X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny:)ehh...ja dzis standardowo lewa noga wstałam nie mam pojecia co sie dzieje ciagle chodze jakas zła i wsciekłą czepiam sie byle głupot.Jak myslicie czy to moze byc spowodowane hormonami clo i te sprawy?

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

KAP a Ty już wiesz co o tym myśle;)[/QUOTE]

Kasiulek zabij nie wiem co masz na mysli :-o
    A u mnie zaczyna sie pobolewanko :D Znaczy suka @ sie pojawi za chwile...
    Stwierdzilam ze nie kupuje termometra owulacyjnego Szkoda mi kasy juz w sumie 2rozpierdzielilam :-/ Mam ten zwykly z jedna kreska po przecinku on wystarczy pierdziel . Poza tym monit bedzie i w sumie tak naprawde czy bede czy nie ebde mierzyc w ciaze od tego nie zajdzie sie :-/
    Kinia no skoro nic nie bierzesz to raczej taka zołza zes jest naturalna :P

kiniaczek84 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha ja cały czas na zwykłym lecę z jedną kreską i jus się do niego przyzwyczaiłam:) i też na pewno nie wymienie:)

eee Kaśka Ty już wiesz bo dziś już w PW napisałam Ci co myślę o Twojej wczorajszej wizycie;) więc się nie chciałam drugi raz rozpisywać;)

Kinga meliskę sięnapij;) ja sobie kupiłam ostatnio;) ale nie pije;P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kacha ja cały czas na zwykłym lecę z jedną kreską i jus się do niego przyzwyczaiłam:) i też na pewno nie wymienie:)

eee Kaśka Ty już wiesz bo dziś już w PW napisałam Ci co myślę o Twojej wczorajszej wizycie;) więc się nie chciałam drugi raz rozpisywać;)

Kinga meliskę sięnapij;) ja sobie kupiłam ostatnio;) ale nie pije;P
    AAAAA no tera to jarzeniowka zalaczyla sie i wiem o co chodzi :D

No ja tez na tym polece...Po uj kupowac i tracic zbedna kase :-/
    Kurde mam mdlosci po kawie ..Jakby nie cykl na antykach i to zem nie wiatropylna pewnie bym test leciala robic :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziołchy :) jestem mega zaskoczona i szczęśliwa bo dzisiaj na monitoringu okazało się że owulka była i to bez zastrzyku :D dzisiaj mój 13dc a pierwszy monit miałam 11dc i był pęcherzyk 11mm x15,8mm nie myślałam ze urośnie wystarczająco do piątku aby pękł a tu proszę taka niespodzianka :D więc owulka 12dc, serducha były wczoraj więc idealnie wstrzeliliśmy się :) zalecone mam oczywiście duphaston od niedzieli czyli 15dc 2x1 i luteinę dopochwowo 1x1 i za dwa tygodnie test :) tak się zastanawiałam dzisiaj bo mnie podbrzusze boli więc to mój objaw owulki, no i temperatura też to potwierdza i test owulacyjny:) Miłego dnia i weekendu proszę trzymajcie kciuki oby była miła niespodzianka na Święta :)
    Madzia dla każdego przyjdzie czas w którym będziemy szczęśliwe bez wyjątku.... dla każdego szczęście może być czymś innym trzeba wierzyć i się nie poddawać i to się chyba tyczy każdej sfery życia ... ściskam

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze trzymamy w kciukasy za udane swieta ;)
    No jak mial wtedy prawie16mm liczac ze po clo ladnie do 3mm rosnie to mogl strzelic wczoraj jak mial 19mm :D takze luz blues ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 09:24

czarownica222 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahhah...dobre Kapciu juz mi to kiedyś mój slubny powiedział ze złoza jestem hahahhaha.....ale mi sie ten tekst spodobał :)

kapturnica lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    hahhah...dobre Kapciu juz mi to kiedyś mój slubny powiedział ze złoza jestem hahahhaha.....ale mi sie ten tekst spodobał :)
    No co? :P jak bez wspomagaczy dajesz popalic tos zołza wcielona naturalna hihihihi :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam oj tam zaraz daje popalic poprostu zrobiłam sie straszny nerwus ja chyba musze poprostu wyluzowac i przestac martwic sie na zapas,ale jakos mi to bardzo cięzko przychodzi:(

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA laseczki i jesio jedno..Nie dawalo mi spokoju ta cesarka na tzw zyczenie pacjentki.Wiec podpytalam ordynatorka..Po primo zrobil oczy jak spodki az sie mi glupio zrobilo :-/ I powiedzial ze cytuje : Jakas totalna bzdura , zadna taka ustawa nie weszla , on o niej nie wie bynajmniej...I zaden szpital panstwowy nie wykona cesarki na tzw zyczenie pacjentki bo sie jej nie chce rodzic naturalnie..Aby wykonac cc musi zachodzic ku temu jakas przeslanka..I nie jest nia foch ciezarnej....
    Cesarka zostaje wykonywana tylko i wylacznie ze wskazania lekarza i on bierze za nia pelna odpowiedzialnosc..Inaczej jest w klinikach prywatnych gdzie taka praktyka jest wykonywana , ale napewno nie na nfz..Zaden fundusz nie pokrylby kosztow..
    Jesli juz wykonywana jest taka cc na zyczenie to jedynie przy cichej umowie poloznika i ciezarnej , a wiec pod stolem za kase tak naprawde,,A w dokumentacji wpisywany jest fikcyjny powod(wskazanie)medyczne

Takze laski albo w łapeczke jak chcecie cesarke i uda sie wam kogos takiego dorwac albo pchamy silam i naturalnymi..
    Jesli mysli sie o nastepnych ciazach to naprawde lepiej urodzic naturalnie bo laparotomia to ryzyko zrostow , niedroznosci i inych powiklan..Przykladem takim jestem ja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 09:36

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom tez mi sie to troszke dziwne wydawało cc na zyczenie ale mysle sobie kto wie a moze jest juz cos takiego praktykowane,ale nie:)

9f7j3e5e8v9541eg.png

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne porody i takie "lajtowe" oglądałam kiedyś w programie "porody" w USA tam są dopiero luksusy i poród taki spokojny a u nas yhh szkoda gadać ja to wrażliwa jestem na różne teksty jak się słyszy jak się położne odzywają do pacjentek a to chyba ze stresu nie będę mogła urodzić oczywiście jak kiedyś zajdę w ciążę:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap ...jesli chcialas podwazyc moje zdanie to ci sie udalo....ja mowie ja znieczulalam i jaki powod pacjentka nie wyraza zgody Na porod silami natury ...jak spytalam szefa pow ma takie prawo ...i tak jest w raporcie lekarskim...a ja nie chce Tu odpowiadac za wszystkie szpitale w Polsce ...moj jest panstwowym szpitalem....moze lepiej jak nie Bede pisac Tu Nic...powiedzialam jak bylo i nie wyssalam z palca Nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 10:02

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to ma jeszcze do Was małe pytanko bo zapomniałam dzisiaj z tego wszystkiego zapytać ginki, bo przepisała mi Dostinex 1/3tab raz na tydzień czy myslicie mam cały czas go brać jak jest po owulce ?

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica222 wrote:
    fajne porody i takie "lajtowe" oglądałam kiedyś w programie "porody" w USA tam są dopiero luksusy i poród taki spokojny a u nas yhh szkoda gadać ja to wrażliwa jestem na różne teksty jak się słyszy jak się położne odzywają do pacjentek a to chyba ze stresu nie będę mogła urodzić oczywiście jak kiedyś zajdę w ciążę:P

Ja tam póki co jestem na etapie zeby wogole zajsc w ciąże jak już zajde wtedy bede sie zastanawiała.

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Kap ...jesli chcialas podwazyc moje zdanie to ci sie udalo....ja mowie ja znieczulalam i jaki powod pacjentka nie wyraza zgody Na porod silami natury ...jak spytalam szefa pow ma takie prawo ...i tak jest w raporcie lekarskim...a ja nie chce Tu odpowiadac za wszystkie szpitale w Polsce ...moj jest panstwowym szpitalem....moze lepiej jak nie Bede pisac Tu Nic...powiedzialam jak bylo i nie wyssalam z palca Nic...
    Madzia nie chcialam podwazyc zdania nikogo !!!!..Zapytalam jak napisalam ordynatora oddzialu ginekologiczno-polozniczego w szpitalu panstwowym w gorlicach o zdanie i zacytowalam jego wypowiedz...Nie bylo w tym nic przeciwko tobie bron boze nie odbieraj tego do siebie!!!!
    Napisalam co mi powiedzial i zebym sobie wybila z glowy ze zrobi mi ktos cesarke na zyczenie!!! o to chodzilo a nie o podwazanie czyjejkolwiek wypowiedzi!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 10:06

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie piers trzeba w ta ciaze zajsc...i ja donosic...

kiniaczek84, czarownica222 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak odczulam ...to dlaczego u mnie tak jest nikt oficjalnie nie mowil Bo wiadomo..a szef pow ma prawo tak jak i szpital wybrac ...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Madzia wychodzi jedno ze babeczka miala na lewo zalatwiona cesarke a tobie powiedzial co powiedzial i tyle...
    Szpital logiczne ze mozna wybrac tego nie podwazy ci nikt..
    Ale zapytalam go o to bo nurtowalo mnie to..Sama mam zwiazek z opieka medyczna i interesuje sie roznymi nowinkami itd..To tym bardziej postanowilam zapytac.Ale ton jego wypowiedzi nie pozostawil mi zludzen ze w ramach prawa nie ejst to oficjalnie mozliwe..Raczej musiala miec jakies wskazania lub te wskazania zostaly ze tak powiem podrasowane..Nie odbierajk czegos do ciebie ze sobie wymyslilas..Nikt tego nie napisal tym bardziej ja..Poprpstu mam juz taka zajawke ze jak cos mnie intryguje to draze temat i dopytuje... :) .

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oglaszam wszem i wobec ze zaczelam nowy cykl :D
    Takze teeen tego zacznie sie nerwowka i u mnie teraz hyhyhyyh
    Stosowala ktoras plastry fem7 moze??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ