X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od tego rzarcia ...;)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zle zarcie na bok prosze!!!!ty to przynajmneij masz od tego ze zle zarelko wciskasz....aleMilcia wlasnie nnie..to hashi tak miesza..ehhh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ona ma to potwierdzone ...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    A ona ma to potwierdzone ...
    Milcia ma hashimoto potwierdzone..ja czekam dopiero az zrobie antygeny przed udaniem sie na wizyte u endokrynologa..mam wizyte na 7kwietnia bo musialam przelozyc ze wzgl na laparoskopie....Ale endo na podst ysg tarczycy stwierdzil ze mam hashimoto...chcialabym zeby okazalo sie ze siemyli...U mnie akurat cholesterol jest ok...
    Jakby sie okazalo ze to tylko niedoczynnosc tarczycy skakalabym pod niebo z radosci

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tsh w normie !!!

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super. Ja niestety mam to dziadostwo.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, właśnie wróciłam do domu... Poczytałam Was i zupełnie nie ogarniam co komu.

Zmęczona jestem bardzo, lekko pobolewają mnie pachwiny. Nic strasznego. Zjem obiad i chyba idę spać. Jutro sprawdzenia tempki. Napro mówi, że jeśli tempki utrzymują się jak u mnie przez 20 dni po owu to jest ciąża i warto sprawdzić betę. Bety nie sprawdzę bo moje żyły tego już nie zniosą ale tempkę z zmierzę.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po co spr bety jak masz juz 3bety i one potwierdzily ciaze???..przeciez jestes w ciazy????yyy chyba ze czegos nie rozumiem to sory ..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ze tak napisalam nie chcialam nikogo dobijac tylko sie ciesze ze mam w normie...zobaczcie na moj wykres ...koszmarnie wyglada a dzis bol raz jednego potem drugiego jajnika... Jeszcze mam wrazenie ze siku mi sie chce i brzuch puchnie...a nie jestem z tych co szukaja objawow sobie ...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia tsh mozna miec w normie a miec hashimoto niestety to wybadaja tylko badania na anty tpo i anty tg ...jesli sa one wysokie to zagrazaja jako choroba autoimmunologiczna dziecku...Nasz org moze potraktowac zarodek jak wirusa lub chorobe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 17:59

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto sprawdzic czy przyrosla....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    To super. Ja niestety mam to dziadostwo.
    Milcia kiedy badalas ostatnio antygeny???i jakie mialas ilosciowo??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Warto sprawdzic czy przyrosla....
    3krotnie jej slicznie prozyrosla to po co sie stresowac nastepnymi badaniami?tak moglaby sie badac do 10tego tyg ciazy w dodatku zbankrutowac...po 10tyg hormon zaczyna sie zmniejszac i w 5miesiacu juz sie nie wykryje hcg w moczu..Pmietam jak ja zrobilam test w 23tyg ciazy a tam zonk jedna kreska eheheheh wystrachalam sie na powaznie .,.ale mlody juz kopal jak cholera w brzuchu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 18:02

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    po co spr bety jak masz juz 3bety i one potwierdzily ciaze???..przeciez jestes w ciazy????yyy chyba ze czegos nie rozumiem to sory ..

Ona ta napro twierdzi, że warto sprawdzić czy przyrasta poprawnie, tylko ze na tej zasadzie to do końca ciąży mogę sprawdzać. Nic badać nie będę. Poza tsh w piątek.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Ona ta napro twierdzi, że warto sprawdzić czy przyrasta poprawnie, tylko ze na tej zasadzie to do końca ciąży mogę sprawdzać. Nic badać nie będę. Poza tsh w piątek.
    no nie do konca tylko do 3miesiaca...ale nie rob bo po coznow??i takw poniedzialekmasz usg... ....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Kasia tsh w ciazy nie ejst tak wazne jak ft4,,,tsh ma to do siebie ze lubi soe wahac..jesli chcesz cos wiedziec z badania zbadaj tsh i ft4...wspolnie...ft4odpowiada za ilosc hormonow w org,..,i on jest kluczowyw ciazy...

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tsh i ft4 :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie tsh i ft4 i z takim badaniem nalezy udac sie do endo..wtedy mapoddglad na to jak pracuje tarczyca na leku i czy masz wyst ilosc hormonow. Oczywiscie badanie przed wzieciem leku.!!!! .pamietaj ze do okolo 20tyg musi matka dziecku hormony dostarczyc to raz a dwa.,,w ciazy powinnas jesc wiecej jodu...mala jego ilosc moze powodowac ze dziecko ma obnizony iloraz inteligencji. A mozg rozwija sie okolo6tyg ciazy.......wiec witaminki dla matek w ciazy warto wdrozyc w ktorych jest jod

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 18:08

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie czytam swietna stronka polecam...
    http://www.inendo.pl/tarczyca-a-ci%C4%85%C5%BCa/
    fuck nie wejdzie tu link ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 18:10

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciąży niedoczynność tarczycy (zarówno pełnoobjawowa jak i utajona) dotyczy około 5% ciężarnych. Najczęstszą przyczyną niedoczynności tarczycy, podobnie jak u kobiet nie będących w ciąży, autoimmunologiczna choroba (choroba Hashimoto) związana z obecnością przeciwciał przeciwtarczycowych. Najczęściej stwierdzamy przeciwciała aTPO. Z innych przyczyn należy wymienić przebyte leczenie radiojodem lub operacja tarczycy. Omawiając niedoczynności tarczycy należy uwzględnić dwie sytuacje kliniczne: niedoczynność tarczycy występującą przed ciążą ( wymaga ona korekcji wcześniejszego leczenia) oraz niedoczynność tarczycy, która rozpoczyna się w ciąży. Jak wspominałem w rozważaniach dotyczących niedoczynności tarczycy, wskazaniem do rozpoczęcia leczenia w pierwszym trymestrze ciąży jest stężenie TSH przekraczające 2,5 uIU/ml. Nieleczona niedoczynność tarczycy w ciąży wiąże się bowiem ze zwiększonym ryzykiem powikłań położniczych, takich jak samoistne poronienie, przedwczesne odklejenie łożyska, nadciśnienie tętnicze ujawniające się w ciąży, niedokrwistość u matki, zastoinowa niewydolność krążenia, stan przedrzucawkowy czy krwotok poporodowy. Z kolei u płodu poza wspomnianymi wcześniej zmianami dotyczącymi centralnego systemu nerwowego, manifestującymi się obniżonym ilorazem inteligencji, może prowadzić także do niskiej masy urodzeniowej dziecka i zwiększonej umieralności okołoporodowej.adania ostatnich lat przeprowadzone przez włoskich specjalistów pod kierunkiem prof. R.Negro wykazały niekorzystny wpływ przeciwciał przeciwtarczycowych (aTPO) na rozwój płodu nawet przy prawidłowej czynności tarczycy (bez niedoczynności gruczołu). Wprowadzenie leczenia tyroksyną w takich warunkach niwelowało ten wpływ. Nie wykluczony jest bezpośredni wpływ tych przeciwciał także na jajniki, choć bardziej prawdopodobne wydaje się że przeciwciała te wpływają w pierwszej kolejności na pracę tarczycy, zaś zaburzenia wydzielania hormonów tarczycowych odgrywają zasadnicza rolę w rozwoju powikłań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 18:13

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ