X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne
Odpowiedz

Testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    Wszystkie negatywne

A powiecie mi proszę jak to jest z tymi testami robię od pierwszego dnia po okresie i było widać te kreski a dziś znikła czym to spowodowane jest

Staranie się o 2 Dzieciątko

Marcelina 12.01.2018
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Dzieki, chyba tak postaram sie zrobic. Na pewno dzis wieczorem i sprobujemy jutro wieczorem.

Jak na zlosc kurde bo tydzien temu mial mnostwo czasu, ze nawet nie notowalam wszyztkich przytylan przed dniami plodnymi, a jest poza domem od 9 do 23. Wymysle jakas latwa pozycje dla niego🙄
    Lewy to moj szczesliwy jajnik bo z nim udalo mi sie zajsc dwa miesiac temu wiec licze na powtorke tylko aby nic sie nie stalo tym razem🍀
    Trzymam kciuki za Ciebie ❤️❤️
    Powiem Ci ze ja przy naszej dwójce to wcale siebie nie obserwowałam no może przy drugim ale wystarczył jeden seks 😂 więc u nas syn to bardzo zaskoczenie
    Teraz siebie obserwuję w drugą stronę żeby ciąży nie było 🙈

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha dzwoniłam po moje wyniki cytologii i są ok więc mam zielone światło na spirale o ile przyjdzie ta @ :( :(

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina wrote:
    Acha dzwoniłam po moje wyniki cytologii i są ok więc mam zielone światło na spirale o ile przyjdzie ta @ :( :(
    Przyjdzie,przyjdzie ja zawsze rano mierze odrazu po przebudzeniu temperaturke

Maliina lubi tę wiadomość

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    badania wszystkie w normie
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
    04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
    07.22 cp prawy jajowod usunięty
    09.23 Udroznienie lewego jajowodu
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:
    A powiecie mi proszę jak to jest z tymi testami robię od pierwszego dnia po okresie i było widać te kreski a dziś znikła czym to spowodowane jest
    Testy odczytujemy 5 min po zrobieniu pozniej sa niewazne wyniki tak mamy napisane na kazdym

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na tych pisze w 10 minut

https://allegro.pl/oferta/test-owulacyjny-strumieniowy-testeo-7-sztuk-11409357125

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 19:35

Staranie się o 2 Dzieciątko

Marcelina 12.01.2018
  • Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika1994r wrote:

Testy powinno się testować przynajmniej dwa razy dziennie. Rano i wieczorem. Gdy kreska testowa jest przynajmniej tego samego koloru co kontrolna to znaczy że owulacja może wystąpić w przeciągu 24 h ale 100% nigdy niestety nie dają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 20:06

• Aniulka1992 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki i plamienie ustalo dziś . Ciekawe czemu wystąpiło miała któraś z was tak ?

• Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulka1992 wrote:
    Dziewczynki i plamienie ustalo dziś . Ciekawe czemu wystąpiło miała któraś z was tak ?

Ja miałam plamienie ale tylko przez pare godzin. Z niecierpliwością do jutra rana podkusiło mnie coś i powtórzyłam test i wyszła mi blada kreska ale nieco ciemniejsza niż dzisiaj rano. Zaraz dołączę zdjęcie.

• Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/50cdba1d68dab.jpg.html

• Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    To już przypomina pozytyw wow mam nadzieję że ściemnieje

Nika_we lubi tę wiadomość

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    To już przypomina pozytyw wow mam nadzieję że ściemnieje

Też mam taką nadzieje 🤗

• Aniulka1992 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    Ja miałam plamienie ale tylko przez pare godzin. Z niecierpliwością do jutra rana podkusiło mnie coś i powtórzyłam test i wyszła mi blada kreska ale nieco ciemniejsza niż dzisiaj rano. Zaraz dołączę zdjęcie.
    Trzymam kciuki żeby się udało ja niestety jeszcze muszę poczekać do końca następnego tyg .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina, dziekuje! ☺️ Wlasnie chyba im mnie sie mysli tym latwiej zajsc, ale ja niestety tak nie potrafie i tak na ten cykl nie kupilam testow ciazowych i nie bede testowac przed terminem @.

Nika_we tak, to juz pozytywny test moim zdaniem, a ile DPO? Oby wszystko dobrze roslo🍀

• Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    Ohooooo 🌷🌷

Nika_we lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakalia wrote:
    Cześć dziewczyny :) na forum jestem od niedawna. Staram się o rodzeństwo dla mojego prawie 3latka od lipca zeszłego roku.

Chodzę i rozglądam się po forum czytam posty.

Dzisiaj startuje z 1dc :)

Chciałabym się zapytać jakie polecacie paski owulacyjne?:) Jest tego multum poczynając od najnowszych postów zaczynając od starszych.

Doczytałam się że polecacie te z rossmanna? Czy na świeżo waszym zdaniem warto je kupić?? Kiedyś próbowałam z paskami z apteki, ale chyba nie byłam sumienna żeby wyłapać ovu. Tym razem postanowiłam sumiennie robić cały miesiąc i w razie ewentualności poradzić się doświadczonych was :) będę wdzięczna za odpowiedzi :)
    Ja używam tych z rosmana 😘😘 ale też jestem początkująca z tymi testami owu ☺️☺️

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika_we wrote:
    Czy prowadzisz jakies transmisje z ubraniami? 🙈🙈 Czy masz swoje tak pięknie posegregowane? 😁 Ja mam wieczny bałagan w szafie 😂

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina wrote:
    Czy prowadzisz jakies transmisje z ubraniami? 🙈🙈 Czy masz swoje tak pięknie posegregowane? 😁 Ja mam wieczny bałagan w szafie 😂

😂😂 wiecznie posegregowane 🙈

• Nika_we Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulka1992 wrote:
    Trzymam kciuki żeby się udało ja niestety jeszcze muszę poczekać do końca następnego tyg .

Trzymam kciuki 🤗

• marrrtini Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Odnośnie testów, do tej pory korzystałam z tych Rossmana i najciemniejszą kreska zawsze była ok 2 dni przed appkową owulacją, chociaż biorąc pod uwagę że czytam teraz że powinna być nawet ciemniejsza niż kontrolna - to już sama nie wiem.
    W tym miesiącu przeszlam na testy paskowe (kiedyś sprawdzałam je w tym samym czasie co z Rossmana, i też było widać jakaś kreskę) i codziennie nic, biało nie wiadac było żadnego cienia (może wczoraj coś się zarysowało).
    Owulacja teoretycznie w Ndz, testy LH wychodzą negatywne, i co w takim razie mam zrobić z Duphastonem? Planowałam wziąć ok 2 dni później niż w poprzednich 2 cyklach.

Zastanawiam się jeszcze czy moje przeziębienie na 10-5 dni przed owulacją nie wpłynęło na brak owu? Już sobie wkręcam że może to był covid i wg wpłynie na kolejne miesiące mojego cyklu.

I pytanie jeszcze o pozytywny wynik LH. W testach ciążowych doszukujemy się cień cienia, a czemu piszecie że w LH kreska musi być ciemna? Tym bardziej że nie robimy z porannego moczu i chyba różnie (przynajmniej u mnie) bywa z tym wstrzymywaniem moczu przed zrobieniem testu?

przed 30
    starania od 9.21

eutyrox + duphaston/luteina
    cykle owulacyjne

on: morfologia 3%, ruch postępowy 6%
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ