X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co on mówił to zrozumiałam ze czyste i "tak jakby już pękł - a bolał mnie brzuch dwa dni wcześniej - i powiedział ze jeśli się kochałam wtedy to jest szansa ze zaszlam - zaczynam się zastanawiać czy wogole mogę ufac temu lekarzowi ;( ale mieszkam w malutkim miasteczku i bardzo ciężko o dobrego gina, on ma dość dobra opinie ;/ wydaje mi się ze po prostu powinien mi kazac przyjść za pare dni zobaczyc czy cos w ogole zacznie rosnąć co nie? wszystko jest dość dziwne bo np. mam bardzo dużo sluzu od trzech dni wodnistego a dziś bardzo ladny rozciągliwy oO ale skoro wtedy nic nie było to mogly tak szybko urosnąć? dziwne wszystko ;/ raczej spisuje ten cykl na straty a od następnego cyklu musze tego gina bardziej przycisnąć niestety do jego pracy ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • annnia Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    mam do was pytanie ponieważ czytam i czytam i potrzebuje wyjaśnienia.
    Na usg w 12 dc był pęcherzyk 10 mm, cykle mam 28-dniowe, a moje pytanie czy w tym cyklu są jeszcze szanse na ciąże? Moja ginekolog powiedziała, że w tym cyklu "spokojnie" a od przyszłego mam stosować lek stymulujący.
    dzięki za wyjaśnienia.

annnia
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annia, raczej nie ma szans na owulację, chyba że bardzo by Ci się przesunęła do przodu.

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• annnia Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź!
    Przynajmniej wiem co jest przyczyną niepowodzeń. Staramy się od ponad roku i w końcu stwierdziłam,że trzeba sprawdzić "co jest nie tak".

annnia
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annnia, a może byś poszła na monitoring jakoś w 16 dc jeszcze? Zobaczyć co tam się dzieje, czy rośnie czy stoi? Masz taką możliwość? U mnie niestety się zatrzymywało i torbiele się robiły...

• annnia Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z chęcią bym sprawdziła, ale mój 16 dc cyklu to akurat niedziela a następne dni to już nie dam rady przez pracę. Muszę też przyznać, że ja to raczkuje w tym temacie. Przy pierwszym dziecku ledwo pomyślałam o dziecku, a juz byłam w ciąży. Niestety drugą ciąże(choć udało sie już w drugim cyklu) poroniłam rok temu. Teraz to nie bardzo to wszystko rozumie bo miesiączkuje regularnie, endometrium ponoć mam bardzo ładne, skok temperatury w drugiej fazie widoczny...Od przyszłego cyklu mam brać ten lek clo...coś tam :)
    A u ciebie te torbiele się robiły rzez leki stymulujące? dziękuję, że odpisałaś.

annnia
  • annnia Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dodam, że w 12 dc pęcherzyk miał 10mm a następnego dnia ponoć była owulacja wg. temperatur..

annnia
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annnia, niemożliwe żeby była owulka z takiego małego pęcherzyka. Skok LH mogłaś mieć, ale to wszystko pewnie. U mnie torbiele robiły się bez stymulacji, po prostu pęcherzyki nie pękały przy wzroście LH, tylko rosły sobie dalej w 2 fazie i ostawały do @.
    Powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggyolsen mialas racje 26dc 4monit i to samo,czekam na nowy cykl z clo

• Emy Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Jestem nowa i starajaca się o dziecko. Mam stwierdzone PCO i biorę metformax i myślałam,ze nie będę miała w ogóle już dzieci bo jak dla mnie to jest już bezpłodność :( ale pół roku temu kupiłam taki monitoring,który pokazuje mi mi na wykresie i dziś to jest 18dzień cyklu a mam owulacje :):) lek biorę pierwszy miesiąc a tu taka niespodzianka. Cieszę,ze mam owulacje oby była owocna❤

• Bree Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukalam w googlach odpowiedzi na pytanie ale nie znalazlam wiec pytam tutaj:

Czy gin na usg wewnetrznym bedzie mogl tydzien po ovu stwierdzic czy pecherzyk pekl? w 2 ostatnich cyklach testy ovu wychodzily mi pozytywne i mialam skok tempki potwierdzajacy ovu pecherzyki jednak nie pekaly. Mieszkam w UK gdzie jestem pod opieka polskiego gina ktory przyjmuje niestety tylko w weekendy i nie wiem czy mam sens isc, czy bedzie widac czy owu byla czy tez nie.

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze szczerze nie wiem czy po tygodniu będzie widać :/

ja idę pierwszy raz na monitoring. USG mam 22.06 to będzie mój 10 dzień, to mój pierwszy miesiąc bez CLO wiec zobaczymy czy cos bedzie :(

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po wizycie u gin.
    12 dzień cyklu.
    Opis badania USG: Trzon macicy w przodozgięciu o wymiarach AP-31mm. Endometrium szerokości 7 mm. Szyjka macicy prawidłowej wielkości. Jajniki o osi długiej około 43 mm z drobnymi pęcherzykami. Brak pęcherzyka wzrastającego.

Mam iśc w sobotę do kliniki na kolejne USG- monitoring cyklu czy będzie wogóle ovu.

Co o tym sądzicie?
    Mogę prosić o interpretacje bo się u gin zestresowałam i nie pamiętam wszystkiego

atdc3e5exzk12dxf.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi niestety ja nie znam sie na tym :/ jestem dopiero początkująca. Pierwszy monitoring w tym miesiącu i usg w poniedziałek.

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta ja mam kolejne usg w sobotę - a się ten czas dłuży

atdc3e5exzk12dxf.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie :( to mój pierwszy monitoring jeszcze po odstawieniu CLO i mam mega stres że nie będzie nic z tego :( a czas ciągnie się niemiłosiernie trzymam kciuki za twoją wizytę oby u Ciebie wszystko było oki :) a jak długo sie staracie ?

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak długie masz cykle ??

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cykle miałam zawsze nieregularne ostatnio to 26- 28 dni byłam na duphostan.
    Staramy się tak naprawdę od 5 mce wcześniej to przytulanko ale bez nacisku że próbujemy poprsotu jak się uda to super.

A Lotta jak u Cb?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie sytuacja była taka że ostawiłam tabletki jakos w lutym miałam ostatnie i w marcu nie pojawiła się @ wiec poszłam już po 40 dniach cyklu do gin bo już mnie tak mega brzuch bolał że nie dawałam rady i dostałam Luteine. Zadziałała piorunowo ;) od kolejnego cylku pani gin przepisała mi CLO brałam je 2 miesiące ale źle się czułam :/ wiec teraz zaczełam 3 cykl ale już bez CLO i ide w poniedziałek na monitoring zobaczyć czy bez CLO mój organizm wyprodukuje mi pęcherzyk :):) oby tak było. Stania tak zaczęliśmy w ubiegłym cyklu. Licze że drugi będzie naszym ostatnim :)

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziałek mam pierwsze usg to bedzie 10 dzień cyklu ciekawe czy coś bedzie juz widać :/

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ