X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się ze dzieciaczki rosną...
    Mnie czasami ta szara rzeczywistość dopada i dobija, ale zaraz mała się uśmiechnięty i przygnębienie mija:-D
    Kasiek oj rosły chłopak rośnie...
    Ja zakupiłam chustę coby młoda mogąc, bo mi kręgosłup odmawia posłuszeństwa, kocham ja nosić i tulić, a minus to ciężar...

Nie pamiętam jakie miałam endo..pewnie ubogie..pij czerwone winko, jedz migdały

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, właśnie piję winko i zagryzam migdałami, haha :D W piątek się okaże czy urosło. Jak nie ten cykl to następny, grunt że clo na mnie działa i te pęcherzyki ruszyły z kopyta :) Ale super musi być taka 4-miesięczna dzidzia jak Twoja!

Malenq lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLO niestety źle wpływa na endo. Ja w cyklu, w którym zaszłam w ciążę i był zupełnie naturalny, bez wspomagaczy, miałam 9.6 mm, a wcześniej marne 5-6 mm. W dodatku śluzu brak przy CLO.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie clo spowodowało torbiel, a zaszłam w cyklu po clo i torbieli...

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, i endo mam kiepskie i śluz marny - chociaż nie obserwowałam go nigdy, ale jest wodnisty, a powinien być chyba ciągnący. Boję się torbieli na clo, bo bez niego miałam często. Dlatego na pewno przypilnuję u lekarza żeby mi ten pęcherzyk pękł.
    Malenq, w którym cyklu na clo zaszłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwa razy byłam stymulowana....raz nic nie urosło, a drugi raz mega torbiel...
    zaszłam w cyklu "straconym przez gina", tak powiedział, żebym się nie nastawiała, a teraz moja "niespodzianka" guga sobie obok:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na monitoringu 16dc i nie ma pecherzyka dominujacego,zobaczymy w niedziele nast moniyoring a jak sie nie uda to nadtepny cykl z clo;) ;)

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano, też tak miałam - w 16dc nie było pęcherzyka. Dwa cykle takie miałam, więc teraz mam mój pierwszy cykl z clo i pęcherzyki super rosną. Bądź więc dobrej myśli ;)

nataliano lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy no.dobrze ze jest takie cos co nam pomoze;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 07:58

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    nataliano, też tak miałam - w 16dc nie było pęcherzyka. Dwa cykle takie miałam, więc teraz mam mój pierwszy cykl z clo i pęcherzyki super rosną. Bądź więc dobrej myśli ;)
    a jaką dawkę bierzesz, bo nie mogę się doszukać :)

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś pierwszy raz na monitoring - jakich info powinien mi udzielić lekarz? o co powinnam dopytywać? mam 10dc

Ostatni cykl miałam bardzo dlugi ponad 50 dni i teraz mamy sprawdzić czy w ogole mam cykle owulacyjne, choć progesteron w tamtym cyklu był niziutki wiec spodziewam się ze dziś mi powie ze się nie zanosi na owu ale mam nadzieje ze odpowiednio mi dobierze leki żeby było ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:31

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06, brałam od razu w pierwszym cyku dwie tabletki dziennie, jedna rano druga wieczorem.

szara_myszka, lekarz powinien powiedzieć Ci jakiej wielkości masz pęcherzyki, czy jest dominujący, kiedy powinna wypaść Ci owulacja (licząc, że pęcherzyki rosną po 2 mm na dobę), jakiej grubości masz endometrium. Powinien tez umówić się z Tobą na kolejną wizytę żeby skontrolować czy rosną i ewentualnie pękają. Wtedy się okaże czy clo jest potrzebne czy nie :)

szara myszka lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:

szara_myszka, lekarz powinien powiedzieć Ci jakiej wielkości masz pęcherzyki, czy jest dominujący, kiedy powinna wypaść Ci owulacja (licząc, że pęcherzyki rosną po 2 mm na dobę), jakiej grubości masz endometrium. Powinien tez umówić się z Tobą na kolejną wizytę żeby skontrolować czy rosną i ewentualnie pękają. Wtedy się okaże czy clo jest potrzebne czy nie :)

Dzięki za odpowiedź ;)
    Niestety pocałowałam dziś klamkę, akurat "gabinet w dniu dzisiejszym nieczynny" :(:(:( czy pierwszy monitoring musi być w 10dni czy mogę isc w poniedziałek kiedy będzie 13dc? straszny pech ze go dziś nie było :(

f2wlj48apsehglf6.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babaczki czy któraś z Was miała sytuacje na monitoringu że w dniu usg pecherzyk wlasnie byl w trakcie pekania? ja w 15dc bylam na pierwszym usg sprawdzic czy cos uroslo, nie spodziewalam sie ze cokolwiek jest, a byl pecherzyk 13mm z pofaldowanymi i zapadnietymi juz scianami w pecherzyku byl widoczny wzgorek jajonosny, i bylo malo plynu w zatoce douglasa, lekarz stwierdzil ze pecherzyk moze wlasnei pekac, ale na 100% nie powie bo nie wiadomo jak to wygladalo pare dni wczesniej...ale skoro juz bylo troche plynu to musial chyba juz pekac...

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Niedobrze :/ clo chyba zle wplywa na endometrium, prawda? Ciekawe czy moje podrosnie do piatku.
    CLO podobno źle wpływa na endometrium, ale nie u wszystkich. Moja gin się bała że się pogorszy, ale w pierwszym cyklu było ładne - 10 mm i pęcherzyk 24 mm ( w 15 dc) a w tym cyklu w 13 dc był pęcherzyk 17 mm endo 7 mm. Siódemki mnie prześladują. Cykl zaczął się 7 maja i jest siódmym :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, też miałam pęcherzyk 24 mm w 15dc :) I testujemy jakoś razem w czerwcu - obyśmy obie miały farta :D

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Jenny, też miałam pęcherzyk 24 mm w 15dc :) I testujemy jakoś razem w czerwcu - obyśmy obie miały farta :D
    Ja o ile nie przyjdzie @ wcześniej to 6 czerwca :) Byłoby super jakby się udało :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2monitoring 19dc i nadal brak pecherzyka

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po monitoringu i sprawa wygląda... dziwnie. Gin powiedział ze jajniki mam czyste, ze wygląda mu to tak jakby pęcherzyk już pekl - a brzuch mnie faktycznie bolał ostatnio - ale dla mnie to by było nieprawdopdobne żeby tak szybko mieć owu - zawsze miałam ok 18-19 dnia i długie cykle. Tempka nie wzrosla ale jestem na 90% pewna ze mam zepsuty termometr <hahaha> od 19 dnia mam wziąć dupka, a jak okres przyjdzie normalnie to nast. monitoring 17czerwca. Także nie wiem co mam o tym myslec, czy możliwe ze on w ogole nie urosl?

f2wlj48apsehglf6.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyste jajniki, tzn. z malutkimi pęcherzykami czy nic a nic? Mi się tak zdarzało, miałam największe pęcherzyki po 5-6mm w 16dc... Tak więc możliwe, że nie rosną bez stymulacji albo masz po prostu cykl bezowulacyjny.

‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ