Pozycja Szczęśliwego Dziecka - czyli joga po amatorsku i nie tylko!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie wpisz na dobry początek na dwie sesje w tygodniu. Planuję łączyć to z inną aktywnością, więc na początek starczy. Może potem będzie wjeżdżać po każdych ćwiczeniach na wyciszenie.
A-6 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Mnie wpisz na 4 sesje w tygodniu, ale zacznę od przyszłego tygodnia. W weekend bawimy się na weselu, więc w niedzielę mogę nie być w stanie 😂
siesiepy, A-6 lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
A-6 wrote:No to deklaracja padła, już nie ma odwrotu 😈 idziesz jako pierwsza na tablicę 😂
To fakt, teraz trzeba stanąć na wysokości zadania.
Wczoraj sobie odpuściłam trening, miałam jakiś energetyczny zjazd, ale dziś nadrabiam i 3 dzień zaliczony.
Dziewczyny polećcie jakąś przyjemna praktykę relaksacyjną, ale taka minimum 30 min.A-6 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Hej dziewczyny, można przycupnąć? Ja w ciąży praktykuję głównie spacery, joga wpadła może z pięć razy, a chyba przydałoby się więcej, póki jeszcze daję radę 🥺 każda motywacja się przyda
jo_ana, siesiepy, A-6, Namisa lubią tę wiadomość
-
Monk@ miło Cię widzieć 💛 to już 24 tc, kiedy to minęło 😱
Jak się czujesz ? Co do jogi, sprawdź na yt kanał Madalena yoga, wczoraj ją znalazłam, jest aktualnie w ciąży, więc na pewno będzie wrzucała więcej praktyk dla ciężarnych, puki co jest jeden film, w sam raz na początek 🥰Monk@, A-6 lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:Monk@ miło Cię widzieć 💛 to już 24 tc, kiedy to minęło 😱
Jak się czujesz ? Co do jogi, sprawdź na yt kanał Madalena yoga, wczoraj ją znalazłam, jest aktualnie w ciąży, więc na pewno będzie wrzucała więcej praktyk dla ciężarnych, puki co jest jeden film, w sam raz na początek 🥰
Czytałam wczoraj o Twoich obawach odnośnie do zajęć grupowych z jogi - pamiętam, jak byłam za granicą i też się bałam o język na jakichś zajęciach na siłowni, bo takiego nigdy nie używałam, ale ostatecznie niepotrzebnie a oglądasz czasem jakieś jogowe na YT kanały po angielsku? Może obejrzenie kilka razy i osłuchanie się ze słownictwem Cię uspokoi trochę i ośmieli?
Dziękuję za polecajkę ❤️ nie znałam tego kanału, na pewno się przyda kiedyś głównie korzystałam z kanału Gosi Mostowskiej, tam też jest kilka filmików ciążowych, jeśli któraś jeszcze w ciąży chciałaby skorzystać albo na przyszłośćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2022, 20:33
siesiepy, jo_ana lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Tak, już bliżej, niż dalej, a teraz to pewnie jeszcze szybciej zleci 🤯 czuję się na tyle dobrze, że trochę ruchu na pewno nie zaszkodzi teraz to głównie zmęczenie i takie typowo ciążowe dolegliwości, ale żadnych komplikacji, więc nie narzekam, ale dziękuję, że pytasz 🥰 a jak tam u Ciebie?
Czytałam wczoraj o Twoich obawach odnośnie do zajęć grupowych z jogi - pamiętam, jak byłam za granicą i też się bałam o język na jakichś zajęciach na siłowni, bo takiego nigdy nie używałam, ale ostatecznie niepotrzebnie a oglądasz czasem jakieś jogowe na YT kanały po angielsku? Może obejrzenie kilka razy i osłuchanie się ze słownictwem Cię uspokoi trochę i ośmieli?
Dziękuję za polecajkę ❤️ nie znałam tego kanału, na pewno się przyda kiedyś głównie korzystałam z kanału Gosi Mostowskiej, tam też jest kilka filmików ciążowych, jeśli któraś jeszcze w ciąży chciałaby skorzystać albo na przyszłość
Proponowalabym może dopisać do wątku na pierwszą stronę. 😁
Super że dobrze się czujesz! W takim razie joga na pewno nie zaszkodzi, a pomoże.Monk@, A-6 lubią tę wiadomość
♀️29
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
♂️ 33
◾HBA 49%
Monk@ u mnie bez zmian, nadal na placu boju 🤷🏻♀️
Daje nam czas do końca roku, jak nie pyknie to albo mój robi badanie nasienia i idziemy do lekarza, żeby skierował nas do kliniki leczenie niepłodności, albo ja mówię pas.
Mam już dość życia w zawieszeniu, ostatnie dwa lata były dla mnie bardzo ciężkie, nie chcę tak dalej żyć, chce korzystać z życia i cieszyć się tym co mam, a nie nadal pędzić za tym co nie chce przyjść…
Może to smutne, ale tak czuje na ten moment 🥺
W sumie dobry pomysł z tym yt po angielsku, o tym nie pomyślałam, ale może spróbuje czegoś takiego. Dzięki za radę.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Ok. Drugi raz w tym tygodniu spełniony.
Od siebie tylko dodam, że Aktywna Słowianka prowadzi darmowe zajęcia z gimnastyki słowiańskiej, jeśli dobrze zrozumiałam, przez listopad i grudzień na Zoomie, dwa razy w tygodniu. Jedyny warunek to zapisać się na stronie aktywnaslowianka.pl 😎 pierwsze spotkanie 31.10
Ja się zapisałam, a co mi tam.
A-6, Monk@ lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
Kto zapomina o wątku? 😶 Nienajlpsza że mnie prowadząca, Siesiepy trza było założyć! 😂 Już was wpisuję 😉
Emka, no to w zasadzie tance na weselu jak jeden porządny trening 😁💃
Monika, jasne, ćwicz tyle ile potrzebujesz ☺️siesiepy, Emka06, Monk@ lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
nick nieaktualny
-
A-6 wrote:Kto zapomina o wątku? 😶 Nienajlpsza że mnie prowadząca, Siesiepy trza było założyć! 😂 Już was wpisuję 😉
Emka, no to w zasadzie tance na weselu jak jeden porządny trening 😁💃
Monika, jasne, ćwicz tyle ile potrzebujesz ☺️
Za ten token spoconych skarpet Ci wybaczymy. 🤣paprotka17, A-6, Claire lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
jo_ana wrote:Monk@ u mnie bez zmian, nadal na placu boju 🤷🏻♀️
Daje nam czas do końca roku, jak nie pyknie to albo mój robi badanie nasienia i idziemy do lekarza, żeby skierował nas do kliniki leczenie niepłodności, albo ja mówię pas.
Mam już dość życia w zawieszeniu, ostatnie dwa lata były dla mnie bardzo ciężkie, nie chcę tak dalej żyć, chce korzystać z życia i cieszyć się tym co mam, a nie nadal pędzić za tym co nie chce przyjść…
Może to smutne, ale tak czuje na ten moment 🥺
W sumie dobry pomysł z tym yt po angielsku, o tym nie pomyślałam, ale może spróbuje czegoś takiego. Dzięki za radę.siesiepy, A-6, jo_ana lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, przyłączam się do Was, postanowiłam włączyć jogę w kolejny cykl staran (który rozpocznie się już niedługo).
Dlaczego joga? Myślałam już o tym od dłuższego czasu, chodzi mi o to, aby ograniczyć stres (który ostatnio jest u mnie w nadmiarze) i aby troszkę się wyciszyć.
Tę przygodę chciałabym zacząć z Małgorzatą Mostowską z YT. Planuje na początek ćwiczenia 2 razy w tygodniu
Dzisiaj dzień pierwszy 👍siesiepy, paprotka17, Monk@, A-6 lubią tę wiadomość
-
No to ja się przyznaje bez bicia że w zeszłym tygodniu tylko jedna sesje udało mi się ogarnąć, ale się nie deklarowałam więc sobie przebaczam
Od tego tygodnia 3 sesje obiecuje - dziś pierwsza, w środę druga, w piątek trzecia. Zobaczymy jak wyjdzie, może potem trochę się bardziej rozkrece - pomyśleć że kiedyś praktykowałam codziennie 😍siesiepy, paprotka17, Monk@, A-6 lubią tę wiadomość
-
Niaha, zapraszamy, oby się udało wyciszyć ☺️
Namisa, deklaracja wpisana, również już nie masz odwrotu 😈siesiepy, Niaha lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
nick nieaktualnyPoniedziałek zaliczony 🧘♀️ Ledwo się zebrałam, bo jak to w życiu, zawsze coś się musi wydarzyć. Kupiliśmy niedawno samochód i oczywiście trzeba coś już przy nim robić. Mąż chodzi wku*#^&ny na maxa, ja się staram łagodzić sytuacje, ale mnie w środku skręca. Wiadomo, tak bywa. Na szczęście pół godzinki na macie dało trochę spokoju (i kubeczek grzanca) 😅
Monk@ lubi tę wiadomość
-
Paprotka, zmotywowałaś mnie 🤗 jak tu wpadłam w piątek, to wiedziałam, że w weekend nic nie zrobię i planowałam od poniedziałku. A że dziś od rana byłam totalnie wykończona i robiłam totalne minimum z zaplanowanych obowiązków, to ze smutkiem jogę odpuściłam. Ale teraz zebrałam się w sobie na 15 minut i choć nie był to nie wiadomo jaki trening, to jestem mega zadowolona, że małymi kroczkami ruszam
Póki co mam nadzieję w miarę codziennie takie szybkie 15-minutowe sesje robić, żeby ciało wróciło na spokojnie do ruchu, a potem może ze 3 w tygodniu, za to nieco dłuższe. Ale jeszcze zobaczymy, jak wyjdzie
Dobrej nocki 🌙paprotka17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonk@ wrote:Paprotka, zmotywowałaś mnie 🤗 jak tu wpadłam w piątek, to wiedziałam, że w weekend nic nie zrobię i planowałam od poniedziałku. A że dziś od rana byłam totalnie wykończona i robiłam totalne minimum z zaplanowanych obowiązków, to ze smutkiem jogę odpuściłam. Ale teraz zebrałam się w sobie na 15 minut i choć nie był to nie wiadomo jaki trening, to jestem mega zadowolona, że małymi kroczkami ruszam
Póki co mam nadzieję w miarę codziennie takie szybkie 15-minutowe sesje robić, żeby ciało wróciło na spokojnie do ruchu, a potem może ze 3 w tygodniu, za to nieco dłuższe. Ale jeszcze zobaczymy, jak wyjdzie
Dobrej nocki 🌙A-6 lubi tę wiadomość
-
Melduję i wtorkowe 15 minut zaliczone 🙋🏼♀️paprotka17 wrote:Super! Metoda małych kroków jest super. Kogo wybierasz forum treningów? Pytam, bo widzę że już jesteś w zaawansowanej ciąży. Jak Ci się ćwiczy?
Gosia w ogóle nakręciła też filmik o jodze w ciąży, więc jeśli któraś ciężarówka się zastanawia, czy może praktykować, to może coś tam podpowie ten filmik
A-6, Ty chyba po moim wcześniejszym poście dorzuciłaś do listy Gosię Mostowską - niepotrzebnie ona już jest na liście, kanał się nazywa Małgorzata Mostowska 😁paprotka17 lubi tę wiadomość