Niepekajace pecherzyki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie zaczęło się wszystko parę lat temu właśnie od jednego torbiela na prawym jajniku. Dostałam wtedy diane35 też antyki i byłam na niej rok. Po pół roku po odstawieniu antykoncepcji moje miesiączki były coraz bardziej skąpe i dopiero teraz okazało się, że mam pcos potwierdzone na usg i przez badania hormonów. Na usg widać u mnie już teraz więcej niż jeden niepęknięty pęcherzyk. Myślę jednak, że torbiele mogą się czasem zrobić i nie oznacza to od razu, że ktoś ma pcos. Pcos to moim zdaniem przewlekły problem z brakiem owulacji i stale znajdującymi się w jajnikach z tego powodu niepękniętymi pęcherzykami. Jeżeli torbiel pojawiła się tylko raz, to jest to raczej związane z chwilowym zachwianiem hormonów.
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoj problem z niepekaniem pecherzykow wciaz trwa. Mimo podawania zastrzykow ovitrelle i mimo obnizenia prolaktyny. Sama nie wiem, co jest bardziej temu winne - pcos czy endometrioza. Teraz zaczelam pic inofolic. Gdyby problemem bylo pcos, to powinno pomoc. Jezeli endomenda - ratuje mnie tylko invitro
-
dziewczyny mam do Was pytanie czy niepęknięty pęcharzyk moze się jakoś objawiać na wykresie? na przykład slabym wzrostem temperatury albo brakiem ewidentnego skoku w czasie lub po owulacji? zauważyłam że na ciążowych wykresikach były duże wahania temperatur a mój wykres jest raczej płaski i temperatura wsrastała po owulce bardzo powoli, a teraz równie powoli spada..
-
Aleksia85 mnie tam Twój wykres się podoba;) trzymam za Ciebie kciuki:) przy luteinizacji pecherzyka niepękniętego chyba też jest wzrost temp ale nie wiem napewno więc może kto inny się w tym temacie wypowie;) a kiedy testujesz?Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
a z kolei ja mam pytanie odnośnie obecności dwóch pęcherzyków podobnej wielkości na jajniku, czy one pękają w tym samym czasie są zsynchronizowane, czy z jakąś przerwą?Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
Paolala wrote:Aleksia85 mnie tam Twój wykres się podoba;) trzymam za Ciebie kciuki:) przy luteinizacji pecherzyka niepękniętego chyba też jest wzrost temp ale nie wiem napewno więc może kto inny się w tym temacie wypowie;) a kiedy testujesz?
Testuje za 5 dni. Zrobię od razu betę bo nie chcę sie niepotrzebnie nakręcać testem, zbyt wiele razy się rozczarowałam albo ciąża albo nie, chce mieć czarno na białym zanim odstawię duphaston
Własnie słyszałam, że przy luteinizacji pęcherzyka cykle sie wydłużają ale tego jeszcze nie wiem u siebie bo u mnie w ogole owulacja przyszla bardzo wczesnie i jestem dopiero w 18dc, zobaczymy co bedzie dalej owszem, wykrs wygląda ładnie ale martwi mnie troszkę brak wyraźniego skoku temperatury. Ale jestem dobrej myśli -
Paolala wrote:a z kolei ja mam pytanie odnośnie obecności dwóch pęcherzyków podobnej wielkości na jajniku, czy one pękają w tym samym czasie są zsynchronizowane, czy z jakąś przerwą?
często tak jest ze dwa pęcherzyki rosną ale w koncu zazwyczaj jeden dojrzewa i pęka. Chybaże przy bliźniakach -
hmmm troche z ciekawości wykresów oglądałam i nie zawsze były mega skoki temp więc trzymam kciuki caly czas!!
heh taaa blizniaki:) zastanawia mnie wlasnie to czy jesli rzeczywiscie sa dwa pecherzyki i one pekaja to czy w tym samym czasie:)Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
ja miałam taki problem, że nie pękały mi pęcherzyki - testy owu wychodziły wyraźne, skok tempki był ale taki "leniwy" temperatura w II fazie też rosła ale leniwie, niby były 2 fazy, ale takie mniej wyraźne niż u innych dziewczyn a owu nie było, że nie wspomnę że śluz mnie zalewał
-
nick nieaktualny