Test owulacyjny: + czy - ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Teverde mam pytanko, co konkretniej masz na myśli pisząc, że "widać wyraźną kreskę", która jednak jest jaśniejsza? Czy jest duża różnica między nimi? Sama zaczynam z testami owu, teraz jest to mój 2gi cykl z nimi i sama zastanawiam się, jak je interpretować
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Maenka, na kawałku opakowania, który widać na zdjęciu widać, że jako pozytywny traktuje się test, w którym prążek testowy jest co najmniej tak samo ciemny jak kontrolny. Prążek, który się pojawia, ale jest jaśniejszy od kontrolnego wskazuje na test negatywny (też na zdjęciu, lewy brzeg). Na moim teście T było delikatnie jaśniejsze od C i stąd moje wątpliwości, ale skoro tu i w moim pamiętniku wszystkie dziewczyny oceniły na +, to tego się trzymam
Jak masz problemy tak jak ja, to wejdź sobie na "statystyki" i galeria testów". Można podejrzeć jak dziewczyny interpretują testy. PowodzeniaMaenka lubi tę wiadomość
-
Pozytyw, działaj
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Dziewczyny przepraszam, że tak truje z tymi moimi testami, ale nie potrafię ocenić czy dzisiejszy test jest pozytywny czy negatywny...
https://images83.fotosik.pl/967/438f1125ba70d706med.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 14:44
-
teverde wrote:Maenka, na kawałku opakowania, który widać na zdjęciu widać, że jako pozytywny traktuje się test, w którym prążek testowy jest co najmniej tak samo ciemny jak kontrolny. Prążek, który się pojawia, ale jest jaśniejszy od kontrolnego wskazuje na test negatywny (też na zdjęciu, lewy brzeg). Na moim teście T było delikatnie jaśniejsze od C i stąd moje wątpliwości, ale skoro tu i w moim pamiętniku wszystkie dziewczyny oceniły na +, to tego się trzymam
Jak masz problemy tak jak ja, to wejdź sobie na "statystyki" i galeria testów". Można podejrzeć jak dziewczyny interpretują testy. Powodzenia
Dzięki bardzo teverde sorki, ale wczesniej nie wyswietlilo mo sie zdjecie, ktore dodalas. Czy mogę jeszcze zapytać gdzie zaopatrujesz się w testy owu? Widzialam, ze sporo dziewczyn z forum robi zakupy na allegro. Weszlam tam dzis i faktycznie cena mega atrakcyjna, ale te testy wygladaja jak z jakiejs "firmy krzak" . Kupowalas moze z tego zrodla? PozdrawiamGoniąc marzenia lubi tę wiadomość
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Ja od tygodnia śluz płodny, ból owulacyjny
mocny przedwczoraj ,do dziś lekkie ćmienie. Testy wcześniej z kreską słabą. Od 4 dni mniej więcej takie a śluzu tyle , że szok chodź już powoli przechodzi w mniej rozciągliwy. I teraz nie wiem. Niby objawy , a test tylko z porannego moczu wyszedł tak faktycznie pozytywny.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c81409f8bd4d.jpg
-
makalotia wrote:Ja od tygodnia śluz płodny, ból owulacyjny
mocny przedwczoraj ,do dziś lekkie ćmienie. Testy wcześniej z kreską słabą. Od 4 dni mniej więcej takie a śluzu tyle , że szok chodź już powoli przechodzi w mniej rozciągliwy. I teraz nie wiem. Niby objawy , a test tylko z porannego moczu wyszedł tak faktycznie pozytywny.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c81409f8bd4d.jpg
A tempkę mierzysz? Nic nie spada? Nie masz wyboru, musisz działać codziennie -
Podłączam się do tematu i mam pytanie: jak długo po owulacji wychodzą wyraźne drugie kreski na teście owulacyjnym? robiła któraś z was cały cykl? to mój 24 dc - testy z allegro robię od 11dc i żaden nie wykazał owulacji (z dwa razy druga kreska średniowyraźna, ale daleko jej do ciemnego koloru). Dziś kupiłam testy z domowego laboratorium i druga kreska prawie identyczna jak kontrolna (na pewno najwyraźniejsza z wszystkich testów, które robiłam od dwóch miesięcy - wszystkie z allegro). I tak się zastanawiam czy mimo tego, że to już 24 dc to owulacja dopiero nastąpi czy była ale poziom LH nadal się utrzymuje. Aha jednocześnie robiłam dziś test z allegro i druga kreska jaśniutka.
-
Luucy, to pewnie te z Allegro są nie za bardzo. Jak patrzyłam na galerię testów dziewczyn, to niektóre wrzucają po ileś testów na jednym zdjęciu i raczej widać jak prążek ciemnieje, a potem znów jaśnieje, ale tylko tyle jestem w stanie powiedzieć, bo się bardziej nie znam Zerknij do galerii.
Luucy lubi tę wiadomość
-
Luucy, ja robiłam testy z allegro i raczej nie są wiarygodne. Przed owulacją dwie kreski się pojawiały, ale ta druga zawsze jaśniejsza. Wszystkie inne objawy wskazywały na owulację, a testy tego nie potwierdzały. Myślę, że nie ma co sugerować się testami zakupionymi na allegro. Dziewczyny pisały o testach z Rossmana, podobno są spoko. Sama nie miałam okazji ich testować.
. -
teverde wrote:A tempkę mierzysz? Nic nie spada? Nie masz wyboru, musisz działać codziennie
Nie mierzę, bo jeszcze nie wrócił mi okres po ciąży