test owulacyjny pozytywny 4 dzień, FOTO
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, staramy się z mężem o dziecko, pierwszy raz użyłam testów owulacyjnych, 4 dzień z rzędu mam pozytywny (poniżej zdjęcie z dzisiaj) a jest to juz 19 dzień cyklu, temperatura pochwy z przed chwili 37.0, trudno mi zinterpretować, bo z tego co się domyślam niekoniecznie jest to normalne, ażeby mieć 4 dni owulacje, czytałam również o możliwości wcześnie wykrytej ciąży przez paski owu, ale raczej sceptycznie podchodzę do tematu, bardzo proszę o waszą interpretację, może któras z Was miała taki przypadek?
Pozdrawiam
http://img843.imageshack.us/img843/5457/qwj7.jpg -
Ja miałam raz chyba z 6 dni z rzędu pozytywny test. To nic nie znaczy. Zresztą testy nie potwierdzają owulacji, tylko pokazują, że możliwe, że będzie w ciągu najbliższych 24-36 godzin od zrobienia testu.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Mi wyszedł taki test dokładnie w dzień owulacji..
Na drugi dzień rano byłam u gin i potwierdziła, że owu musiała być dzień przed (czyli wtedy kiedy wyszedł mi pozytywny), bo pęcherzyka nie ma i widzi ciałko żółte. Dlatego ja już tym testom nie będę tak ufać.. na testach przecież jest napisane, że wykrywają zbliżającą się owulację (owulacja wystąpi 24-36 h od pozytywnego testu..) co nijak się ma do moich odczuć (dość wyraźnie czuję moment owulacji)2014 córka z IUI
Starania o drugie dzieciątko
2018 - dwie nieudane IUI
2019 - dwie nieudane IUI
09.2019 - ICSI - hiperstymulacja - 17 komórek pobranych. 6 zapłodnionych. 5 mrozaczków.
31.10.2019 criotransfer 😥
Kolejne 3 crio nieudan
10.2020 Histeroskopia wykazała rozległe isthmocele w bliznie po cc😔
11.2020 start 2 procedura❄❄❄❄
7.11.2020 ET 2 dn. zarodek 😔 -
vioris wrote:Ten test na zdjęciu wcale nie jest pozytywny
Wlasnie mialam to napisać tez mi sie tak wydaje ze to nie pozytyw.
Pozytywny tes to chyba jek dwie owe w przypadku tego testu kreski bede dwie ciemne take same a tu widac, ze jest mniedzy nimi inny odcien wiedz ja mysle ze to nigatywny wynik:)
Pozdrawiam
-
Dziewczyny czy robienie testów owulacyjnych codziennie o 19 to dobra pora ? Nie jest to zbyt późno ? Tak mniej więcej wracam z pracy więc wcześniej nie mam możliwości ...
Olcc. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
vioris wrote:Ten test na zdjęciu wcale nie jest pozytywny
-
jaszczurka wrote:Wlasnie mialam to napisać tez mi sie tak wydaje ze to nie pozytyw.
Pozytywny tes to chyba jek dwie owe w przypadku tego testu kreski bede dwie ciemne take same a tu widac, ze jest mniedzy nimi inny odcien wiedz ja mysle ze to nigatywny wynik:)
Pozdrawiam -
Strażaczka90 wrote:Potwierdzam odpowiedz koleżanki...Nie jest pozytywny ..Na opakowaniu masz ..Jak jest ciemną kreską i jasna to test jest ujemny i trzeba go powtórzyć na Nst dzień..A Ty akurat tak masz zd masz jedną jasna druga ciemną.....Test jest pozytywny jak masz kreski w tym samym kolorze
Co wy gadacie dziewczyny Też mam te testy i ta po PRAWEJ to kontrolna. Więc widać, że po lewej ta testowa jest dużo silniejsza czyli pozytywny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2013, 17:45
misia00, Anoolka, jovi81, Beata lubią tę wiadomość
-
Vosia a o której godzinie wykonujesz te testy? Na pewno nie wolno robić testów rano bo wyniki będą złe. Powinno się robić najlepiej wieczorem około godziny 22 i wcześniej dwie godziny nie pić zbyt wiele płynów żeby nie rozcieńczyć zbytnio bo też nic nie wyjdzie.
-
nick nieaktualny