Test owu clearblue fioletowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Papierowka wrote:Cześć,
Ja zaczęłam testy od wczoraj wczoraj miałam kółko, dzisiaj migającą buźkę, zobaczymy co będzie dalej Trzymam kciuki! -
Soonka wrote:Ojacieee, w takin razie czekam na wiadomości od ciebie i mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było po twojej myśli, a testy nie zawiodły ✊🏼😘 oprócz testow masz jakieś objawy???
Z objawów śluz, ale tylko to ;p A Ty kiedy rozpoczynasz testy? -
Papierowka wrote:Nie dziękuje 😘
Z objawów śluz, ale tylko to ;p A Ty kiedy rozpoczynasz testy? -
Soonka wrote:Ja dopiero za jakieś 2 tygodnie 😖 cykle mam 40 dniowe wiec owulacja średnio przypada mi na 26 dzien, także jest tego czekania trochę 😒 2 biochemiczne pod rząd za mną i jestem pełna obaw, w tym cyklu zaczelam jeszcze dodatkowo stosować olej z wiesoiolka, ale nie wiem czy on ma jakiś wpływ na przyspieszenie lub opóźnienie owulki
U mnie dzisiaj jest 3 dzień migającej buźki, czekam na owulację.
-
Papierowka wrote:Rozumiem, będzie dobrze, trzeba myśleć pozytywnie! (Chociaż wiem, że jest ciężko) 😘
U mnie dzisiaj jest 3 dzień migającej buźki, czekam na owulację.
Powiedz mi, faktycznie robisz testy z pierwszego moczu, tak jak jest podane na instrukcji? -
Soonka wrote:A robiłaś może dodatkowo monitoring, żeby sprawdzić czy jest pęcherzyk?
Powiedz mi, faktycznie robisz testy z pierwszego moczu, tak jak jest podane na instrukcji? -
Papierowka wrote:Nie, nie robiłam. To mój początek starań, wiec nie chce się bardzo nakręcać. Jak się w tym miesiącu nie uda to porozmawiam z moją ginekolog. Tak, z porannego moczu, w ciągu dnia nie dam rady nie pić przez 4 godziny ;p
Nie raz jak właśnie robiłam paskowe, to robiłam je wieczorem i to było aż chore, ze od 18 jak w zegarku pilnowalam, żeby się nie napić, bo bałam się, ze są bardzo rozwodnie mocz haha -
Soonka wrote:Noo właśnie kurde te pilnowanie, żeby się niczego nie napić, jest okropne 🤷🏽♀️
Nie raz jak właśnie robiłam paskowe, to robiłam je wieczorem i to było aż chore, ze od 18 jak w zegarku pilnowalam, żeby się nie napić, bo bałam się, ze są bardzo rozwodnie mocz haha -
Papierowka wrote:Jeszcze nie, nadal czekam. Chyba zaczynam się niepokoić ;( Zobaczymy jutro, może to będzie ten dzień.
-
Cześć dziewczyny jestem nowa tutaj i nie dawno zaczęłam się starać o dziecko. Trochę nie ogarniam jeszcze tych testów itd. Czy która będzie tak miła i podpowie co z czym i do czego?
W tym cyklu testy były negatywne, ale przez dwa dni miałam typowy śluz owulacyjny + ból owulacyjny, stosunek 1 dnia z śluzem i 2 dni po, niestety dzisiaj dostałam okres
Jeśli test owulacyjny jest pozytywny to, skąd mam wiedzieć kiedy będzie owu? Czy kochać się od razu jak jest test pozytywny ? W tym cyklu mam zamiar mierzyć również temp.
Pomocy 🙏🏻 Jak mam stwierdzić czy owulacja była ?
Będę wdzięczna za radyTrombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:Cześć dziewczyny jestem nowa tutaj i nie dawno zaczęłam się starać o dziecko. Trochę nie ogarniam jeszcze tych testów itd. Czy która będzie tak miła i podpowie co z czym i do czego?
W tym cyklu testy były negatywne, ale przez dwa dni miałam typowy śluz owulacyjny + ból owulacyjny, stosunek 1 dnia z śluzem i 2 dni po, niestety dzisiaj dostałam okres
Jeśli test owulacyjny jest pozytywny to, skąd mam wiedzieć kiedy będzie owu? Czy kochać się od razu jak jest test pozytywny ? W tym cyklu mam zamiar mierzyć również temp.
Będę wdzięczna za rady
Hej kochana, na ile jestem w stanie pomoc, na tyle pomogę 😊
Wiec tak, zwykle testy owulacyjne najlepiej robić w godzinach wieczornych, ponieważ wtedy jest największy wyrzut LH, przed zrobieniem testu najlepiej nie pic od 2-4h, żeby zbytnio nie rozwodnić moczu. Od pozytywnego testu owulacja następuje w ciągu 24-48h, jednak nie jest to 100% pewne, najlepiej wykonać badanie progesteronu z krwi po około 7/8 dniach od pozytywnego testu, aby potwierdzić owulacje. Nie zawsze dochodzi do owulacji przy wyrzucie LH, ponieważ może byc tak, ze pęcherzyk jest zbyt mało dojrzały lub tez go nie ma w ogóle. Test owulacyjny jest pozytywny TYLKO w momencie, kiedy kreska testowa jest tego samego koloru co kontrolna lub tez mocniejsza. Dla porównania pokaże ci jak u mnie te testy wyglądają. Jest bardzo fajna aplikacja, w której dodajesz zdjęcia testow i ona na tej podstawie jest w stanie określić ci poziom pozytywnego testu. Nazywa się Premom. Co do temperatury, najlepiej mierzyć ja z samego rana, od razu po przebudzeniu i co najważniejsze, o tej samej godzinie. Maksimum różnicy może być +/- 1h, aby pomiar był w miarę miarodajny.
jo_ana lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Cześć dziewczyny jestem nowa tutaj i nie dawno zaczęłam się starać o dziecko. Trochę nie ogarniam jeszcze tych testów itd. Czy która będzie tak miła i podpowie co z czym i do czego?
Będę wdzięczna za rady -
Aaa i jeszcze... apropo współżycia..
zaleca się współżyć co 2-3 dni, aby plemniki wpadły w tryb regeneracji i były gotowe na działanie. Jeśli jest więcej dni abstynencji, to cześć zaczyna obierać, cześć się zestarza i przeszkadza tym prawidłowo dojrzałym dotrzeć do celu. Plemniki dojrzałe sa w stanie przeżyć w prawidłowych warunkach w drogach rodnych do 3 dni, jeśli są bardzo dobre to nawet do 5 -
Soonka wrote:Hej kochana, na ile jestem w stanie pomoc, na tyle pomogę 😊
Wiec tak, zwykle testy owulacyjne najlepiej robić w godzinach wieczornych, ponieważ wtedy jest największy wyrzut LH, przed zrobieniem testu najlepiej nie pic od 2-4h, żeby zbytnio nie rozwodnić moczu. Od pozytywnego testu owulacja następuje w ciągu 24-48h, jednak nie jest to 100% pewne, najlepiej wykonać badanie progesteronu z krwi po około 7/8 dniach od pozytywnego testu, aby potwierdzić owulacje. Nie zawsze dochodzi do owulacji przy wyrzucie LH, ponieważ może byc tak, ze pęcherzyk jest zbyt mało dojrzały lub tez go nie ma w ogóle. Test owulacyjny jest pozytywny TYLKO w momencie, kiedy kreska testowa jest tego samego koloru co kontrolna lub tez mocniejsza. Dla porównania pokaże ci jak u mnie te testy wyglądają. Jest bardzo fajna aplikacja, w której dodajesz zdjęcia testow i ona na tej podstawie jest w stanie określić ci poziom pozytywnego testu. Nazywa się Premom. Co do temperatury, najlepiej mierzyć ja z samego rana, od razu po przebudzeniu i co najważniejsze, o tej samej godzinie. Maksimum różnicy może być +/- 1h, aby pomiar był w miarę miarodajny.
Dziękuje pięknie za wszystkie cenne rady.
Nie wiedziałam, że jest taka apka do tych testów, na pewno sobie ją sprawdzę, bo mam właśnie problem z ocenianiem czy test jest już pozytywny czy jednak nie.
Super od razu trochę mi rozjaśniła Twoja odpowiedź
Będziemy działać 💪🏼
Pozdrawiam cieplutko 😊
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Cześć dziewczyny!
Soonka, super porady
U mnie bez zmian. Nadal migająca buźka, a właśnie zuzylam ostatni test. Grr, w jeden dzień wykorzystałam dwa testy, bo zdziwiłam się, że tak szybko jest wysoka płodność 😂 myślałam, że to jest jakiś błąd. No i teraz masz babo placek, bo już mi się skończyły paski i nie wiem czy będzie stała buźka 😂😬 Ahh. Tak źle i tak niedobrze ;( -
Papierowka wrote:Cześć dziewczyny!
Soonka, super porady
U mnie bez zmian. Nadal migająca buźka, a właśnie zuzylam ostatni test. Grr, w jeden dzień wykorzystałam dwa testy, bo zdziwiłam się, że tak szybko jest wysoka płodność 😂 myślałam, że to jest jakiś błąd. No i teraz masz babo placek, bo już mi się skończyły paski i nie wiem czy będzie stała buźka 😂😬 Ahh. Tak źle i tak niedobrze ;(
Zapomnialam dopisać, ze najlepiej roboc testy o tych samych godzinach, a jesli zaczynaja ciemniec, to robić je co 4h, żeby moc wyłapać PIK, który jest bardzo istotny ❤️
Jak u ciebie kochana sytuacja? Robiłaś może jakieś inne testy?