Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny Help help help
Wczoraj poszłam do innej gin niż moja bo coś tam mnie lekko siedziało, całe szczęście przeszło.moze jakieś podrażnienie. Lekarka zrobiła mi szybkie usg (21dc) i mówiła że nie widzi pęcherzyków ani ciałka żółtego zlecala badanie progesteronu. Odebrałam wynik 1,13 ng/ml!!!! Normy faza pęcherzykowa 0,057-0,9
Faza owu 0,121-12
Faza lutealna 1,8-24
Wynik wskazuje na fazę owulacyjną ale na usg nie było widocznych pęcherzyków???? O co chodzi??? a po powrocie do domu mega dużo śluzu płodnego
Już drugi cykl mi coś tak wariuje od kad biorę castagnus a zawsze miałam książkowe owulacje między 18-20 dc (monity)
Ktoś ma jakiś pomysł?
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Cześć Kaczuszka86...wg mnie to są dwie opcje..pierwsza, jeżeli już jest rzeczywiście po terminie owulacji i progesteron jest taki niski to po prostu niestety jest to cykl bezowulacyjny..(co może być powodem braku pęcherzyków), a druga opcja jesteś nadal przed owulacja, być może wydłużył Co się cykl, a tym samym owulacja przesunęła się w czasie.. ja właśnie tak miałam w poprzednim cyklu..zazwyczaj owulacja w 19-20dc a tym razem była w 27dc! Na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze raz badanie progesteronu, ale tak przynajmniej 5 dni po tym ostatnim badaniu...oczywiście, jeżeli chcesz się dowiedzieć czy owulacja była. Bo w teorii progesteron powyżej 3 świadczyć powinien, że się odbyła. powodzenia!Jezu ufam Tobie!
2015 - ciąża pozamaciczna
2018 - Synek (cud Nowenny Pompejańskiej)
2018 - poronienie (8tc)
2020 - Bedzie drugi synek! (cud Nowenny Pompejańskiej) -
hej Nina , dzięki za odpowiedź.śluz płodny pokazał się jeszcze następnego dnia i oczywiście wzięłam się do pracy z mężem. Czyżby castagnus spowodował u mnie dwa cykle bezowulacyjne pod rząd??? Stawiam oczywiście na opcję nr dwa i pomyślałam że wpadłam do gin w taki nie typowy moment tzn. po pęknięciu a przed utworzeniem się ciałka żółtego. Oczywiście badanie będę jutro powtarzać co na pewno rozjaśni sytuację. ja niestety progesteron zawsze miałam niski. W 3 udanej ciąży ciągnęłam na 9.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Byłam wczoraj na monitoringu, 19 dc endometrium 8 więc jest ok, w prawym jajniku nic natomiast w lewym pęcherzyk 17 mm , w czwartek kolejne USG na potwierdzenie owulacji i mój lekarz wspominał coś o podaniu pregnylu. Brałyście możne już ten pregnyl, jak cenowo to wygląda?
-
kolejna wizyta u lekarza, kolejny monitoring , 21 dc endo 10 jest ok, lewy jajnik pęcherzyk 20 mmm więc urósł, lekarz stwierdził iż jestem w okresie przedowulacyjnym aczkkolwiek na USG widać było tak jak gdyby owulacja się zaczynała i płyn zaczął się już wydostawać, kazał nam działać. Wczoraj niestety byliśmy zmęczeni po całej "wycieczce" do lekarza i poszliśmy spać, myślę że dzisiaj nie będzie za późno na działanie.
-
Milka88 wrote:panan - norma progesteronu w okresie owulacyjnym jest 4,71-18,0 ng/ml i to jest najwyższy poziom jaki można osiągnąć mieszcząc się w normie, czyli u ciebie poziom progesteronu był jak najbardziej w normie. Ja mam niedobór, ale mój poziom to 0,7.
Gdybyś zaszła w ciążę, wtedy poziom progesteronu przekracza 20 ng.
Ja miałam monitorowany cykl, gin stwierdził że bezowulacyjny bo nie widział ciałka żółtego. Tak dla pewności zbadalam progesteron w 23 dc ( cykle 28 dni) i wynik był 22,50 ng.
Powyżej 20 a @ przylazla punktualnie.
Jeśli nie ciąża to dlaczego miałam taki wysoki progesteron?31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Dziewczyny pomocy!!
Dzisiaj byłam na monitoringu,endrometrum 7mm w prawym jajnika brak pęcherzyka w lewym 8mm ,gin powiedział że urośnie do 14 ( ponoć 2 mm rośnie na dobę) ,dlaczego nie ma w tym jedynym .29 kończę wszystkie badania i da mi na stymulacje jakieś Tabletki
A wy co myślicie o tym wszystkim -
nick nieaktualnyS@ti wrote:Dziewczyny pomocy!!
Dzisiaj byłam na monitoringu,endrometrum 7mm w prawym jajnika brak pęcherzyka w lewym 8mm ,gin powiedział że urośnie do 14 ( ponoć 2 mm rośnie na dobę) ,dlaczego nie ma w tym jedynym .29 kończę wszystkie badania i da mi na stymulacje jakieś Tabletki
A wy co myślicie o tym wszystkim -
Ja mam drugi miesiąc z rzędu dominujący z lewego jajnika a w prawym same maluchy.
W 11 dc mam pecherzyk 18,5 mm
który masz dc S@ti?31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
S@ti wrote:A dlaczego skąd??ale czy na tym jednym mogę zajść w ciążę
Kobietki bez jednego jajnika zachodzą w ciążę. Nie martw się31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
nick nieaktualnyS@ti wrote:A dlaczego skąd??ale czy na tym jednym mogę zajść w ciążę
jak to dlaczego skąd? no po prostu: pula jajeczek wyczerpała mi się już w prawym jajniku. Został lewy.
Wspomnę może że mam 37 lat więc moja rezerwa jajnikowa już niestety dobiega końca. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj na monitoringu. Gin zauważył pęcherzyk w prawym jajniku- 2cm, to dobrze bo to 12 dc ( bałam się, że w ogóle nie rosną). Lewy niestety nieczynny już od któregoś z kolei cyklu- prawdopodobnie rezerwa jajeczek się skończyła, mimo że mam 28 lat jestem optymistką i zajdę jeszcze w ciąże, bo jestem pewna, że mój lewy jajniczek pracuje na pełnych obrotach co każdy cykl:)
Pozdrawiam i trzymam za nas kobitki kciuki10.2015 - start starania
10.2016 - nasienie ok
09.2017 - AMH 1,12
12.2017 - histerolaparoskopia (endometrioza II st, jajowody drożne)
11.2018 - HSC (polip macicy)
12.2018 - krzywa cukrowa,insulinowa, meta
1.2019 -dieta IG
2020- starania?
Niepłodność idiotyczna, endomenda II st., IO, LUF -
nick nieaktualny
-
S@ti wrote:14dc i ma 8mm
Może masz późną owulacje? Ja w 11 dc miałam 18,5 mm
Jak masz dłuższe cykle pow.30 dni to może jeszcze do ovu urośnie. Jeśli nie to nie przejmuj się. Następny cykl może będzie lepszy31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne