówie. Łyka Maca i serduchujemy!
Teraz czekamy tylko martwię się trochę tą tempką bo wcale góry nie zalicza a raczej dół, szczerze to liczyłam na to że dziś się ładnie podniesie przynajmniej do 36... ale może tylko schizuję ? jak myślicie ? -
Dziewczyny, czy powinnam się teraz w drugiej fazie cyklu ograniczyć
z alko i paleniem? dodam że nie piję czesto i nie pale duzo ale zdarza mi sie.
Dzis np kolezanka z pracy zaprosiła mnie do siebie i wiem że bedzie winko,
lampka czy dwie oki ale raczej tak sama z siebie czuję że nie powinnam za dużo... taka ostrożność nie zawadzi na pewno! no nie ?