Testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Ann na 11 marca! Co ? Czemu tak? A może zapytaj u hausarzt ? Bo to strasznie długo .
Tutaj z tym to porazka jest. W pl idziesz do luxmed i po kłopocie.
Ja wróciłam od diabetolog.
Niestety cukry są złe a ja chodze głodna i zła...
Mam insuline do posiłku plus na noc🤦♀️ do tego dieta dieta dieta- a ja już i tak nic nie jem koszmar.
Boje sie ze bede taka gruba świnia na koniec po tej insulinie...😭
Pszczola- my w tym samym praktycznie tc ❤️
Ruchy czuje mocne i regularne. Mala ostatnio ważyła 360 g tzn. Kontrol mam 6.3 to myślę że dużo podskoczyła po miesiącu. Ale jest z tych mniejszych dzieci. Ja jadę jak widać na insulinie... żeby dziecko duze nie było a ona i tak z tych mniejszych...
Co do rzeczy mam już troszkę. Pomalu kupijemy.
Lozeczko dostawkę, wozek ma być jutro, ciuszki (dostalam od znajomych kulka workow) do szpitala nic nie biorę bo tu dają wszystko. No koszule tez na shein kupilam bo potem ja wywalę.
No a reszta to do higieny codziennej zwykle rzeczy i ciuszki na wyjście dziecka bo reszta od szpitala.
Ty bardzo załatana jesteś wrzuć nam brzusio tu wymieniamy się też fotkami:-)Ann35, Pszczola28 lubią tę wiadomość
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Malwinka14 wrote:Ann na 11 marca! Co ? Czemu tak? A może zapytaj u hausarzt ? Bo to strasznie długo .
Mam insuline do posiłku plus na noc🤦♀️ do tego dieta dieta dieta- a ja już i tak nic nie jem koszmar.
Ruchy czuje mocne i regularne. Mala ostatnio ważyła 360 g tzn. Kontrol mam 6.3 to myślę że dużo podskoczyła po miesiącu. Ale jest z tych mniejszych dzieci. Ja jadę jak widać na insulinie... żeby dziecko duze nie było a ona i tak z tych mniejszych...
Lozeczko dostawkę, wozek ma być jutro, ciuszki (dostalam od znajomych kulka workow) do szpitala nic nie biorę bo tu dają wszystko. No koszule tez na shein kupilam bo potem ja wywalę.
No a reszta to do higieny codziennej zwykle rzeczy i ciuszki na wyjście dziecka bo reszta od szpitala.
Ty bardzo załatana jesteś wrzuć nam brzusio tu wymieniamy się też fotkami:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 10:33
-
Onalola chyba złą ciebie znalazłam na fejsie . Zapraszam na priv
-
ariete wrote:Hejo 👋 ale dawno Cie nie było, ostatnio zastanawiałyśmy się gdzie się schowałaś 😅
To prawda że dopiero co testowałyśmy a tu już tak zaawansowane ciąże 🥹 u mnie już dziś 30 tc.
Ja mam z wyprawki bardzo dużo. My musieliśmy wszystko kupić bo nic nie mamy więc ciężko tak kompletować wszystko od podstaw ale dajemy radę. Co do porodu też mam wszystko oprócz koszul do szpitala, muszę dorwać coś taniego bo to tylko do szpitala w domu nie zamierzam tego używać 🤪 ja już tu po forum widzę że niektóre dziewczyny w tym tygodniu co ja to już spakowane a ja w proszku jak zawsze 😅
Moja córka kopie tak że się czasami zastanawiam kiedy spi. Lekarz mi kazał ruchy liczyć no ale serio mogłabym liczyć kiedy się nie rusza, byłoby łatwiej 😅 Ja byłam dwa tygodnie temu to mała miała 1300g, na pewno już sporo podrosła
Wspaniale że u Was wszystko dobrze, w ogóle że się potwierdziło że będzie dziewczynka, będziecie mieli parkę. W ogóle to śmieszne trochę że wszystkie trzy testowałyśmy prawie tak samo i wszystkie mamy dziewczynki 🥹 -
Malwinka14 wrote:Ann na 11 marca! Co ? Czemu tak? A może zapytaj u hausarzt ? Bo to strasznie długo .
Ty bardzo załatana jesteś wrzuć nam brzusio tu wymieniamy się też fotkami:-) -
Hehe moja w 24 tc miała 680g to też smok 😅😳
Pszczola28 lubi tę wiadomość
💔 03.2024 ciąża biochemiczna
24.08.2024 - ⏸️
02.09.2024 Beta HCG 1080,16 mlU
04.09.2024 Beta HCG 2306,87 mlU
06.09.2024 Beta HCG 4973,78 mlU
10.09.2024 🥰 5+2 - 2,3 mm szczęścia z bijącym ❤️
24.09.2024 🥰 7+2 - 1,39 cm Kropka 😍 serduszko 160 ❤️
08.10.2024 🥰 9+2 - 3,03 cm małego człowieka ❤️
22.10.2024 🥰 12+0 - 5,44 cm Misia 🐾
31.10.2024 🥰 13+2 - I badanie prenatalne, niskie ryzyka 🥰 nasz bobas mierzy 7,1 cm 🥹 90% dziewczynka 🎀
19.11.2024 🥰 16+0 - 16,5 cm + 166g ❤️ chyba dziewczynka ale pewności nie ma 🫣
17.12.2024 🥰 20+0 II badanie prenatalne, wszystko ok 🎀 Dziewczynka, 380g 🎀
14.01.2025 🥰 24+0 🎀 680g 🎀
11.02.2025 🥰 28+0 🎀 1300g 🎀
-
Hej, mam problem i zagwostke 🤔 teoretycznie nie mam owulacji, miałam monitoring w 18 i 24dc, a cykle mam ok 40dniowe. Mimo to z mężem działaliśmy normalnie. Od 3 dni bardzo boli mnie krzyż, podbrzusze, jajniki i piersi. Dzisiaj mam 32 DC, do okresu jakieś 8 dni więc na okres to za szybko, na owulacje znowu za późno. Zrobiłam rano z ciekawości test i wyszła tłusta krecha praktycznie od razu, nie wiem co mam o tym myśleć .
https://zapodaj.net/plik-25HUavBzRS -
Pewnie ci się owulację przesunęła, działaj działaj od razu ! 🔥 Dziś jutro
Powtórz test, nawet dziś wieczór i jutro rano2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
11.03 konsultacja inny gin
12.03 wizyta u gina prowadzącego
➡️Nowe suple (Inozytol + nac)
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
Duphaston 2x1 -
onalola wrote:Pewnie ci się owulację przesunęła, działaj działaj od razu ! 🔥 Dziś jutro
Powtórz test, nawet dziś wieczór i jutro rano -
A robiłaś wcześniej w tym cyklu testy? Pęcherzyk rośnie 1-2 mm/ dzień. Więc jeśli w 18 nie było to wiadome, 24 też mógł nie być na tyle duży, ale 8 dni urósł.. nie zaszkodzi próbować i badać dalej, zobaczyć co się tam dzieje
Jak masz możliwość działaj już od razu bo taka krecha.. a dalej będziemy obserwować kreski2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
Duphaston 2x1 -
onalola wrote:A robiłaś wcześniej w tym cyklu testy? Pęcherzyk rośnie 1-2 mm/ dzień. Więc jeśli w 18 nie było to wiadome, 24 też mógł nie być na tyle duży, ale 8 dni urósł.. nie zaszkodzi próbować i badać dalej, zobaczyć co się tam dzieje
Jak masz możliwość działaj już od razu bo taka krecha.. a dalej będziemy obserwować kreski
Wieczorem dopiero podziałamy 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 10:30
onalola lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
co sądzicie o tych testach? Dzisiaj wzrosła mi temperatura do 36,9 a wcześniej było między 36,2-36,5 i zrobiłam te dwa testy dzisiaj rano z tego samego moczu, któremu wierzyć?
https://zapodaj.net/plik-p1cyulxACI
Ten robiłam wczoraj na wieczór
https://zapodaj.net/plik-zEoXXOwHqL
Dopiero pierwszy cykl mierze temperaturę, więc szpecem nie jestem, ale myślicie, że jestem już po owulacji? -
Facelle pik, drugi nie do końca.
Jaki dzień cyklu ? Temperature mierzysz zawsze w tym samym miejscu, o tej samej godzinie ?
A robiłaś testy w inne dni ?2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
Duphaston 2x1 -
Aga.f wrote:Myślałam o tym przesunięciu, ale na USG lekarz mi powiedział,że nie mam owulacji i podejrzewał,że mam pcos, było 6 pęcherzyków, żaden dominujący 🥴 więc nic mi tu się nie klei
Przy pco testy podobno lubią wychodzić pozytywne, ale nie potwierdzę na 100% bo nie mam pewności. Wiem, że pisały tak dziewczyny -
onalola wrote:Facelle pik, drugi nie do końca.
Jaki dzień cyklu ? Temperature mierzysz zawsze w tym samym miejscu, o tej samej godzinie ?
A robiłaś testy w inne dni ?
Drugi test nie do końca, ale wieczór wcześniej wyszedł wyraźny i teraz nie wiadomo czemu wierzyć
12 dzień cyklu, dwa poprzednie trwały 27 dni, ale różnie z tym bywa.
Temperaturę mierze codziennie rano po przebudzeniu w ustach, tyle, że mam termometr jeden po przecinku
Wczoraj po południu po pracy coś mnie podkusilo i zmierzyłam temp i wyszło 36 stopni, ale zingorowalam to, bo ani to nie było rano, ani po spoczynku.
-
Do mierzenia najlepiej z 2ma miejscami.
Kurde , obserwuj i działaj 😅 bo sama nie wiem do końca. Może ktoś inny się wypowie2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
Duphaston 2x1 -
Aga.f wrote:Ja dodaję update, zrobiłam rano test i na aplikacji premom wyszło mi 1,31 owulacja. Co to oznacza? Bo krecha nadal taka gruba. Wczoraj oczywiście działaliśmy 🤭
Żeby działać 🤣 może pik się dłużej trzyma? 🤔🤔🤔 Powtórz wieczorem2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
Duphaston 2x1