Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane
Uprzejmie proszę o poradę, może mi coś wymyślicie ciekawego:
Byłam dziś na usg
19 dc
Endometrium 9 mm
Pęcherzyk płaski 16 mm prawy jajnik
Brak śluzu płodnego
Kreski na testach owu ciemne, ale wciaz jasniejsze.
Wczoraj:
http://zapodaj.net/6c956e82b0f72.jpg.html
Dziś test jest taki sam, 0 11:00.
Lekarz powiedziala, zebym dala sobie juz spokoj z tym cyklem (mam od 30-43dc) i przepisala luteine 2x1 przez 10 dni pod język. Na przyszly cykl zapisala clo. Też drożność jajowodów do zrobienia, sugeruje inseminację (badania nasienia po 1 h - uplynnienie mechaniczne, reszta wyników niby ok - trochę za gęsto 680mln/4ml, mamy flegaminę, wit C1000, fertility support for man i for women, conceive, który gin kazała nie uzywac bo bez sensuWczoraj zamówiłam grrr).
1.Czy myslicie, ze jest jakikolwiek sens poczekac pare dni z tą lutką i czekac ze moze cos sie wydarzy?
2. Czemu pęcherzyk jest płaski? Jest jakiś 'lewy'?
Pozdrawiam Was serdecznie i samych zadowalających wyników Wam życzę i szybkiej zieloności
kiniaczek84 lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Teraz Kinia napewno mam inne patrzenie na to wszystko ,wtedy bylam jak przerazone dzikie zwierze zlapane do klatki..Takie mam wrazenie ze wszystko co sie dzialo dzialo sie obok mnie..Nie mialam nad tym zadnej kontroli..Teraz na szczescie dziewczyny sa bardziej wyedukowane i wiedza co z czym sie je nawet nie rodzac wczesniej..Te szkoly rodzeni itd daja duzo..Wtedy byla pamietam jedna szkola rodzenia i to dosc droga platna..Kto tam myslal o takich miejscach... A szkoda moze nie mialabym wtedy takiej traumy i wczesniej pomyslala o rodzenstwie? Sadze ze tak
nom co prawda to prawda.A zmieniajac temat ciekawa jestem czy moze cos tam mi urosło bez Clo:) -
Pecherzyk plaski moze sugerowac ze sie zapada i nic z niego nie bedzie..Moze to miala na mysli Twoja ginekolog...I ze nic z owulacji nie bedzie..Wszystko zalezy od ciebie na ile ufasz ginowi..jesli masz pelne zaufanie to wezz zrob tak jak Ci kazala...
Niestety czasem tak sie dzieje ze pecherzyki rpzestaja rosnac zapadaja sie lub przerastaja w torbielki czynnosciowe...
Sprobuj z clo i jesli te droznosc ci sugerowala to sadze ze tez powinnas zrobic jak najszybciej..Jesli cos zatyka to mozna pozbyc sie prZeszkody podczas hsg lub w razie wiekszych problemow podczas laparo..Co do wynikow nasienia nie wypowiem sie nie mam kompletnie pojecia o co chodzi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 11:54
Daisy lubi tę wiadomość
-
kiniaczek84 wrote:nom co prawda to prawda.A zmieniajac temat ciekawa jestem czy moze cos tam mi urosło bez Clo:)
Takze nic nie pwoiedziane ze w Twoim cyklu sie nic nie bedzie kochana dziaalo bo moze sie zadziac
kiniaczek84 lubi tę wiadomość
-
Daisy wrote:Kochane
Uprzejmie proszę o poradę, może mi coś wymyślicie ciekawego:
Byłam dziś na usg
19 dc
Endometrium 9 mm
Pęcherzyk płaski 16 mm prawy jajnik
Brak śluzu płodnego
Kreski na testach owu ciemne, ale wciaz jasniejsze.
Wczoraj:
http://zapodaj.net/6c956e82b0f72.jpg.html
Dziś test jest taki sam, 0 11:00.
Lekarz powiedziala, zebym dala sobie juz spokoj z tym cyklem (mam od 30-43dc) i przepisala luteine 2x1 przez 10 dni pod język. Na przyszly cykl zapisala clo. Też drożność jajowodów do zrobienia, sugeruje inseminację (badania nasienia po 1 h - uplynnienie mechaniczne, reszta wyników niby ok - trochę za gęsto 680mln/4ml, mamy flegaminę, wit C1000, fertility support for man i for women, conceive, który gin kazała nie uzywac bo bez sensuWczoraj zamówiłam grrr).
1.Czy myslicie, ze jest jakikolwiek sens poczekac pare dni z tą lutką i czekac ze moze cos sie wydarzy?
2. Czemu pęcherzyk jest płaski? Jest jakiś 'lewy'?
Pozdrawiam Was serdecznie i samych zadowalających wyników Wam życzę i szybkiej zieloności
u mnie w poprzednim cyklu urósł do rozmiarów 32mm i niestety tez był jakis spłaszczony i niestety gin tez mi powiedziała ze raczej z tego to owulki nie bedzie no i miała racje niestety nie było pecholek się wchłonął samoistnie i po zawodach,ale u Ciebie wcale tak byc nie musi.Daisy lubi tę wiadomość
-
Kapturnica - wielkię dzięki za odpowiedź..No wlasnie problem w tym, ze to moja nowa gin - bylam u niej 2 raz dopiero, ale wydaje mi sie kieruje mnie niezle, juz mam porobione hormony, maz ma nasienie, kazalam jej obrac konkretny plan dzialania i chyb probuje to realizowac. Starego gina zostawilam po 10 latach bo poszlam do niego po odstawieniu anty po 6 l a on do mnie, ze se moge i rok czekac organizm sam musi sie przestawić. Stąd zmiana, teraz mam nawet bliżej, bo zamiast 35mk, tylko 5.
Raz miałam pęcherzyk niepęknięty 30mm, ale zniknął po @, z lewego jajnika.
A jeszcze pytanko? Myslicie, ze mozna miec problemy z jajowodami, nawet jesli sie juz ma dzieci? (moze glupie pytanie :p) Mam już 7 latkę w domu. -
No to ty u gina a ja u endo w poniedzialek wizyte mamy
Ja mam ulge ze unormowane mam tsh i nie skacze musial mi utrafic z dawka skoro po4tyg bylo 0.49 a teraz 0.53 wiec moze dawki nie zmieni..Moze Kinia zaproponowac ci droznosc i badanie nasienia jesli tego nie robiliscie...Ja tak bede kombinowac zeby14tego kwietnia zbadac armie...kiniaczek84 lubi tę wiadomość
-
Daisy wrote:Kapturnica - wielkię dzięki za odpowiedź..No wlasnie problem w tym, ze to moja nowa gin - bylam u niej 2 raz dopiero, ale wydaje mi sie kieruje mnie niezle, juz mam porobione hormony, maz ma nasienie, kazalam jej obrac konkretny plan dzialania i chyb probuje to realizowac. Starego gina zostawilam po 10 latach bo poszlam do niego po odstawieniu anty po 6 l a on do mnie, ze se moge i rok czekac organizm sam musi sie przestawić. Stąd zmiana, teraz mam nawet bliżej, bo zamiast 35mk, tylko 5.
Raz miałam pęcherzyk niepęknięty 30mm, ale zniknął po @, z lewego jajnika.
A jeszcze pytanko? Myslicie, ze mozna miec problemy z jajowodami, nawet jesli sie juz ma dzieci? (moze glupie pytanie :p) Mam już 7 latkę w domu. -
kapturnica wrote:No to ty u gina a ja u endo w poniedzialek wizyte mamy
Ja mam ulge ze unormowane mam tsh i nie skacze musial mi utrafic z dawka skoro po4tyg bylo 0.49 a teraz 0.53 wiec moze dawki nie zmieni..Moze Kinia zaproponowac ci droznosc i badanie nasienia jesli tego nie robiliscie...Ja tak bede kombinowac zeby14tego kwietnia zbadac armie...
nom zobaczymy czego ciekawego sie dowiem -
kiniaczek84 wrote:ooo....czyli jeszcze nic straconego a nóż widelec sie uda:)
a co do porodu mam nadzieje ze będę miala sie okazje o tym przekonaćkiniaczek84, zagubiona_82 lubią tę wiadomość