Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCieszę się ze dzieciaczki rosną...
Mnie czasami ta szara rzeczywistość dopada i dobija, ale zaraz mała się uśmiechnięty i przygnębienie mija:-D
Kasiek oj rosły chłopak rośnie...
Ja zakupiłam chustę coby młoda mogąc, bo mi kręgosłup odmawia posłuszeństwa, kocham ja nosić i tulić, a minus to ciężar...
Nie pamiętam jakie miałam endo..pewnie ubogie..pij czerwone winko, jedz migdały -
Malenq, właśnie piję winko i zagryzam migdałami, haha W piątek się okaże czy urosło. Jak nie ten cykl to następny, grunt że clo na mnie działa i te pęcherzyki ruszyły z kopyta Ale super musi być taka 4-miesięczna dzidzia jak Twoja!
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No właśnie, i endo mam kiepskie i śluz marny - chociaż nie obserwowałam go nigdy, ale jest wodnisty, a powinien być chyba ciągnący. Boję się torbieli na clo, bo bez niego miałam często. Dlatego na pewno przypilnuję u lekarza żeby mi ten pęcherzyk pękł.
Malenq, w którym cyklu na clo zaszłaś? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Idę dziś pierwszy raz na monitoring - jakich info powinien mi udzielić lekarz? o co powinnam dopytywać? mam 10dc
Ostatni cykl miałam bardzo dlugi ponad 50 dni i teraz mamy sprawdzić czy w ogole mam cykle owulacyjne, choć progesteron w tamtym cyklu był niziutki wiec spodziewam się ze dziś mi powie ze się nie zanosi na owu ale mam nadzieje ze odpowiednio mi dobierze leki żeby byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:31
-
natalica06, brałam od razu w pierwszym cyku dwie tabletki dziennie, jedna rano druga wieczorem.
szara_myszka, lekarz powinien powiedzieć Ci jakiej wielkości masz pęcherzyki, czy jest dominujący, kiedy powinna wypaść Ci owulacja (licząc, że pęcherzyki rosną po 2 mm na dobę), jakiej grubości masz endometrium. Powinien tez umówić się z Tobą na kolejną wizytę żeby skontrolować czy rosną i ewentualnie pękają. Wtedy się okaże czy clo jest potrzebne czy nieszara myszka lubi tę wiadomość
-
PeggyOlsen wrote:
szara_myszka, lekarz powinien powiedzieć Ci jakiej wielkości masz pęcherzyki, czy jest dominujący, kiedy powinna wypaść Ci owulacja (licząc, że pęcherzyki rosną po 2 mm na dobę), jakiej grubości masz endometrium. Powinien tez umówić się z Tobą na kolejną wizytę żeby skontrolować czy rosną i ewentualnie pękają. Wtedy się okaże czy clo jest potrzebne czy nie
Dzięki za odpowiedź
Niestety pocałowałam dziś klamkę, akurat "gabinet w dniu dzisiejszym nieczynny" czy pierwszy monitoring musi być w 10dni czy mogę isc w poniedziałek kiedy będzie 13dc? straszny pech ze go dziś nie było -
babaczki czy któraś z Was miała sytuacje na monitoringu że w dniu usg pecherzyk wlasnie byl w trakcie pekania? ja w 15dc bylam na pierwszym usg sprawdzic czy cos uroslo, nie spodziewalam sie ze cokolwiek jest, a byl pecherzyk 13mm z pofaldowanymi i zapadnietymi juz scianami w pecherzyku byl widoczny wzgorek jajonosny, i bylo malo plynu w zatoce douglasa, lekarz stwierdzil ze pecherzyk moze wlasnei pekac, ale na 100% nie powie bo nie wiadomo jak to wygladalo pare dni wczesniej...ale skoro juz bylo troche plynu to musial chyba juz pekac...Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
PeggyOlsen wrote:Niedobrze clo chyba zle wplywa na endometrium, prawda? Ciekawe czy moje podrosnie do piatku.
-
nick nieaktualny
-
Jestem po monitoringu i sprawa wygląda... dziwnie. Gin powiedział ze jajniki mam czyste, ze wygląda mu to tak jakby pęcherzyk już pekl - a brzuch mnie faktycznie bolał ostatnio - ale dla mnie to by było nieprawdopdobne żeby tak szybko mieć owu - zawsze miałam ok 18-19 dnia i długie cykle. Tempka nie wzrosla ale jestem na 90% pewna ze mam zepsuty termometr <hahaha> od 19 dnia mam wziąć dupka, a jak okres przyjdzie normalnie to nast. monitoring 17czerwca. Także nie wiem co mam o tym myslec, czy możliwe ze on w ogole nie urosl?