Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne.
Odpowiedz

Testy owulacyjne.

Oceń ten wątek:
  • Nacia123 Znajoma
    Postów: 24 1

    Wysłany: 22 października 2018, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o moich testach??
    niestety nie mogę dodac z 7dc :(
    https://zapodaj.net/5570e8882e1eb.jpg.html
    https://zapodaj.net/e1c5a983ec843.jpg.html
    https://zapodaj.net/31ae376f3571c.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 21:58

    Natalia
  • Karolina_Karola Ekspertka
    Postów: 246 55

    Wysłany: 23 października 2018, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaKa27 ostatni może być dodatni, jednak słabo widać na zdjęciach. Wydaje mi się jednak, że obie kreski są takiego samego odcienia - czyli +.
    Nacia123 8dc i 9 dc testy pozytywne - często tak się zdarza, bo pokazują one że zbliża się owulacja lub już trwa. Dziwne że tak szybko przyszła owulacja, ale i tak się zdarza... Jak długie masz cykle? Bo jeśli ok 24 dni to by się zgadzało z wynikami testów. Jeśli się mylę, to mnie proszę poprawić :)

    31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

    # zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
    - ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
    - dsDNA 1:160
    - antykoagulant toczniowy ++
    # PCOS

    Leki na:
    -toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
    Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
    w ew. ciąży Clexane 40 mg
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
    wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1)
  • Nacia123 Znajoma
    Postów: 24 1

    Wysłany: 23 października 2018, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Karola wrote:
    PannaKa27 ostatni może być dodatni, jednak słabo widać na zdjęciach. Wydaje mi się jednak, że obie kreski są takiego samego odcienia - czyli +.
    Nacia123 8dc i 9 dc testy pozytywne - często tak się zdarza, bo pokazują one że zbliża się owulacja lub już trwa. Dziwne że tak szybko przyszła owulacja, ale i tak się zdarza... Jak długie masz cykle? Bo jeśli ok 24 dni to by się zgadzało z wynikami testów. Jeśli się mylę, to mnie proszę poprawić :)
    W ostatnim cyklu owulacje mialam w 6dc i cykl trwał 28dni , ale biorę bromergon i duphaston od 16dc przez 10dni.

    Natalia
  • Karolina_Karola Ekspertka
    Postów: 246 55

    Wysłany: 19 listopada 2018, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia no to wszystko wyjaśnia :) Nie znam się na krótkich cyklach, bo moje są strasznie długie (nawet po 90 dni), jednak skoro masz wdrążone leki to tylko trzymać kciuki :) Zwłaszcza, że masz owulację a to już ogromny + !

    patrycjaaa lubi tę wiadomość

    31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

    # zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
    - ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
    - dsDNA 1:160
    - antykoagulant toczniowy ++
    # PCOS

    Leki na:
    -toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
    Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
    w ew. ciąży Clexane 40 mg
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
    wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1)
  • Klaudiazirl Znajoma
    Postów: 17 0

    Wysłany: 19 listopada 2018, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test owulacyjny wyszedł pozytywny 10dc, cykle ogólnie mam 26dniowe więc spodziewam się już owulacji dziś 12dc, lewy jajnik mało mi nie pęknie. Nie wiem tylko kiedy zacząć duphaston czy od 14czy od16dc? Jak myślicie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 16:10

    9e3e7627496fd391f56a4a2d75a82d5b.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 2 grudnia 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiazirl wrote:
    U mnie test owulacyjny wyszedł pozytywny 10dc, cykle ogólnie mam 26dniowe więc spodziewam się już owulacji dziś 12dc, lewy jajnik mało mi nie pęknie. Nie wiem tylko kiedy zacząć duphaston czy od 14czy od16dc? Jak myślicie?
    Ja mam zalecony duphaston od 3dpo ;)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Kasiakatarynka Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jakie testy owulacyjne polecacie?

    KasiaKatarynka
  • Natka1109 Przyjaciółka
    Postów: 172 28

    Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie do bardziej doświadczonych w stosowaniu testów owu dziewczyn, z góry przepraszam jeżeli takie już padło, kiedy najlepiej się kochać przy korzystaniu z testów? Jeżeli na przykład dzisiaj wieczorem będę mieć pozytywny wynik testu to od razu? Czy poczekać? A może wtedy kiedy kreski na teście nie sa jeszcze takie same (tj kiedy wynik jest pozytywny) ale wcześniej kiedy z dnia na dzień są coraz ciemniejsze?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 grudnia 2018, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny może wy mi pomożecie. Sama nie wiem co się dzieje z owu.
    Test w 21 dc wyszedł najmocniej chociaż nie aż tak mocno jak druga kreska chociaż temperatura w ogóle nie rośnie. Czy to cykl bez owulacyjny?
    19dc- kreska prawie nie widoczna 36,55°
    20dc- kreska o wiele mocniejsza 36,30°
    21dc- widoczne dwie kreski chociaż nie aż
    tak mocna
    22dc- kreska blednieje 36,24°
    23dc- kreska jeszcze slabsza 36,26°
    24dc- kreska praktycznie nie widoczna
    36,20°

  • Natka1109 Przyjaciółka
    Postów: 172 28

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moja gin powiedziała, że testy owu są tylko wskazówką. Nie można na ich podstawie na 100% stwierdzić czy owulacja jest czy jej nie ma. A co do temperatury pytanie czy to Twój pierwszy cykl pomiarów czy kolejny. Jak było w innych miesiącach i tak dalej?

  • mt30 Autorytet
    Postów: 1353 228

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie cykli owulacyjnych. Sprawdzam testami ale czy można to określić na podstawie badań np. krwi? Jeżeli tak to jakie badania i kiedy powinnam zrobić?

    2017 - 2019 - mąż , leczenie 2 operacje, 2 biopsje...
    ja - 38,AMH 3,55
    2019.04 - IUI, beta 2.7
    2019.05 - IV - krótki protokół (3aa, 1bb, 1bb) - 3 transfery, beta w dwóch pierwszych przypadkach max 8, 3 transfer beta 0
    2019.10 IV - długi protokół (1aa, 1aa, 2xmorule)
    2019.12.28 - transfer 3aa, beta 0

    2programy 4transfery ciąży nie ma

    2020.01 - badam immunologię, ... no i wyszło: CBA: IL-2 wysoko 570, IL-10 2240, PAI-1, MTHR hetero, NK-9% w normie, KIR Bx, brak: 2DL5 (grupa 1), 2DS4norm, 2DS5
    2020.02 - wizyta u dr. i zlecenie szczepień, po 3 szczepieniach allo 27%
    2020.06 - transfer: 1aa po odmrożeniu umarł
    2020.06 - piąty transfer 2xmorule: beta 8dpt: 6.5, beta 10dpt: 3:(2020.07 -brak * :(
    2020.07 - IV długi protokół start
    2020.09 - punkcja 14(9 zarodków, w II dobie 6 zarodków, 5 doba: 2 zarodki 1aa, 3bc)
    2020.09 - transfer świeży, 5dpt -0.9, 7dpt-3.1, 9dpt - 9, 11dpt - 27, 14dpt - 77, 18dpt - 73💔
    -brak zarodków----
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doradźcie, bo już zdurniałam. Robię testy owu tak jak widać na wykresie, jednak nie wiem co myśleć ponieważ testy paskowe były ewidentnie pozytywne - gruba, ciemna krecha a kontrolne dla potwierdzenia (bo nie dowierzam) elektronik clearblue wychodzi ciągle negatywny... Temperatura jak widać. Nie wiem którym wierzyć, czym się kierować... Była owu czy nie... Poluję na owu a tu taki psikus

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/f086255df853.jpg.html

    Hej. Wpadam z pytaniem bo już sama nie wiem co myśleć. Czy wszystkie te testy są pozytywne? Według ovf jestem 4 dni po owu a testy robione są od 28.12 do dziś. Najciemniejszy z 29.12 ale dlaczego do tej pory są tak ciemne? Liczę na waszą pomoc :)

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 07:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owu wykrywają hormon LH. Może być tak, że hormon rośnie kilka dni i dopiero później jest owulka. U mnie test wyszedł pozytywny 14dc (15dc już znacznie bledsza krecha)) a w 17dc na USG jeszcze były dwa pęcherzyki, więc owu musiała być conajmniej 3-4 dni po pozytywnym owulaku. To że hormonalnie jest wszystko ok, czyli mamy wzrost LH i progesteronu, dwufazowy wykres czy kłucia w jajniku wcale nie gwarantuje nam, że pęcherzyk pękł. Spróbuj się umówić do gina na USG.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dziękuję za odpowiedź. Pójdę w piątek na podgląd :)

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Karolina_Karola Ekspertka
    Postów: 246 55

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kierujcie się przede wszystkim temperaturą. Ja miałam pozytywny test owu na 2 dni przed owulacją, po 1 dniu już kreska była słaba, a dopiero owulacja nadchodziła. Trzymam kciuki za Was.

    31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

    # zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
    - ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
    - dsDNA 1:160
    - antykoagulant toczniowy ++
    # PCOS

    Leki na:
    -toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
    Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
    w ew. ciąży Clexane 40 mg
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
    wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1)
  • Natka1109 Przyjaciółka
    Postów: 172 28

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie odnośnie testów owulacyjnych: wynik pozytywny jest wtedy kiedy kreski są takie same lub testowa ciemniejsza od kontrolnej. I to jest jasne. A kiedy mam sytuację w której w niedziele mam dwie takie same kreski na teście owu czyli pozyt ale w poniedziałek tez mam pozytywny wynik ale testowa ciemniejsza od kontrolnej. Czy brać pod uwagę bardziej pierwszy pozytywny wynik czy jednak ten późniejszy z ciemniejsza kreska?

  • Olaa..32 Autorytet
    Postów: 2230 709

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszym teście pozytywnym raczej już się nie robi testów, mogłaś mieć po prostu duży wyrzut LH i dlatego miałaś pozytywne dwa razy pod rząd ;)

    5djy3e3kflte4f2w.png
    Beta 18 dpo - 1621 mIU/ml
    Progesteron - 38,70 ng/ml
    TSH - 1,9
    Beta 20 dpo - 3190 mIU/ml
    12.03.21 - jest pęcherzyk
    22.03.21 - jest ❤
    11.06.2021 - będzie synek 💙
    Bądź silny maluszku! 🙏

    22 lata

    Starania o pierwsze dziecko 👶🏻

    6tc 👼🏻💔
  • Natka1109 Przyjaciółka
    Postów: 172 28

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, dzięki :-)

  • Lidia Przyjaciółka
    Postów: 82 25

    Wysłany: 13 października 2020, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, odgrzewam trochę temat ale zastanawiam się na ile testy owulacyjne są wiarygodne ?
    Mam nieregularne najdłuższy trwał 38 dni jak do tej pory. Od 16 d.c. miałam plamienia skończyły się w 23 d.c. Wcześniejsze testy wchodziły negatywne. Wczoraj 25 d.c. zrobiłam kolejny test i był prawie pozytywny a dziś jest ewidentnie pozytywny bo kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej. Czy to możliwe, że tak mi się owulacja przesunęła ?

    Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
    Ja 🙋‍♀️23 lata
    PCOS 😕
    TSH 3,38->1,89 (podejrzenie Hashimoto)
    Suple i leki: euthyrox 50, cyclo-progynova, mleczko pszczele, Wit. D
    On 🧔29 lat
    Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
    Morfologia 8%-> 16% ✔️💪
    Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
    Suple: Maca - najwidoczniej działa, je dalej 😁

    Plan długoterminowy:maj/czerwiec stymulacja
‹‹ 49 50 51 52 53
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego