Niepekajace pecherzyki
-
WIADOMOŚĆ
-
Paolala wrote:a z kolei ja mam pytanie odnośnie obecności dwóch pęcherzyków podobnej wielkości na jajniku, czy one pękają w tym samym czasie są zsynchronizowane, czy z jakąś przerwą?
Miałam kiedyś dwa identyczne i z monitoringu wynikło, że pękły oba w ciągu 1,5 dnia (tyle było przerwy między jednym a drugim USG). Znakomita sposobność na bliźnięta -
Witam. ja również borykam sie z problemmem nie pękającego pęcherzyka. Dziś na usg są dwa jeden ma 24mm a drugi 22 mm.Dodam że od 14 do 25 dnia cyklu biore Luttagen. A od 2 miesięcy biore bromocorn. po poronieniu w zeszłym roku miałam nie regularne cykle teraz to nie wiem. czy któraś z was zaszła w ciązę po akim leczeniu. Czy wogóle są jakies szanse.
-
nick nieaktualny
-
click wrote:Ile u Was trwa cykl z nie pękniętym pęcherzykiem?
To nie ma znaczenia, cykl trwa tyle samo co normalny, po prostu pęcherzyk się kisi w jajniku do póki się nie wchłonie.. -
Ja mam hiperproktynemię, aczkolwiek ze względu na moje tragiczne samopoczucie po bromergonie miałam, go odstawionego i po kontorlii okazało się, że proalktynę mam w porządku, ale moje pęchęrzyki nie pękają...(2 cykle z rzędu), dostałam duphaston i mam go brać przez 2 cykle, a potem znowu kontrola i zobaczymy, póki co nie ma niby zagrożenia, że zrobi się cysta, ale już kiedyś miałam więc jestem pod obserwacją....
-
nick nieaktualnyHej jestem tu nowa i niestety z problemem niepękającego pęcherzyka powiedzcie mi długo trwało zanim zaszłyście w ciąże? Szczerze ręce mi już opadają. Najpierw ciąża obumarła na początku roku a teraz problem z pęcherzykiem. Po ostatnim USG pęcherzyki jak koraliki i na dodatek bardzo wąskie endometrium.
-
Czy ktoś tu jeszcze zagląda?
U mnie również problem z nie pękającymi pęcherzykami, starania od 1,5 roku, leczenie od ok. 10 miesięcy.
Jestem w trakcie monitoringu i clo, w 10dc były 2 piękne pęcherzyki, ale już w 13dc jeden pęcherzyk stał się torbielem pomimo to dostałam od razu ovitrelle - szanse 'umiarkowane' jak powiedziała doktor.. dziś kolejne usg (17dc) w celu sprawdzenia czy cokolwiek się zadziało.
Niestety jeśli nie to kolejna stymulacja za 2 cykle aby "dać odpocząć jajnikom".Ania1003 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZbadaj stosunek lh i fsh w 2-3dc.
Przy stymulacji ważne jest aby podać zastrzyk i uniknąć przestymulowania.
Potem przy zastrzyku też warto sprawdzić lh- może jest po prostu za mała dawka Ovitrelle do pęknięcia?
Na 'W oczekiwaniu na testowanie'> temat: Majowe testowanie- pytaj o 'metodę na lamkę'- użytkowniczka Lamka.
Dziewczyny mają tam większe doświadczenie w stymulacji i wiem, że albo mają więcej zastrzyków na pęknięcie albo wbijają niepełną dawkę przez kilka dni.
Ale wszystko powinna wytłumaczyć Lamka jak to działa. -