Testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ! Dzisiaj sobie tam czytałam po różnych forach na temat testów. Zauważyłam jeden dosyć dziwny aczkolwiek interesujący temat „użycie testem dwa razy pod rząd”. Ja pamietam ale to już było dawno temu, że na negatywny test nasikałem ponownie ale nic się nie zmieniło z wynikiem. Niektóre dziewczyny pisały że różnież tak robiły ale wynik ukazał się pozytywny 😨 czy kiedyś zdarzyło się wam zrobić coś tak „głupiego” jak i w moim przypadku 😂 jedna dziewczyna która jest jak uznała biochemikiem i napisała „że taki test można wykonać pare razy i że jak kobieta faktycznie będzie w ciąży to ten test z użyty to wykryje 🤔😅 jestem ciekawa waszych opinii 😄
-
Nika_we wrote:Dziewczyny ! Dzisiaj sobie tam czytałam po różnych forach na temat testów. Zauważyłam jeden dosyć dziwny aczkolwiek interesujący temat „użycie testem dwa razy pod rząd”. Ja pamietam ale to już było dawno temu, że na negatywny test nasikałem ponownie ale nic się nie zmieniło z wynikiem. Niektóre dziewczyny pisały że różnież tak robiły ale wynik ukazał się pozytywny 😨 czy kiedyś zdarzyło się wam zrobić coś tak „głupiego” jak i w moim przypadku 😂 jedna dziewczyna która jest jak uznała biochemikiem i napisała „że taki test można wykonać pare razy i że jak kobieta faktycznie będzie w ciąży to ten test z użyty to wykryje 🤔😅 jestem ciekawa waszych opinii 😄
Nika_we lubi tę wiadomość
-
Nika_we wrote:Dziewczyny ! Dzisiaj sobie tam czytałam po różnych forach na temat testów. Zauważyłam jeden dosyć dziwny aczkolwiek interesujący temat „użycie testem dwa razy pod rząd”. Ja pamietam ale to już było dawno temu, że na negatywny test nasikałem ponownie ale nic się nie zmieniło z wynikiem. Niektóre dziewczyny pisały że różnież tak robiły ale wynik ukazał się pozytywny 😨 czy kiedyś zdarzyło się wam zrobić coś tak „głupiego” jak i w moim przypadku 😂 jedna dziewczyna która jest jak uznała biochemikiem i napisała „że taki test można wykonać pare razy i że jak kobieta faktycznie będzie w ciąży to ten test z użyty to wykryje 🤔😅 jestem ciekawa waszych opinii 😄
Nieeeee pierwsze słysze 😁😂 dziwne rzeczy 🙈👩❤️💋👨 Przemek
❤️ Zuzia 29.09.2020
💙 Kuba 06.12. 2021 -
marrrtini wrote:Cześć dziewczyny,
Odnośnie testów, do tej pory korzystałam z tych Rossmana i najciemniejszą kreska zawsze była ok 2 dni przed appkową owulacją, chociaż biorąc pod uwagę że czytam teraz że powinna być nawet ciemniejsza niż kontrolna - to już sama nie wiem.
W tym miesiącu przeszlam na testy paskowe (kiedyś sprawdzałam je w tym samym czasie co z Rossmana, i też było widać jakaś kreskę) i codziennie nic, biało nie wiadac było żadnego cienia (może wczoraj coś się zarysowało).
Owulacja teoretycznie w Ndz, testy LH wychodzą negatywne, i co w takim razie mam zrobić z Duphastonem? Planowałam wziąć ok 2 dni później niż w poprzednich 2 cyklach.
Zastanawiam się jeszcze czy moje przeziębienie na 10-5 dni przed owulacją nie wpłynęło na brak owu? Już sobie wkręcam że może to był covid i wg wpłynie na kolejne miesiące mojego cyklu.
I pytanie jeszcze o pozytywny wynik LH. W testach ciążowych doszukujemy się cień cienia, a czemu piszecie że w LH kreska musi być ciemna? Tym bardziej że nie robimy z porannego moczu i chyba różnie (przynajmniej u mnie) bywa z tym wstrzymywaniem moczu przed zrobieniem testu?Maliina, Aga.f, marrrtini lubią tę wiadomość
-
Aniasg wrote:Bo test na lh zawsze wykaże, że LH w moczu jest bo jest w twoim organizmie zawsze. PIK lh czyli największe stężenie jest na około 12-36 h przed owulacją. Wtedy kreski powinny być takie same. Kreska kontrolna po prostu mówi że test został wykonany- bedzie bez względu czy nasikasz czy nalejesz wodę na test. Kreska testowa mówi czy lh jest wysokie czy niskie. PIK to takie same lub wręcz testowa mocniejsza. Przed pikiem będą podobne. Ja tych testów w życiu wykonałam z 150. W każdym cyklu od 10 do 13 dnia 1 sztuka a od 14 do 16 po dwie sztuki dziennie. Po piku testów się już nie robi bo LH opada dość wolno. Test LH nie wykrywa ciąży. W ciąży LH na początku jest wysokie. Potem maleje. Urodziłam 4 dzieci więc wiem kiedy i jak działają. Są skuteczne ale nie dają pewności zajścia w ciążę bo nie potwierdzają owulacji.
Bardzo pomocne, dziękujemy 🌷🌷☺️marrrtini lubi tę wiadomość
👩❤️💋👨 Przemek
❤️ Zuzia 29.09.2020
💙 Kuba 06.12. 2021 -
https://zapodaj.net/12f7a8ecc89db.jpg.html
Pozytyw czy negatyw?Aga.f lubi tę wiadomość
👱♀️29 lat
Amh 1.12
FSH 9.57
Drożność OK
👩🦲28
Morfologia 1-2%
Ilość i ruchliwość w normie
Starania od stycznia 2021, W klinice od grudnia 2021
3 x IUI (luty-kwiecień 2022)
Maj 2022 - decyzja o IVF
Maj/czerwiec 2022 początek stymulacji - bemfola, cetrotide
15.06.2022 - transfer blastka 4.1.1 🍀💪💪
Mamy jeszcze mrozaczki ❄️❄️
1. Transfer - beta 0.
2. Transfer - Ciąża biochemiczna -
Maliina wrote:Kurcze ja bym powiedziała że pozytyw ale ja się uczę dopiero testów ☺️☺️ muszą dziewczyny się wypowiedzieć
Zrobiłam teraz kolejny i chyba jest pozytywny.👱♀️29 lat
Amh 1.12
FSH 9.57
Drożność OK
👩🦲28
Morfologia 1-2%
Maj 2022 - decyzja o IVF
1. Transfer - beta 0.
Dziękuję,
Mam miec pierwszą inseminację na cyklu naturalnym, więc od razu po teście pozytywnym musze powiadomić lekarza i umówić sie na wizytę.
Mam nadzieję, ze sama sie nie oszukałam 🤣Nika_we lubi tę wiadomość
👱♀️29 lat
Amh 1.12
FSH 9.57
Drożność OK
👩🦲28
Morfologia 1-2%
Maj 2022 - decyzja o IVF
1. Transfer - beta 0.
Wydaje mi się że blisko pozytywu ale jeszcze kreska testowa bledsza od kontrolnej 🤔
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Nika_we wrote:Dzisiaj złapał mnie dziwny ból podbrzusza i czasami kuje mnie w miejscu intymnym i promieniuje do odbytu .. czy to normalne ? 😅👩❤️💋👨 Przemek
❤️ Zuzia 29.09.2020
💙 Kuba 06.12. 2021 -
Dziewczyny 33 dzień cyklu u mnie dalej nic.
Już mam tak żołądek ściśnięty z stresu.. Może ginekolog nie widział ciąży bo było za wcześnie jak te parę włozen było 25 stycznia.. Bo stosunkiem tego nie nazywam. Jestem przerażona
Bo 2 miesiące po cc, w domu 1,5 roczna córka, nie damy rady jeśli to ciąża.
Ginekolog mówił "proszę czekać na miesiączke" jeszcze proponował mi jakiś krążek antykoncepcyjny..
Więc no chyba po takim czasie by coś widział? Co myślicie ja wariuje i wiecznie awantury z mężem o to👩❤️💋👨 Przemek
❤️ Zuzia 29.09.2020
💙 Kuba 06.12. 2021 -
Maliina wrote:Dziewczyny 33 dzień cyklu u mnie dalej nic.
Już mam tak żołądek ściśnięty z stresu.. Może ginekolog nie widział ciąży bo było za wcześnie jak te parę włozen było 25 stycznia.. Bo stosunkiem tego nie nazywam. Jestem przerażona
Bo 2 miesiące po cc, w domu 1,5 roczna córka, nie damy rady jeśli to ciąża.
Ginekolog mówił "proszę czekać na miesiączke" jeszcze proponował mi jakiś krążek antykoncepcyjny..
Więc no chyba po takim czasie by coś widział? Co myślicie ja wariuje i wiecznie awantury z mężem o to
Może to nie to co myślisz . Mi moją pani ginekolog powiedziała że czasami mi się zatrzymywał okres że ze stresu może u ciebie tak samo . -
nick nieaktualnyMaliina, a robilas testy ciazowe czy nie chcesz sie stresowac dodatkowo? Moze to ze stresu okres sie przesunal, ja czasami wlasnie przy cyklach bezowulacyjnych potrafilam miec ponad 30 dni. Nie mniej jednak podziel sie z nami Twoja plodnoscia troche😁 choc wyobrazam sobie, ze w Twoim przypadku 3 bobas to byloby za duzo.
-
Hej dziewczyny, to mój drugi miesiąc z testami owulacyjnymi + od tego miesiąca monitoring i mam rozkminę.
W piątek w południe miałam 24 mm pęcherzyk, do tego wieczorem miałam piękne krechy na teście owulacyjnym ( niestety nie robiłam we wcześniejsze dni testów, opierałam się jedynie na monitoringu). Następnego dnia koło godziny 11 już nic nie było widać na teście owulacyjnymi, a parosekundowy ból po stronie w której miałam owulację odczułam po południu. Jutro idę do gina na omówienie wyników badań i sprawdzenie czy faktycznie pęcherzyk peknął.
I teraz mam problem bo tak naprawdę nie mam pojęcia kiedy miałam owulację, czy był to piątek czy sobota? Może powinnam jeszcze w sobotę rano podjechać na monitoring? Albo w czwartek zrobić test i sprawdzić czy już wtedy miałam pik LH?
Jeszcze wspomnę że w piątek miałam 15 DC a cykle mam około 29 dniowe.
23.07.22 Początek stymulacji
03.08.22 Punkcja
12 kumulusów 👉 6 dorosłych komórek 👉 6 zapłodnionych 👉
❄❄❄❄
26.08.22 Transfer
01.09.22 6dpt 4,48
06.09.22 11dpt 8,8
08.09.22 13 dpt 1,5
29.10.22 2 Transfer EG&AH&Monokoncentrat
09.11.22 beta 11dpt 342,9🥳
12.11.22 beta 14 dpt 1615 🚀
14.11.22 beta 16 dpt 3486 💞