Testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdak wrote:Dzieki, chyba tak postaram sie zrobic. Na pewno dzis wieczorem i sprobujemy jutro wieczorem.
Jak na zlosc kurde bo tydzien temu mial mnostwo czasu, ze nawet nie notowalam wszyztkich przytylan przed dniami plodnymi, a jest poza domem od 9 do 23. Wymysle jakas latwa pozycje dla niego🙄
Lewy to moj szczesliwy jajnik bo z nim udalo mi sie zajsc dwa miesiac temu wiec licze na powtorke tylko aby nic sie nie stalo tym razem🍀
Powiem Ci ze ja przy naszej dwójce to wcale siebie nie obserwowałam no może przy drugim ale wystarczył jeden seks 😂 więc u nas syn to bardzo zaskoczenie
Teraz siebie obserwuję w drugą stronę żeby ciąży nie było 🙈Magdak lubi tę wiadomość
👩❤️💋👨 Przemek
❤️ Zuzia 29.09.2020
💙 Kuba 06.12. 2021 -
Maliina wrote:Acha dzwoniłam po moje wyniki cytologii i są ok więc mam zielone światło na spirale o ile przyjdzie ta @
Maliina lubi tę wiadomość
Starania od 01.21
On 40l🤵♂️
badania wszystkie w normie
Ona 33l👩💼
Badania ;
Hormony w normie
04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
07.22 cp prawy jajowod usunięty
09.23 Udroznienie lewego jajowodu -
Kika1994r wrote:A powiecie mi proszę jak to jest z tymi testami robię od pierwszego dnia po okresie i było widać te kreski a dziś znikła czym to spowodowane jestStarania od 01.21
On 40l🤵♂️
Ona 33l👩💼
Badania ;
Hormony w normie
Kika1994r wrote:A powiecie mi proszę jak to jest z tymi testami robię od pierwszego dnia po okresie i było widać te kreski a dziś znikła czym to spowodowane jest
Testy powinno się testować przynajmniej dwa razy dziennie. Rano i wieczorem. Gdy kreska testowa jest przynajmniej tego samego koloru co kontrolna to znaczy że owulacja może wystąpić w przeciągu 24 h ale 100% nigdy niestety nie dają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 20:06
-
Aniulka1992 wrote:Dziewczynki i plamienie ustalo dziś . Ciekawe czemu wystąpiło miała któraś z was tak ?
Ja miałam plamienie ale tylko przez pare godzin. Z niecierpliwością do jutra rana podkusiło mnie coś i powtórzyłam test i wyszła mi blada kreska ale nieco ciemniejsza niż dzisiaj rano. Zaraz dołączę zdjęcie. -
Nika_we wrote:https://zapodaj.net/50cdba1d68dab.jpg.html
Nika_we lubi tę wiadomość
Starania od 01.21
On 40l🤵♂️
Ona 33l👩💼
Badania ;
Hormony w normie
Nika_we wrote:Ja miałam plamienie ale tylko przez pare godzin. Z niecierpliwością do jutra rana podkusiło mnie coś i powtórzyłam test i wyszła mi blada kreska ale nieco ciemniejsza niż dzisiaj rano. Zaraz dołączę zdjęcie.
-
nick nieaktualnyMaliina, dziekuje! ☺️ Wlasnie chyba im mnie sie mysli tym latwiej zajsc, ale ja niestety tak nie potrafie i tak na ten cykl nie kupilam testow ciazowych i nie bede testowac przed terminem @.
Nika_we tak, to juz pozytywny test moim zdaniem, a ile DPO? Oby wszystko dobrze roslo🍀 -
Bakalia wrote:Cześć dziewczyny
na forum jestem od niedawna. Staram się o rodzeństwo dla mojego prawie 3latka od lipca zeszłego roku.
Chodzę i rozglądam się po forum czytam posty.
Dzisiaj startuje z 1dc
Chciałabym się zapytać jakie polecacie paski owulacyjne?Jest tego multum poczynając od najnowszych postów zaczynając od starszych.
Doczytałam się że polecacie te z rossmanna? Czy na świeżo waszym zdaniem warto je kupić?? Kiedyś próbowałam z paskami z apteki, ale chyba nie byłam sumienna żeby wyłapać ovu. Tym razem postanowiłam sumiennie robić cały miesiąc i w razie ewentualności poradzić się doświadczonych wasbędę wdzięczna za odpowiedzi
👩❤️💋👨 Przemek
❤️ Zuzia 29.09.2020
💙 Kuba 06.12. 2021 -
Cześć dziewczyny,
Odnośnie testów, do tej pory korzystałam z tych Rossmana i najciemniejszą kreska zawsze była ok 2 dni przed appkową owulacją, chociaż biorąc pod uwagę że czytam teraz że powinna być nawet ciemniejsza niż kontrolna - to już sama nie wiem.
W tym miesiącu przeszlam na testy paskowe (kiedyś sprawdzałam je w tym samym czasie co z Rossmana, i też było widać jakaś kreskę) i codziennie nic, biało nie wiadac było żadnego cienia (może wczoraj coś się zarysowało).
Owulacja teoretycznie w Ndz, testy LH wychodzą negatywne, i co w takim razie mam zrobić z Duphastonem? Planowałam wziąć ok 2 dni później niż w poprzednich 2 cyklach.
Zastanawiam się jeszcze czy moje przeziębienie na 10-5 dni przed owulacją nie wpłynęło na brak owu? Już sobie wkręcam że może to był covid i wg wpłynie na kolejne miesiące mojego cyklu.
I pytanie jeszcze o pozytywny wynik LH. W testach ciążowych doszukujemy się cień cienia, a czemu piszecie że w LH kreska musi być ciemna? Tym bardziej że nie robimy z porannego moczu i chyba różnie (przynajmniej u mnie) bywa z tym wstrzymywaniem moczu przed zrobieniem testu?przed 30
starania od 9.21
eutyrox + duphaston/luteina
cykle owulacyjne
on: morfologia 3%, ruch postępowy 6%