Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
KAP a Ty już wiesz co o tym myśle;)[/QUOTE]
Kasiulek zabij nie wiem co masz na mysli :-o
A u mnie zaczyna sie pobolewankoZnaczy suka @ sie pojawi za chwile...
Stwierdzilam ze nie kupuje termometra owulacyjnego Szkoda mi kasy juz w sumie 2rozpierdzielilamMam ten zwykly z jedna kreska po przecinku on wystarczy pierdziel . Poza tym monit bedzie i w sumie tak naprawde czy bede czy nie ebde mierzyc w ciaze od tego nie zajdzie sie
Kinia no skoro nic nie bierzesz to raczej taka zołza zes jest naturalnakiniaczek84 lubi tę wiadomość
-
Kacha ja cały czas na zwykłym lecę z jedną kreską i jus się do niego przyzwyczaiłam:) i też na pewno nie wymienie:)
eee Kaśka Ty już wiesz bo dziś już w PW napisałam Ci co myślę o Twojej wczorajszej wizycie;) więc się nie chciałam drugi raz rozpisywać
Kinga meliskę sięnapij;) ja sobie kupiłam ostatnio;) ale nie pije;P -
Robotka1 wrote:Kacha ja cały czas na zwykłym lecę z jedną kreską i jus się do niego przyzwyczaiłam:) i też na pewno nie wymienie:)
eee Kaśka Ty już wiesz bo dziś już w PW napisałam Ci co myślę o Twojej wczorajszej wizycie;) więc się nie chciałam drugi raz rozpisywać
Kinga meliskę sięnapij;) ja sobie kupiłam ostatnio;) ale nie pije;P
No ja tez na tym polece...Po uj kupowac i tracic zbedna kase
Kurde mam mdlosci po kawie ..Jakby nie cykl na antykach i to zem nie wiatropylna pewnie bym test leciala robic
-
Witajcie Dziołchy
jestem mega zaskoczona i szczęśliwa bo dzisiaj na monitoringu okazało się że owulka była i to bez zastrzyku
dzisiaj mój 13dc a pierwszy monit miałam 11dc i był pęcherzyk 11mm x15,8mm nie myślałam ze urośnie wystarczająco do piątku aby pękł a tu proszę taka niespodzianka
więc owulka 12dc, serducha były wczoraj więc idealnie wstrzeliliśmy się
zalecone mam oczywiście duphaston od niedzieli czyli 15dc 2x1 i luteinę dopochwowo 1x1 i za dwa tygodnie test
tak się zastanawiałam dzisiaj bo mnie podbrzusze boli więc to mój objaw owulki, no i temperatura też to potwierdza i test owulacyjny:) Miłego dnia i weekendu proszę trzymajcie kciuki oby była miła niespodzianka na Święta
Madzia dla każdego przyjdzie czas w którym będziemy szczęśliwe bez wyjątku.... dla każdego szczęście może być czymś innym trzeba wierzyć i się nie poddawać i to się chyba tyczy każdej sfery życia ... ściskamkapturnica lubi tę wiadomość
-
Takze trzymamy w kciukasy za udane swieta
No jak mial wtedy prawie16mm liczac ze po clo ladnie do 3mm rosnie to mogl strzelic wczoraj jak mial 19mmtakze luz blues
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 09:24
czarownica222 lubi tę wiadomość
-
kiniaczek84 wrote:hahhah...dobre Kapciu juz mi to kiedyś mój slubny powiedział ze złoza jestem hahahhaha.....ale mi sie ten tekst spodobał
jak bez wspomagaczy dajesz popalic tos zołza wcielona naturalna hihihihi
kiniaczek84 lubi tę wiadomość
-
AAAA laseczki i jesio jedno..Nie dawalo mi spokoju ta cesarka na tzw zyczenie pacjentki.Wiec podpytalam ordynatorka..Po primo zrobil oczy jak spodki az sie mi glupio zrobilo
I powiedzial ze cytuje : Jakas totalna bzdura , zadna taka ustawa nie weszla , on o niej nie wie bynajmniej...I zaden szpital panstwowy nie wykona cesarki na tzw zyczenie pacjentki bo sie jej nie chce rodzic naturalnie..Aby wykonac cc musi zachodzic ku temu jakas przeslanka..I nie jest nia foch ciezarnej....
Cesarka zostaje wykonywana tylko i wylacznie ze wskazania lekarza i on bierze za nia pelna odpowiedzialnosc..Inaczej jest w klinikach prywatnych gdzie taka praktyka jest wykonywana , ale napewno nie na nfz..Zaden fundusz nie pokrylby kosztow..
Jesli juz wykonywana jest taka cc na zyczenie to jedynie przy cichej umowie poloznika i ciezarnej , a wiec pod stolem za kase tak naprawde,,A w dokumentacji wpisywany jest fikcyjny powod(wskazanie)medyczne
Takze laski albo w łapeczke jak chcecie cesarke i uda sie wam kogos takiego dorwac albo pchamy silam i naturalnymi..
Jesli mysli sie o nastepnych ciazach to naprawde lepiej urodzic naturalnie bo laparotomia to ryzyko zrostow , niedroznosci i inych powiklan..Przykladem takim jestem jaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 09:36
zagubiona_82 lubi tę wiadomość
-
fajne porody i takie "lajtowe" oglądałam kiedyś w programie "porody" w USA tam są dopiero luksusy i poród taki spokojny a u nas yhh szkoda gadać ja to wrażliwa jestem na różne teksty jak się słyszy jak się położne odzywają do pacjentek a to chyba ze stresu nie będę mogła urodzić oczywiście jak kiedyś zajdę w ciążę
kiniaczek84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKap ...jesli chcialas podwazyc moje zdanie to ci sie udalo....ja mowie ja znieczulalam i jaki powod pacjentka nie wyraza zgody Na porod silami natury ...jak spytalam szefa pow ma takie prawo ...i tak jest w raporcie lekarskim...a ja nie chce Tu odpowiadac za wszystkie szpitale w Polsce ...moj jest panstwowym szpitalem....moze lepiej jak nie Bede pisac Tu Nic...powiedzialam jak bylo i nie wyssalam z palca Nic...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 10:02
-
czarownica222 wrote:fajne porody i takie "lajtowe" oglądałam kiedyś w programie "porody" w USA tam są dopiero luksusy i poród taki spokojny a u nas yhh szkoda gadać ja to wrażliwa jestem na różne teksty jak się słyszy jak się położne odzywają do pacjentek a to chyba ze stresu nie będę mogła urodzić oczywiście jak kiedyś zajdę w ciążę
Ja tam póki co jestem na etapie zeby wogole zajsc w ciąże jak już zajde wtedy bede sie zastanawiała. -
Madziara wrote:Kap ...jesli chcialas podwazyc moje zdanie to ci sie udalo....ja mowie ja znieczulalam i jaki powod pacjentka nie wyraza zgody Na porod silami natury ...jak spytalam szefa pow ma takie prawo ...i tak jest w raporcie lekarskim...a ja nie chce Tu odpowiadac za wszystkie szpitale w Polsce ...moj jest panstwowym szpitalem....moze lepiej jak nie Bede pisac Tu Nic...powiedzialam jak bylo i nie wyssalam z palca Nic...
Napisalam co mi powiedzial i zebym sobie wybila z glowy ze zrobi mi ktos cesarke na zyczenie!!! o to chodzilo a nie o podwazanie czyjejkolwiek wypowiedzi!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 10:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czyli Madzia wychodzi jedno ze babeczka miala na lewo zalatwiona cesarke a tobie powiedzial co powiedzial i tyle...
Szpital logiczne ze mozna wybrac tego nie podwazy ci nikt..
Ale zapytalam go o to bo nurtowalo mnie to..Sama mam zwiazek z opieka medyczna i interesuje sie roznymi nowinkami itd..To tym bardziej postanowilam zapytac.Ale ton jego wypowiedzi nie pozostawil mi zludzen ze w ramach prawa nie ejst to oficjalnie mozliwe..Raczej musiala miec jakies wskazania lub te wskazania zostaly ze tak powiem podrasowane..Nie odbierajk czegos do ciebie ze sobie wymyslilas..Nikt tego nie napisal tym bardziej ja..Poprpstu mam juz taka zajawke ze jak cos mnie intryguje to draze temat i dopytuje....