tempka przed owulka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Skoro mierzyłaś je o właściwej porze to nie wiem dlaczego chcesz je ignorować, no chyba że czujesz chorobę lub był jakis czynnik który mógł wpłynąć na taki stan"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
-
A jaki masz termometr i gdzie mierzysz? Zawsze sceptycznie podchodzę jak widzę że ktoś ma kilka dni tą samą temp. to trochę cieżko osiągnąć. Jeśli nie masz termometru elektro. to zainwestuj w niego w przyszłym miesiącu , Twój wykres nie będzie taki płaski bo widzę że wpisujesz pełne temp. 36.4 albo 36,3 a róznica w drugim miejscu po przecinku daje sporo. Ja mam termometr microlife , kosztował naprawdę niewiele a jest świetny i wiele dziewczyn jest z niego zadowolonych więc śmiało polecam"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
-
Chciałabym Ci pomóc ale po prostu nie wiem , strasznie płaski ten Twój wykres, nie wiem czy to wyklucza całkowicie owulkę , chyba nie ,skoro test wyszedł Ci pozytywny. Może coś masz z hormonami , dziwi mnie że ta temp zawsze taka równa"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, spojrzcie na moj wykres, ja niestety recznie anulowalam owulacje ktora mialam zaznaczona na 34dc. Bylam na usg i okazalo sie ze moj organizm sie zblokowal (stal caly czas na etapie pierwszych dni cyklu) po ostatnim poronieniu. Dopiero teraz w poniedzialek okazalo sie ze pecherzyk wielki a endo prawidlowe, wiec jestem w okolicach owulacji. Niestety wczesniej bylam na wakacjach i postanowilam sie wyluzowac,takze mieszy innymi nie mierzyc temperatur:) Gdy wrocilam i zaczelam mierzyc temperature okazuje sie ze jest wyzsza o pół stopnia niz to bylo standardowo. Byc moze jestem po owulacji, a szkoda bo nie poczynilam specjalnych staran o dziecko:) Tylko czy mierzenie temperatury przy PCOS ma jakis sens???
-
MILA, twój wykres wcale nie jest jeszcze taki płaski! Spójrz sobie na mój! Ten to dopiero płaski jest.. A termometr mam cały czas taki sam, w tamtym cyklu też nim mierzyłam i miałam na wykresie góry skaliste! Więc to nie wina termometru Spójrz z innej strony : łatwiej będzie nam zaobserwować skok
Anko, ja mam PCOS i gdyby nie fakt, że zaczęłam mierzyć temperaturę, to nie wiedziałabym czy w ogóle występuje owulacja. A tak widzę, że jeszcze nie było, a w tym cyklu już powinnam planowo brać luteinę, która znowu zahamowałaby owulację... Oczywiście jeszcze jej nie biorę. Ale jakbym nie mierzyła temperatury to by tak było w kółko...Zrozumiałam, że przez niekompetencję lekarzy sama sobie hamowałam owulację... Warto mierzyć temperaturę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 16:18
MILA lubi tę wiadomość