X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację tempka przed owulka
Odpowiedz

tempka przed owulka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny doradzcie, czy ignorowac tempki z 2 ostatnich dni, czy puki co zostawic, jeszcze mi sie nie zdazylo abym miala taka tempke przed owu..

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mierzyłaś je o właściwej porze to nie wiem dlaczego chcesz je ignorować, no chyba że czujesz chorobę lub był jakis czynnik który mógł wpłynąć na taki stan

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • MILA Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co z tą moją temperaturą>?? czy owu była czy dopiero będzie .... nic z tego nie rozumiem. Nie mam żadnych skoków temperatur !!

154167b5124a1206281dceb23736cd9f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2013, 12:01

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki masz termometr i gdzie mierzysz? Zawsze sceptycznie podchodzę jak widzę że ktoś ma kilka dni tą samą temp. to trochę cieżko osiągnąć. Jeśli nie masz termometru elektro. to zainwestuj w niego w przyszłym miesiącu , Twój wykres nie będzie taki płaski bo widzę że wpisujesz pełne temp. 36.4 albo 36,3 a róznica w drugim miejscu po przecinku daje sporo. Ja mam termometr microlife , kosztował naprawdę niewiele a jest świetny i wiele dziewczyn jest z niego zadowolonych więc śmiało polecam

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam elektroniczny i mierzę w pochwie :-(

jest możliwe że owu nie było i nie będzie . Test miałam pozytywny i śluz jak trzeba tylko temp jakas nie taka jak powinna być :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 10:27

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym Ci pomóc ale po prostu nie wiem , strasznie płaski ten Twój wykres, nie wiem czy to wyklucza całkowicie owulkę , chyba nie ,skoro test wyszedł Ci pozytywny. Może coś masz z hormonami , dziwi mnie że ta temp zawsze taka równa

• MILA Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tego naprawdę nie rozumiem . Zaopatrzę się w inny termometr. Jaki radzicie??

Blysk_kotka lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila temperatura nie musi rosnąć od razu po owulce, podejrzewam że jutro będziesz już miała skok.

MILA lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Anoolka mam nadzieję że masz rację !!!

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdecydowanie kup inny termometr

• MILA Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blysk_kotka a jaki polecasz?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam zwykły lekarski ale nie elektroniczny, który wiele razy mnie zawiódł..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym poczekała i sprawdziła czy tempka się rozbuja :P

• MILA Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    a ja bym poczekała i sprawdziła czy tempka się rozbuja :P

Anoolka mam nadzieję że wykraczesz he he he ;-)

Anoolka lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się na termometrach , kupiłam microlife i jestem zadowolona , gdyby się zepsul kupiłabym ten sam tyle mogę powiedzieć

• Eve Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam microlife, jest fajni i wygodny, szybki.

MILA lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • MILA Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapaliło się żółte światło ....hmmm czyżby to był koniec?
    czy to oznacza że owu może dopiero wykryć?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila jak będą trzy wyższe temperatury to program wyznaczy Ci owulację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, spojrzcie na moj wykres, ja niestety recznie anulowalam owulacje ktora mialam zaznaczona na 34dc. Bylam na usg i okazalo sie ze moj organizm sie zblokowal (stal caly czas na etapie pierwszych dni cyklu) po ostatnim poronieniu. Dopiero teraz w poniedzialek okazalo sie ze pecherzyk wielki a endo prawidlowe, wiec jestem w okolicach owulacji. Niestety wczesniej bylam na wakacjach i postanowilam sie wyluzowac,takze mieszy innymi nie mierzyc temperatur:) Gdy wrocilam i zaczelam mierzyc temperature okazuje sie ze jest wyzsza o pół stopnia niz to bylo standardowo. Byc moze jestem po owulacji, a szkoda bo nie poczynilam specjalnych staran o dziecko:) Tylko czy mierzenie temperatury przy PCOS ma jakis sens???

• Coccolina Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA, twój wykres wcale nie jest jeszcze taki płaski! Spójrz sobie na mój! Ten to dopiero płaski jest.. A termometr mam cały czas taki sam, w tamtym cyklu też nim mierzyłam i miałam na wykresie góry skaliste! :) Więc to nie wina termometru ;) Spójrz z innej strony : łatwiej będzie nam zaobserwować skok :)

Anko, ja mam PCOS i gdyby nie fakt, że zaczęłam mierzyć temperaturę, to nie wiedziałabym czy w ogóle występuje owulacja. A tak widzę, że jeszcze nie było, a w tym cyklu już powinnam planowo brać luteinę, która znowu zahamowałaby owulację... Oczywiście jeszcze jej nie biorę. Ale jakbym nie mierzyła temperatury to by tak było w kółko...Zrozumiałam, że przez niekompetencję lekarzy sama sobie hamowałam owulację... Warto mierzyć temperaturę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 16:18

MILA lubi tę wiadomość

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ