Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Alisa wrote:AMH - bada rezerwę jajnikową. Prawidłowe wartości między 1 a 3. Poniżej 1: mała szansa na zajście, ale nie niemożliwa.
Tu są dziewczyny które z niskim AMH zaskoczyły.
Ile czasu zostało na zostanie rodzicem.
Myślisz że jak mam 30 lat to powinnam zrobić takie badanie? Na czym ono polega?31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
nick nieaktualnyemidomi wrote:Myślisz że jak mam 30 lat to powinnam zrobić takie badanie? Na czym ono polega?
Oddajesz krew do badania, ja na wynik czekałam ok. tygodnia. Poza tym badanie również pokaże czy nie ma PCOS. -
Zawsze się człowiek czegoś nowego dowie na tym forum kiedyś do zapłodnienia wystarczal tylko seks, a teraz termometry, suplementy,lekarstwa i monitoring cyklu. Ja pier....
pszczola2000 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Nie stosowałam ale czytałam że dużo dziewczyn sobie je chwali. Może zapytaj gina co możesz zrobić. Może da ci jakieś leki.
Ja dzisiaj mam drugi monitoring. Temperatura mi skoczyła o 3 kreski, śluzu prawie nie ma. Męża wczoraj nie było i z nici....31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
nick nieaktualnyemidomi wrote:Zawsze się człowiek czegoś nowego dowie na tym forum kiedyś do zapłodnienia wystarczal tylko seks, a teraz termometry, suplementy,lekarstwa i monitoring cyklu. Ja pier....
Ja Ci powiem, że mi się już czasem odechciewa od tego planowania i wstrzelenia się.
Byłam 5 razy w ciąży i zawsze od I strzału. A teraz kurna cyrki: monitoring, suplementy, badania itd...
To wszystko odbiera człowiekowi ochotę na cokolwiek - nie mówiąc już o seksie..
Marikita lubi tę wiadomość
-
Alisa wrote:Ja Ci powiem, że mi się już czasem odechciewa od tego planowania i wstrzelenia się.
Byłam 5 razy w ciąży i zawsze od I strzału. A teraz kurna cyrki: monitoring, suplementy, badania itd...
To wszystko odbiera człowiekowi ochotę na cokolwiek - nie mówiąc już o seksie..
Żebyś wiedziała czasami to tak mi się nie chce a trzeba, zero spontanicznościMarikita lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
2 monitoring - 13 dc
Pecherzyk 21 mm
Endometrium 9 mm
Test ovu bardzo ciemny ale jeszcze nie uznalabym go za typowy pozytywnyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 13:20
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
nick nieaktualny
-
emidomi wrote:2 monitoring - 13 dc
Pecherzyk 21 mm
Endometrium 9 mm
Test ovu bardzo ciemny ale jeszcze nie uznalabym go za typowy pozytywny
Ja dziś tez miałam drugi raz monitoring, u mnie 15dc, pęcherzyk 21,5, endo tez 9 - idziemy w parze! Oby nam sie udało! dziś powinien wystrzelić. I żeby tylko wszystko sie poloaczylo! -
Rosolina wrote:Ja dziś tez miałam drugi raz monitoring, u mnie 15dc, pęcherzyk 21,5, endo tez 9 - idziemy w parze! Oby nam sie udało! dziś powinien wystrzelić. I żeby tylko wszystko sie poloaczylo!
U mnie może dzisiaj a może jutro. Jestem w 13 dc. Trzymam za Ciebie kciuki31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Dziewczyny a jak to jest z monitoringiem owulacji, tzn chodzi mi o USG, a mianowicie czy badanie nie ma wpływu na plemniczki, czy ich nie usuwa. Dziś byłam u lekarza, pęcherzyk 21mm, lekarz stwierdził, że pęknie dziś lub najpóźniej jutro rano. Zbliżenie było dzisiaj rano, wizyta u lekarza była po tym. Te plemniki poranne maja szanse "dorwać" komórkę. I własnie siedzę i myślę czy badanie USG ich nie usunęło.
-
dziewczyny,
a ja byłam wczoraj w 10dc kazała mi tak przyjść..
bo mam rozjechane cykle,
więc w 10 dn - pęcherzyki dominujące w dwóch jajnikach oba po 12 mm, endo 7,1mm...
w piątek jadę znowu na monitoring,
jak myślicie kiedy mogę się spodziewać owu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 08:11
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Witam, zaczęłam właśnie 4 cykl z clo, ale nie wiem czy powinnam, otóż mam PCPS, @ nieregularne ale są nie trzeba ich wywoływać luteina ani duphastonem. W połowie września a konkretnie 22 byłam na monitoringu cyklu, pęcherzyk był, lekarz stwierdził że to czas okołowulacyjny i dał nam zielone światło. Działaliśmy . Wg moich wyliczeń okres powinnma dostać ok. 4 października ale przedłużył mi się cykl i @ dostałam dopiero 9 października. Okres miałam tylko 2 dni i mi się skończył, więc teraz sama nie wiem, zaczęłam brać clo ale zastanawiam się nad testem ciążowym. Dodam tylko że mam teraz stres w pracy , czy to moze byc powodem tak krótkiego okresu. Nie wiem co o tym mysleć.
-
Cześć dziewczyny. Może będziecie wiedzieć więcej na ten temat niż ja. Wiec na początku cyklu miałam zapalenie ucha... antybiotyk i te sprawy. W 14 dc byłam na usg, był dominujący pecherzyk 10 mm. Myślałam, że nic z owulacji w tym cyklu nie będzie. Ale 17 dc wyszedł mi test owulacyjny pozytywny, śluz rozciagliwy tez był.. możliwe, że pecherzyk tak szybko dojrzał ?10 cs
-
dziewczyny co o tym sądzicie:
14dc wieczorem -pęcherzyk 11mm
17 dc rano -pęcherzyk 12,5mm
24 dc pofałdowany pęcherzyk (gin oceniła jako pęknięty)
niestety nie mogłam zjawić się na monit 21dc bo był 1.11 ;/
z poprzednich cykli owu między 18-20dc
Czy zdarzało się Wam że pęcherzyk leniwie wzrastał a jednak była owu?
nie wiem co o tym myśleć. Gin też była zaskoczona bo zbierało się na bezowulacyjny
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
hej od dłuższego czasu staramy się z męzem o dzidzię ale nie bardzo nam to wychodzi. udało mi się raz zajść w ciąże ale poroniłam w 11 tyg i od tamtej pory cisza. W końcu zdecydowałam się na monitoring cyklu. Mam się zgłosić na USG w 12dc mam nadzieje ze usłysze dobre wieści
Marikita lubi tę wiadomość
Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama