Jak poprawić śluz płodny? Porady
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Śluz wodnisty też może być śluzem dobrej jakości!
Tutaj ściąga jak to wygląda w metodzie rotzera:
https://www.szansaspotkania.pl/kurs-naturalnego-planowania-rodziny/lekcja-7/
Ja w tym cyklu brałam olej z wiesołka (w tabletkach) i śluzu miałam faktycznie więcej niż kiedykolwiek (chociaż dbałam też żeby pić dużo wody, bo mam z tym problem), ale też kilka dni przed owulacją, potem dwa dni z mniejszą ilością i dopiero wzrost temperatury.
Czy stosowałyście może te żele, które mają wspomagać żywotność plemników w takich sytuacjach?23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵
Czeka na nas jeden maluszek 😺 -
Ja zaczęłam brać olej z wiesiołka w tabletkach, ale dopiero od tygodnia, więc jeszcze nic nie zaobserwowałam 😊 i po tym co się naczytałam tu na forum, planuję też kupić jutro olej lniany i w drugiej połowie cyklu pić. Chyba będę dodawać do sałatek, bo nie widzę innej opcji na spożywanie go 😄 ile tego oleju lnianego? Łyżka czy łyżeczka dziennie?
-
Cześć
Ja też wyposażyłam się w olej lniany i z wiesiołka, dodaję je po łyżce do sałatek, czasami używam na kanapkę zamiast masła, ale od niedawna więc nie zauważyłam jeszcze efektów. -
Kofii wrote:Ja zaczęłam brać olej z wiesiołka w tabletkach, ale dopiero od tygodnia, więc jeszcze nic nie zaobserwowałam 😊 i po tym co się naczytałam tu na forum, planuję też kupić jutro olej lniany i w drugiej połowie cyklu pić. Chyba będę dodawać do sałatek, bo nie widzę innej opcji na spożywanie go 😄 ile tego oleju lnianego? Łyżka czy łyżeczka dziennie?
Olej lniany w po owulacji? Zaciekawiłaś mnie 🙃. Jakie ma właściwości w drugiej fazie? -
Dziewczyny czy, któraś z was stosuje może olej z wiesiołka w kapsułkach oeparol? Chce od nowego cyklu sparować z nim, bo piłam z olinii, ale nie smakował mi a efekty tez nie specjalne. Tylko nie wiem jak sobie dawkować te kapsułki czy 3x2 czy mniej ?
-
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie wyglądu śluzu. 😅 Nie wiem jak interpretować taki śluz niby wodnisty (ogólnie czuć wilgoć), ale z takimi widocznymi glutowatymi, biało-przejrzystymi grudkami. Niektóre z tych gęstszych frakcji rozciągają się, inne w ogóle. To wygląda jakbym miała mix różnych rodzajów śluzu. Kiedyś nie miałam problemu z jego rozpoznawaniem, zazwyczaj był jednorodny i albo się rozciągał, albo nie. Po poronieniu w ogóle nie miałam płodnego, teraz biorę olej z wiesiołka i zaczęły się pojawiać własnie takie gluty. 🙈 Dziś mam 16 dc, owulacje mam późne, koło 18/19 dc, więc pora najwyższa na jakiś płodny śluz, ale przekonana nie jestem czy to to.
-
Akataa wrote:Dziewczyny, mam pytanie odnośnie wyglądu śluzu. 😅 Nie wiem jak interpretować taki śluz niby wodnisty (ogólnie czuć wilgoć), ale z takimi widocznymi glutowatymi, biało-przejrzystymi grudkami. Niektóre z tych gęstszych frakcji rozciągają się, inne w ogóle. To wygląda jakbym miała mix różnych rodzajów śluzu. Kiedyś nie miałam problemu z jego rozpoznawaniem, zazwyczaj był jednorodny i albo się rozciągał, albo nie. Po poronieniu w ogóle nie miałam płodnego, teraz biorę olej z wiesiołka i zaczęły się pojawiać własnie takie gluty. 🙈 Dziś mam 16 dc, owulacje mam późne, koło 18/19 dc, więc pora najwyższa na jakiś płodny śluz, ale przekonana nie jestem czy to to.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Wg tych wszystkich metod bierze się najlepszy pod uwagę, więc może to to? Wodnisty, ale z glutami, gluty jako odrobina gorszego?
-
Akataa wrote:No właśnie te gluty to dziwne były, one się przynajmniej choć trochę rozciągały. Dziś znów kremowy, ale raczej taki gęsty, no nie wygląda to na śluz płodny nawet odrobinę. 😔
Nic cię w pochwie nie piecze?? Takie grudki z infekcja mi się się kojarzą -
Żelka1990 wrote:A możliwe ze owulacja była wcześniej?
Nic cię w pochwie nie piecze?? Takie grudki z infekcja mi się się kojarzą -
Akataa wrote:Dziewczyny, mam pytanie odnośnie wyglądu śluzu. 😅 Nie wiem jak interpretować taki śluz niby wodnisty (ogólnie czuć wilgoć), ale z takimi widocznymi glutowatymi, biało-przejrzystymi grudkami. Niektóre z tych gęstszych frakcji rozciągają się, inne w ogóle. To wygląda jakbym miała mix różnych rodzajów śluzu. Kiedyś nie miałam problemu z jego rozpoznawaniem, zazwyczaj był jednorodny i albo się rozciągał, albo nie. Po poronieniu w ogóle nie miałam płodnego, teraz biorę olej z wiesiołka i zaczęły się pojawiać własnie takie gluty. 🙈 Dziś mam 16 dc, owulacje mam późne, koło 18/19 dc, więc pora najwyższa na jakiś płodny śluz, ale przekonana nie jestem czy to to.
-
Hania007 wrote:Taki śluz występuje niedługo przed płodnym o dobrej jakosci. Miałam taki zawsze przed wystąpieniem szczytu śluzu.
-