X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kasia super wieści. Ola w 20+5 miała 431g.
    Duza niunia byla ale z tego co wiem to i u Ciebie owulacja byla wczesna a u takich dzieciaczkow kazdy dzien ma znaczenie 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, no ja myślę, że u mnie było ok 12 dc.

Widzę, że Twój starszak wczoraj urodziny miał :) Wszystkiego najlepszego :)

kapturnica lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kasia, no ja myślę, że u mnie było ok 12 dc.

Widzę, że Twój starszak wczoraj urodziny miał :) Wszystkiego najlepszego :)
    Tak wczoraj skoncyzl14lat..Ehh minelo jak jeden dzien.Zobaczys zjak mala bedzie szybko dorastac ani sie nie obejrzysz.Juz i tak klucha z niej niezla , widzialam zdjecia . 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No waży już 7400 g, co i tak nie jest dużo, bo na grudniówkach są już dzieci po 9 kg, ale to chłopcy, a oni też inaczej przybierają.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u gina. Oczyściłam się samoistnie. Dziś, w 9dc jest już nowy pęcherzyk 18mm, od jutra mamy się brać z mężem do dzieła. 3majcie kciuki!

nataliano lubi tę wiadomość

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Presja czasu wrote:
    Byłam dziś u gina. Oczyściłam się samoistnie. Dziś, w 9dc jest już nowy pęcherzyk 18mm, od jutra mamy się brać z mężem do dzieła. 3majcie kciuki!
    Trzymam kciuki ☺
    To ładny masz pęcherzyk jak na 9 dc. Musi się udać ☺

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarletta wrote:
    Mialam wczoraj usg i juz mi ladnie uroslo endo :) pecherzyk pekl, wiec byla i owu :D zobaczymy czy zaskoczylo czy nie ;) jest to niby pierwszy moj cykl na clo i monitoringu, ale mam nadzieje, ze pomyslny :D

mam pytanie z jakich powodów lekarz piszepisał u Ciebie clo??

Ponieważ jestem na clo ale w tym cyklu który dziś mi się zaczął nic nie będzie ponieważ w czasie ovu musze wyjechać na tydzień wiec nie będzie mnie na serduszkach w ovu ani na monitoringu, a bez monitoringu boje się serduszkowac bo te prawdopodobieństwo ciazy mnogiej... wiem wiem nie ma zasady i nic na pewno nie wiadomo ;)

u mnie dziwna w sumie sytuacja byłamu ginekologa ponieważ po odstawieniu tabletek anty nie dostałam okresu a juz nie dawałam rady bo gól na @ był straszny. Lekarz przepisał luteine w celu wywołania okresu i clo na wspomaganie ovulki bo bo we wczesniejszym cyklu powiedział że owulacji nie było. Wiec u nas starania zaczną się w nastepnym cylku to bedzie 3 na clo ale no w tedy będe mogła zrobić monitoring i bedziemy razem z mężem w czasie owulacji...

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Scarletta Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta.89 nie miałam praktycznie w ogóle owulacji, cykle tragicznie długie i takie perły na jajnikach, że szanse były znikome, dlatego brałam clo i dzięki temu miałam ładną owulację w 15 dc :)
    A ciąża mnoga zdarza się, ale ja wyszłam z założenia, że to już tyle czasu mija od rozpoczęcia starań, że nawet lepiej jakby się kilka na raz machnęło, bo później byłby święty spokój :D niestety/stety jedno jajko jedynie pękło i zobaczymy z jakim rezultatem ;)

4kniegz2joetipgv.png[/url95396ca32d2fd7a11e0411cc10f40860.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki w takim razie oby to pęknięcie było owocne :)

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia

Robótka Kaska odzywała sie moze ?? Czy całkiem wsiąkła w pieluchy :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, Kasia się nie odzywała ostatnio. Na fiolecie od czasu do czasu zerknę, ale nie rzuciła mi się w oczy.

Kasia, a jak Ty się czujesz w ogóle?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Nie, Kasia się nie odzywała ostatnio. Na fiolecie od czasu do czasu zerknę, ale nie rzuciła mi się w oczy.

Kasia, a jak Ty się czujesz w ogóle?
    A dziekuje Milcia czuje się bardzo dobrze.. Brzucho rośnie to i szybciej sie człowiek zaczyna męczyc.Ale jest wszystko dobrze i ze mna i z maluchem

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksymilian - ślicznie :-D

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Maksymilian - ślicznie :-D
    Jak nasza ksieżniczka Konstancja ??Wszystko oki ???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu dobrze nazwałaś "księżniczka" a przynajmniej szefunio.... Dziurka w serduszku jest, przez co kłopoty z prawidłowym przepływem krwi, znowu bylysmy u kardio,bo ma określony wysiłek..i muszę się do tego stosować....a ćwiczyć też z nią muszę jakoś...
    Zęby idą....nie będę się rozpisywać, bo każda mama wie co to....
    A tak poza tym rośnie sobie klocek mały..65cm, 6750kg...
    Ostatnio jestem sama non stop, bo A. Cały czas w delegacjach i normalnie juz nie wyrabiam, zmęczona jestem ... Mam nadzieje, ze Ty po porodzie będziesz miała jakąś pomoc najbliższych, żebyś sama nie była, bo można się zarypać....

Jak tam kopniaczki w brzusia już są??? Jejku tego najbardziej mi brakuje z okresu ciąży... A jak małż?? Ze syn będzie??? A teściowa??

Budziak dla całej ekipy:-D

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Uuuuu dobrze nazwałaś "księżniczka" a przynajmniej szefunio.... Dziurka w serduszku jest, przez co kłopoty z prawidłowym przepływem krwi, znowu bylysmy u kardio,bo ma określony wysiłek..i muszę się do tego stosować....a ćwiczyć też z nią muszę jakoś...
    Zęby idą....nie będę się rozpisywać, bo każda mama wie co to....
    A tak poza tym rośnie sobie klocek mały..65cm, 6750kg...
    Ostatnio jestem sama non stop, bo A. Cały czas w delegacjach i normalnie juz nie wyrabiam, zmęczona jestem ... Mam nadzieje, ze Ty po porodzie będziesz miała jakąś pomoc najbliższych, żebyś sama nie była, bo można się zarypać....

Jak tam kopniaczki w brzusia już są??? Jejku tego najbardziej mi brakuje z okresu ciąży... A jak małż?? Ze syn będzie??? A teściowa??

Budziak dla całej ekipy:-D
    Mma nadzieje ,ze z ta dziurka to szybko sie wyleczy i bedzie dobrze..No co do sytuacji u mnie to pewnie przez jakis zcas po porodzie malz bedzie a potem szara rzeczywistosc powroci czyli sama .Ale przygotowana na to jestem .Mam nadzieje ,ze Dawid stanie na wysokosci zadania jakim jest starszy brat i troche pomoze , moze nie przy mlodym ale przy codziennych sprawach.A kopniaki sa =D czasem nawet dosc intensywne.Ma manie lezenia poprzecznie z glowa w moim prawym biodrze , wypchnietym grzbbietem do gory i wiecznie dokopuje mojemu pecherzowi ..Ale uwielbiam to .Wiem wtedy ,ze z nim wszystko oki.Małz co do plci chyba jakos bardzo szybko sie przestawil ze bedzie synek a nie corcia.I ja bylam chyba najbardziej rozczarowana ,ze dzadra urosly... Ale i ja sie juz ciesze bo najwazniejsze ,ze maluch jest zdrowy Wczoraj na usg mial juz wage 578gram a jeszcze nie tak dawno byl mikro-kropeczka.. 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 20:40

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to super, że maly rośnie i jest wszystko ok.

Mała, u nas też była dziurka w sercu. Nie wiem, jakiej wielkości u Was, bo u nas było 0,5 cm i na szczęście samoistnie zarosła i teraz kontrolę mamy dopiero za rok. Ola też rośnie jak na drożdżach. Waży 7600 g i ma 67 cm. A mnie już tak plecy bolą, że nie daję rady, a w cale dużo nie noszę małej, jedynie z miejsca na miejsce. Ale wiem, że noszenie w pierwszym miesiącu, jak tak mocno płakała i walczyliśmy z kolkami, miało na to wpływ. Boję się, żeby to nie było nic poważnego.

Malenq lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką miałyście grubość endometrium na 3 dni przed owulacją? Ja mam 5mm i lekarz jakoś się tym nie przejął, ale chyba mało, co?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy CLO miałam 6 mm i to był szczyt możliwości. Ciąży nie było.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedobrze :/ clo chyba zle wplywa na endometrium, prawda? Ciekawe czy moje podrosnie do piatku.

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ