X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mi Kasia pozostaje??? Inaczej nast szansa dopiero w lipcu a to w uj czasu ehhh....a wogole mam podly nastroj dzis....A czeka mnie jeszcze gorszy....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejże :)

Kap spadek temp, jakieś plamienie .... brzmi książkowo jak na implantację. Ale co ma być to będzie <3 Coś czuję, że Ty nas tu z zaskoczenia weźmiesz :P

Madzia co tam z testem?

Kasik tyle strachu i bach, po badaniach :)
    Jak czujesz się po dongu? Kiedy monitor?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    hejże :)

Kap spadek temp, jakieś plamienie .... brzmi książkowo jak na implantację. Ale co ma być to będzie <3 Coś czuję, że Ty nas tu z zaskoczenia weźmiesz :P

Madzia co tam z testem?

Kasik tyle strachu i bach, po badaniach :)
    Jak czujesz się po dongu? Kiedy monitor?
    Aga zbyt ksiazkowo chyba.....A takie plamienie zadne plamienie ....Jutro bedzie sadna tempka .....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap nie dołuj się :P

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no po badaniu mi ulżyło:) choć mąż 15.15 zadzwonił że stoi w korku!! a miał na 15 być:P no ale się udało:)

KASIA no to długo byście czekali....
    ja mam cichą nadzieję że mi cykle przyspieszą lekko i jednak uda mi sie choć na płodne jakiekolwiek załapać ale wątpie.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie to by byla posucha straszna...a ta, co 2gi miesiac nie byloby jakos najgorzej...Inaczej takie starania to zadne starania by byly....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Kap nie dołuj się :P

nie dołuje ale jakas telepke wewnetrzna zlapalam jak temp spadla....A szla tak ladnie....0cray.gif

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap a pamiętasz jak Kasia martwiła się, że spadku nie ma?
    Serio plamienie, małe bo małe + spadek to dobra wróżba.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na zlosc nie mam jak wybrac wynikow progesteronu dzis o 14 bo bym miala podglad jaka jest jego wartosc,,a tak dupajutro dopiero jak mlodego do szkoly zawioze zobacze...ale z rana juz temperatura pokaze czy to zaczyna sie spadek progesteronu...Tylko wydaje mi sie ze spadki to tak kolo9pokolei leci a nie w 7mym..Ale znow z drugiej strony wahania progesteronu sa u nas kilka razy dziennie wiec tylko spokoj i czekanie mnie ratuje....Jeszzcze dzis ten pogrzeb....ta pogoda, niebo placze....nastraja tylko na placz....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Kap a pamiętasz jak Kasia martwiła się, że spadku nie ma?
    Serio plamienie, małe bo małe + spadek to dobra wróżba.
    Patrzylam u gosi na pcos co teraz zaciazyla i ona cala drugafaza ladnie rosla codziennie po troszku z lekkim spadkiem tylko w 3dniu cyklu....Ale sa tez takie co zadnego spadku nie ma i ciaza...tak dupa i tak dupa..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś a po dongu czuję się dobrze:) mogłabym i 3 tabl brać:)

nooo AGA spadki są fajne ale jak pojawiają się raz....te cykliczne, co miałam w tamtym cyklu, czyli co 3-4 dni to raczej dobrze nie wrózą słyszałam...

KAP byłabyś fenomenem na naszym forum:D:D kibicuję Ci baaardzo mocno:)

ja się szykuję powoli do płodnych....mam już kremowy śluz z wodnistym....po dziś zaczęłam czuć że mi zwyczajnie mokro

głowa mnie boli....wzięłam pół pyralginy;/

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAAAAP więcej luzu:) na serio:) ja nawet nie wiem ktory to dzień cyklu.....serio, musze zerknąć w kalendarz, nie wiem kiedy płodne, muszę na czuja liczyć na testy owulacyjne....no i monitorek to planuję w 12 dc.
    ale ja dopiero po dwóch cyklach z CLO inaczej podchodzę do tego:) po prostu wiem czego po clo i prgnylu się spodziewać:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    KAAAAP więcej luzu:) na serio:) ja nawet nie wiem ktory to dzień cyklu.....serio, musze zerknąć w kalendarz, nie wiem kiedy płodne, muszę na czuja liczyć na testy owulacyjne....no i monitorek to planuję w 12 dc.
    ale ja dopiero po dwóch cyklach z CLO inaczej podchodzę do tego:) po prostu wiem czego po clo i prgnylu się spodziewać:)
    Dokladnie ty po kilku miesiacach staran a ja wszystko pierwszy raz wiec ciezko tak na luz wrzucic zwlaszcza ze wszystko kazdegoo dnia jakos zaskakuje...Przypomnij sobie jak przy pierwszym cyklu z clo bylas szczesliwa jak byly dwa jajka i ty o malo nie zapomnialas z radosci zaplacic za wizyte...wiec wiesz ze to nie takie proste..jak sie polada marzenia , a zwlaszcza Kasiek jak u mnie te starania beda tak rzadkie??to juz calkiem cisnienie skacze....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem słońce wiem....łatwo mi się mówi, masz tutaj nas:D my Ci dużo tutaj podpowiemy:) poprzytulamy jak trzeba, doradzimy:)
    z całego serca życzę Ci aby to był Twój ostatni cykl:)
    dla mnie w każdym bądź razie te dwa miesiące były lekcją pokory:)

wszystkie tutaj łączy jeden cel-ciąża:) jedne zachodzą od razu inne długo...nie ma reguły, dlatego dla mnie każdy nowy cykl każdej znas to nowa energia i doping:)

Ty KAsia jesteś w takiej fazie gdzie emocje narastają nie tylko Tobie ale i nam kibicującym:)

oj pamiętam jak bym za wizytę nie zapłaciła:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze jestescie dziewczyny....samemu z myslami czasem by zwariowal.....Wiem ze nie ma reguly na to kiedy ktora zachodzi , ale dla mnie bylby to cud......Emocje byly mniejsze przez tamte dni ale dzis po zmierzeniu tempki podskoczyly, bylam jakos spokojniejsza bez tego spadku....Ojjj powiem Ci ze jak nic z tego nie wyjdzie w tym miesiacu , to nie wiem czy w kwietniowym bede prowadzic stale tempke po owu..raczej co 3ci dzien zrobie rzut....Czasem jak sie mniej wie to chyba lepiej...
    Sydaje mi sie ze kazdej skacza emocje jak jest czym blizej konca cyklu...pierwsze dni to taki luz i radosc ze owu i serdu cha byly , potem sie znow zaczynaja schody...
    Pochwale sie Wam laski moja waga jest o 6,900 mniejsza od wagi z dnia 7lutego.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 10:22

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo gratuluję KAsia spadku wagi:D:D
    u mnie po occie zauważyłam znacznie mniejszy apetyt na słodycze co mnie bardzo cieszy:D

KASIA proszę mi tu doradzić....chcę iśc na monitoring.....mam do wyboru albo 10dc albo 13dc....co robić?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się ciesze ze spadku TSH:P
    bromek podobno go zbija trochę;) i zioła też:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja się ciesze ze spadku TSH:P
    bromek podobno go zbija trochę;) i zioła też:)
    tk dokladnie prolaktyna koreluje z tsh wiec pomoglo na jedno i drugie super...nie wiem kasiek jak dlugie masz wlasne cykle ale sadze ze kolo10dnia byloby u ciebie wskazane jak najbardziej bo masz szybko owulki...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba ze wlasne cykle masz dluzsze to wtedy 13dzien ....bo nie pamietam czy pisalas jakie sa...chcesz pregnyl wyciagnac??AAA Kasia u ciebie po pregnylu wystepowal silny bol owulacyjny????bo wiem ze wlasnie pregnyl wykazuje takie dzialanie ze owulka bardzo boli, gdzies mi dziewczyna chyba na clo pisala ze ona tez tak cierpiala owule jak ja

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulku przed CLO miałam cykle 28 dniowe czyli książkowe, to clo mi trochę je przyspieszyło(uważam że za wcześnie brałam) więc spodziewam się owulacji koło 14-15 dnia dopiero....ale w sumie ten 10dc mógłby być okej bo poszłabym i z wynikami i od razu było by wiadomo czy pęcherzyki jakiekolwiek są.
    choć 13dc też kusi, za jedną wizytą być może wysępię pregnyl;)

tak ja miałam silny ból owulacyjny ale taki do zniesienia:)

Madziara lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ