NAC na przyspieszenie owulacji?
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, zastanawiam się nam suplementacją NAC, ale mam pewne wątpliwości. Czy mogę go wziąć bez konsultacji z lekarzem w cyklu, w którym nie będę miała monitoringu?
-
Ja brałam NAC w jednym z cykli od 3 do 7 dnia. Brałam Miovelie. Łączyłam NAC ze stymulacja i u mnie kiepsko się sprawdziło. Rozjechał mi się cykl i bardzo długo czekałam na owulację. Normalnie bez stymulacji mam owu ok. 16 dnia, ze stymulacja - ok. 12-13 dnia, a przy dodatkowym NAC miałam po 20 dniu. Ale wiem, że często to pomaga. U mnie nie zadziałało.
Czytoto, #Aleksandra lubią tę wiadomość
-
U mnie generalnie byl problem zaniku miesiączki i braku owulacji, więc zaczęłam stosować NAC i Fertistim i miałam potwierdzoną owulację i pęknięty pęcherzyk
Stosowałam NAC od 3 do 7 dc, ale z tego co czytałam są osoby które biorą go cały cykl, bądź aż do owulacji.
Nie wiem czy w moim przypadku zadziałał NAC czy Fertistim, ale na pewno będę go dalej stosować.
Jeśli masz jakieś poważne wątpliwości to zapytaj lekarza, chociaż z tego co czytałam to NAC jest suplementem, anie lekiem
Czytoto lubi tę wiadomość
-
wojaniela wrote:Ja też biorę Fertistim 😊. I to według mnie mi pomaga. Testowałam różne mioinozytole, ale ten dla mnie ma najlepszy skład.
Bierzesz przez cały cykl czy do owulacji? -
natala wrote:Zauważyłaś po nim jakieś zmiany?
Edit. I jeszcze nie miałam w tym cyklu plamień przed miesiączka, co tez było u mnie problememWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 23:11
-
Słyszałam właśnie że Fertistim działa po 2/3 miesiącach suplementacji, u mnie teraz leci trzeci miesiąc.
Właśnie zaczęłam też nowy cykl i mam nadzieję że również będzie owulacja 😃Czytoto lubi tę wiadomość
-
Generalnie jak czytałam na temat fertistimu, czy w ogóle inozytolu, to warto go stosować nie tylko w przypadku starań o ciążę, ale dla lepszego samopoczucia. Na pewno przy PCOS dziewczyny go suplementują z dobrymi efektami.
To suplement, a nie lek😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 13:14
-
wojaniela wrote:Ja biorę do owulacji Fertistim. Ale jak tak mówicie, to może też zacznę przez cały cykl... Kiedyś właśnie usłyszałam, że należy kończyć inozytol tak jak np. olej z wiesiołka. Ale już nie pamiętam, kto mi to powiedział.
Mi lekarz przed pierwszą ciążą i teraz w ponownych staraniach zalecił branie przez cały cykl ☺️ Ale fakt, tez na którymś watku czytałam, ze niektórym dziewczynom jak nie odstawią w owulację to nie pęka pęcherzyk? Czy coś w tym stylu🙂 u mnie ładnie pęka ☺️ -
Czytoto wrote:Mi lekarz przed pierwszą ciążą i teraz w ponownych staraniach zalecił branie przez cały cykl ☺️ Ale fakt, tez na którymś watku czytałam, ze niektórym dziewczynom jak nie odstawią w owulację to nie pęka pęcherzyk? Czy coś w tym stylu🙂 u mnie ładnie pęka ☺️
Nie słyszałam o tym 🤔
U mnie jak do tej pory był jeden cykl owulacyjny z fertistimem i pęcherzyk pękł 😊
Teraz jestem w 5dc, zobaczymy jak będzie tym razem. -
natala wrote:Nie słyszałam o tym 🤔
U mnie jak do tej pory był jeden cykl owulacyjny z fertistimem i pęcherzyk pękł 😊
Teraz jestem w 5dc, zobaczymy jak będzie tym razem.
Piateczka cyklowa siostro✋ U mnie tez 5dc☺️natala lubi tę wiadomość
-
Czytoto wrote:Piateczka cyklowa siostro✋ U mnie tez 5dc☺️
Czytoto, jak u Ciebie?
16 dc, brak śluzu płodnego, brak skoku temperatury, ale jest pulsowanie i dziwne uczucie w jajnikach 🤔 -
natala wrote:Czytoto, jak u Ciebie?
16 dc, brak śluzu płodnego, brak skoku temperatury, ale jest pulsowanie i dziwne uczucie w jajnikach 🤔
Tak samo ☺️ Prawy jajnik już od kilku dni „czuje”, ale na testach piku nie ma, śluzu brak, temperatura płaska 🙂 w poprzednim cyklu miałam owu 23/24 dc, więc czekam dalej ale już bardzo niecierpliwie 😉natala lubi tę wiadomość
-
Justynna wrote:Witam dziewczyny dołączam do Was. Wczoraj dostalam okres. Teraz zaczynamy trzeci cykl starań. Mam nadzieje, ze tym razem pyknie;)
Jakie podstawowe badania polecacie przy staraniach?
Ja polecam pakiet hormonalny w diagnostyce + glukoza i insulina + morfologia 🙂