Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co on mówił to zrozumiałam ze czyste i "tak jakby już pękł - a bolał mnie brzuch dwa dni wcześniej - i powiedział ze jeśli się kochałam wtedy to jest szansa ze zaszlam - zaczynam się zastanawiać czy wogole mogę ufac temu lekarzowi ;( ale mieszkam w malutkim miasteczku i bardzo ciężko o dobrego gina, on ma dość dobra opinie ;/ wydaje mi się ze po prostu powinien mi kazac przyjść za pare dni zobaczyc czy cos w ogole zacznie rosnąć co nie? wszystko jest dość dziwne bo np. mam bardzo dużo sluzu od trzech dni wodnistego a dziś bardzo ladny rozciągliwy oO ale skoro wtedy nic nie było to mogly tak szybko urosnąć? dziwne wszystko ;/ raczej spisuje ten cykl na straty a od następnego cyklu musze tego gina bardziej przycisnąć niestety do jego pracy ;/
-
Witam!
mam do was pytanie ponieważ czytam i czytam i potrzebuje wyjaśnienia.
Na usg w 12 dc był pęcherzyk 10 mm, cykle mam 28-dniowe, a moje pytanie czy w tym cyklu są jeszcze szanse na ciąże? Moja ginekolog powiedziała, że w tym cyklu "spokojnie" a od przyszłego mam stosować lek stymulujący.
dzięki za wyjaśnienia.annnia -
z chęcią bym sprawdziła, ale mój 16 dc cyklu to akurat niedziela a następne dni to już nie dam rady przez pracę. Muszę też przyznać, że ja to raczkuje w tym temacie. Przy pierwszym dziecku ledwo pomyślałam o dziecku, a juz byłam w ciąży. Niestety drugą ciąże(choć udało sie już w drugim cyklu) poroniłam rok temu. Teraz to nie bardzo to wszystko rozumie bo miesiączkuje regularnie, endometrium ponoć mam bardzo ładne, skok temperatury w drugiej fazie widoczny...Od przyszłego cyklu mam brać ten lek clo...coś tam
A u ciebie te torbiele się robiły rzez leki stymulujące? dziękuję, że odpisałaś.annnia -
annnia, niemożliwe żeby była owulka z takiego małego pęcherzyka. Skok LH mogłaś mieć, ale to wszystko pewnie. U mnie torbiele robiły się bez stymulacji, po prostu pęcherzyki nie pękały przy wzroście LH, tylko rosły sobie dalej w 2 fazie i ostawały do @.
Powodzenia -
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny. Jestem nowa i starajaca się o dziecko. Mam stwierdzone PCO i biorę metformax i myślałam,ze nie będę miała w ogóle już dzieci bo jak dla mnie to jest już bezpłodność ale pół roku temu kupiłam taki monitoring,który pokazuje mi mi na wykresie i dziś to jest 18dzień cyklu a mam owulacje lek biorę pierwszy miesiąc a tu taka niespodzianka. Cieszę,ze mam owulacje oby była owocna❤
-
Dziewczyny szukalam w googlach odpowiedzi na pytanie ale nie znalazlam wiec pytam tutaj:
Czy gin na usg wewnetrznym bedzie mogl tydzien po ovu stwierdzic czy pecherzyk pekl? w 2 ostatnich cyklach testy ovu wychodzily mi pozytywne i mialam skok tempki potwierdzajacy ovu pecherzyki jednak nie pekaly. Mieszkam w UK gdzie jestem pod opieka polskiego gina ktory przyjmuje niestety tylko w weekendy i nie wiem czy mam sens isc, czy bedzie widac czy owu byla czy tez nie. -
i po wizycie u gin.
12 dzień cyklu.
Opis badania USG: Trzon macicy w przodozgięciu o wymiarach AP-31mm. Endometrium szerokości 7 mm. Szyjka macicy prawidłowej wielkości. Jajniki o osi długiej około 43 mm z drobnymi pęcherzykami. Brak pęcherzyka wzrastającego.
Mam iśc w sobotę do kliniki na kolejne USG- monitoring cyklu czy będzie wogóle ovu.
Co o tym sądzicie?
Mogę prosić o interpretacje bo się u gin zestresowałam i nie pamiętam wszystkiego
-
strasznie to mój pierwszy monitoring jeszcze po odstawieniu CLO i mam mega stres że nie będzie nic z tego a czas ciągnie się niemiłosiernie trzymam kciuki za twoją wizytę oby u Ciebie wszystko było oki a jak długo sie staracie ?Nasz synuś
cykl starań -
no u mnie sytuacja była taka że ostawiłam tabletki jakos w lutym miałam ostatnie i w marcu nie pojawiła się @ wiec poszłam już po 40 dniach cyklu do gin bo już mnie tak mega brzuch bolał że nie dawałam rady i dostałam Luteine. Zadziałała piorunowo od kolejnego cylku pani gin przepisała mi CLO brałam je 2 miesiące ale źle się czułam wiec teraz zaczełam 3 cykl ale już bez CLO i ide w poniedziałek na monitoring zobaczyć czy bez CLO mój organizm wyprodukuje mi pęcherzyk oby tak było. Stania tak zaczęliśmy w ubiegłym cyklu. Licze że drugi będzie naszym ostatnimNasz synuś
cykl starań