X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring owulacji u lekarza
Odpowiedz

Monitoring owulacji u lekarza

Oceń ten wątek:
  • Trottin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Tak się zastanawiam czy komuś zdarzyła się sytuacja,że na obrazie usg nie było widać płynu w zatoce ani ciałka zółtego po owulacji??moja ginekolog twierdzi,że nie zawsze widać i an dzień dzisiejszy nie wie czy owulacja była czy nie :/dzis mój 17dc a niby owulacje miałabym ok 13dc-14dc.Ktoś doradzi ?

A w którym dniu cyklu byłaś? Teoretycznie chyba mogło być tak, że pęcherzyk już pękł, ale ciałka żółtego nie było widać, bo od owulacji do pojawienia się jest ok. 30 godzin.

• Aneczka Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Mi tylko te lekarz zlecił badania jak do tej pory a jest specjalistą od niepłodności i endokrynologiem a mąż badał nasienie? Mi docent powiedział na piątkowej wizycie że jeśli 3 stymulacje nie przyniosą efektów to zrobimy test penetracji i drożność jajowodów. Dziś jestem tydzień od ovitrelle i strasznie mnie kloje w podbrzuszu w 1 miejscu jakby mi ktoś szpilkę wbijał.

Mi to samo lekarz powiedział 3 cykle z clostilbegyt i jak będzie brak ciąży to kieruje mnie na drożność jajowodów .. jak to powiedział " szkoda czasu" .
    Teraz miałam pierwszy cykl z CLO. Na monitoringu w 11dc pęcherzyk był już prawie gotowy do pęknięcia z prawego jajnika. Byl weekend więc brak monitoringu. Dziś jestem w 15dc jutro monitoring. Ale wydaje mi się że owulacje miałam w 13 DC byl wyrzut śluzu płodnego szklistego rozciągliwego... A w dzień wcześniej strasznie mokro ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 18:59

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka wrote:
    Mi to samo lekarz powiedział 3 cykle z clostilbegyt i jak będzie brak ciąży to kieruje mnie na drożność jajowodów .. jak to powiedział " szkoda czasu" .
    Teraz miałam pierwszy cykl z CLO. Na monitoringu w 11dc pęcherzyk był już prawie gotowy do pęknięcia z prawego jajnika. Byl weekend więc brak monitoringu. Dziś jestem w 15dc jutro monitoring. Ale wydaje mi się że owulacje miałam w 13 DC byl wyrzut śluzu płodnego szklistego rozciągliwego... A w dzień wcześniej strasznie mokro ..

Mam nadzieję że jednak nie będzie potrzeby robienia drożności i do tego czasu się uda. Ale moj mowi podobnie ze szkoda czasu wiec po 3 cyklu drożność
    na tą chwilę skierowal męza na kontolne badanie nasienia. Wiem tylko tyle bo pytałam docenta na poprzedniej wizycie że clo można brać do skutku jeżeli są problemy z owulacją a nie tak jak słyszałam że tylko przez 6 cykli. To bardzo szybko miałaś pecherzyk dominujący jak w 11 dniu cyklu. Mój poprzednio był w 13 dniu cyklu miałam 3 pecherzyki z czego 2 pękły ale nie udało się. Na tą chwilę jestem w trakcie brania clo, w poniedziałek mam monitoring zobaczymy jakie duże są pecherzyki i ile urosło. A u Ciebie jak sytuacja? Przepraszam za zwłokę ale jestem na urlopie i mniej mnie tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 15:05

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg

👨36 L
    Kiepskie parametry nasienia ❌️
    Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ