wielkosci pecherzyka - jaka najkorzystniejsza do zaplodnienia?
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguska_021087 wrote:A sluz plodny pojawia sie juz po peknieciu czy przed?
Aguśka_021087 u mnie pojawia się przed, nie wiem czy u wszystkich dziewczyn.[/url]
Mama wspaniałego pięciolatka.
Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
„Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
-
Witam, mam pytanie. Mam kontrolę owulacji, staram się o dziecko. Byłam w środę na wizycie i akurat udało się wykryć ładny pęcherzyk w prawym jajniku, 1,59cm. Dzisiaj pani doktor również kazała mi przyjśc na wizytę i okazało się że endometrium urosło z 0.66 na 0,75 a jajko zostało tak jak było... mam 23 dc ale moje cykle ogólnie są długie. Byłam dość smutna i wyleciało mi z głowy zeby zapytać, z czym to moze byc związane i czy jest szansa na pęknięcie i zajście?
-
Aleksia85 wrote:spokojnie, lepiej za duzy ale zeby pękł niż za mały albo w ogole nie pękający[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
U mnie lekarz przy monitoringu nakazuje przyjęcie zastrzyku Ovitrelle przy wielkości pęcherzyków ok 20mm, teraz w cyklu przed zastrzykiem mam wskazane zmierzenie poziomu estradiolu celem weryfikacji, czy to odpowiedni moment na sprowokowanie pękania PG.
Wojcinka lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Hej, ja pierwszy raz miałam monitorowany cykl i w 8 dniu moj pecherzyk mial ok. 31mm, dostałam pregnyl ale zastanawiam sie czy cos z tego w ogole moze wyjsc czy dostalam go tylko po to zeby nie urosla mi zbyt duza torbiel? dodam ze cykle mam zwykle 29dniowe i wzrost temp. ok.15 dnia wiec troche sie zdziwilam jego wielkoscia...[/url]
-
Dziewczyny pomocy!
Wczoraj byłam na 1 monitoringu, ale niewiele zrozumiałam. W opisie ginekolog napisał mi, że w obu jajnikach mam ok. 12 pęcherzyków w prawym największy ma średnicę 0,75cm w lewym 0,78 cm. Kolejna wizyta jutro... Przeglądając forum domyślam się, że u mnie coś nie gra...Ile powinno być tych pęcherzyków i jaka jest ich prawidłowa wielkość? -
Fosfor i azot ma duzy wplyw na jajniki. Jesli uzywacie duzo chemii lub jecie pedzone chemicznie produkty jajeczka rosna wielkie lub jest ich duzo . Pecherzyki moga nie pekac gdyz blonka jest za gruba. Wiele kobiet ma podobne problemy w dzisiejszych czasach. Jedzenie nawozone jest odpadami chemicznymi. Leki takze moga byc powodem takich problemow. Sama spotkalam sie z lekami ktore po prostu byly nieodpowiednio przygotowane. Natrium-sod-byl z duza domieszka azotanow-jest to spowodowane przesyceniem sodu tym gazem. Spotkalam sie z opiniami ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno jest otrzymac" czyste "skladniki np. tylko sod, albo tylko fluor.Wiele kobiet utracilo jajniki -po prostu wyschly-stosowaly tabletki antykoncepcyjne ktorych sklad byl nieczysty.Ja sama nie uzywam tabletek a moj facet stosuje prezerwatywe. Staramy sie tez jesc produkty nie pedzone nawozami mineralnymi. Jesli macie czas na eksperymentowanie to warto sprawdzac np owoce. Wystarczy np takie winogrono lub jablko ,czy tez arbuz pokroic I zostawic w cieply m pod przykrywka -jesli po dniu lub dwoch powstanie denaturat -nie jesc I nie kupowac tego wiecej.Osobiscie spotkalam sie nawet z makaronem ktory "po odstaniu"smierdzial lakierem. Po zjedzeniu takiego cuda mam miesiac z glowy-bol brzucha krew w kale I amoniak w moczu. Warto czytac sklady produktow np , sera -czy wystepuje tam dodatekE250lubE251. Warto wiedziec ze po kazdym trzesieniu ziemi wybuchu wulkanu grunt po ktorym stapamy nasyca sie gazami . A skad biora sie skladniki do produkcji lekow , dodatkow chemicznych lub nawet szamponu? Wlasnie z gruntu lub morza , natomiast oczyszczenie np takiego sodu by wyprodukowac glupie mydlo kosztuje coraz wiecej czasu I pieniedzy... W moim mniemaniu nasza planeta to tykajaca bomba przesycona zracymi gazami I trujacymi chemikaliami. Nie ufam firmom chemicznym.
Maginka23, Ingwer lubią tę wiadomość
Uwazajcie na fosfor jesli macie problrmy z jajeczkami. Czesto zla dieta albo dieta bogata w chemikalia powoduje ze jajeczka nie pekaja lub rosna za duze. Coraz wiecej kobiet skarzy sie na te problemy poniewaz nawozy ktorych uzywaja rolnicy sa sztuczne.Takze leki zawieraja duzo ffosforu.Azot takze. -
Witajcie dziewczyny, jestem tutaj nowa na forum więc wybaczcie moją niewiedzę w tym temacie. Staramy się z mężem o 2 dzidziusia już kilka miesięcy. Byłam dziś u ginekologa i tak endometrium 8,6 mm, pęcherzyk średnicy 17mm. Jak myślicie kiedy rozpocząć starania aby było najlepiej? Ile jeszcze czekać? lekarka coś wspomniała ze pojutrze, a potem że może nawet za 3 dni... Sama już nie wiem. Z góry dziękuję za podpowiedzi:)
-
Z ta wielkością pęcherzyka to widze co lekarz to teoria... Moja gin twierdzi ze pęcherzyk musi mieć 26mm... Dzisiaj na monitoringu okazało sie ze jest juz po owu a na poprzednim usg 4 dni temu przecheryk miał tylko 15 mm czyli jeśli w najlepszym wypadku do owu doszło dzisiaj rano to pęcherzyk mógł mieć Max 21mm. Moja gin stwierdziła ze z takiego pęcherzyka ciazy nie bedzie i przepisała mi Clo od kolejnego cyklu... Sama nie wiem co o tym myślec... Dodam ze temperatura jeszcze mi nie skoczyła wiec myśle ze owulacja na prawdę miała miejsce "przed chwila"
-
Jest szansa. Mój miał w 14dc 15 mm, a w 18dc już ponad 24mm. A 19dc pękł. Potwierdzone to na monitoringu bo testy mi nie wychodzą. Mój gin powiedzial, że 24-25mm to najlepsza wielkość. Choć wiem, że co lekarz to opinia2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika
3.11.2018 - poronienie samoistne
2.2019 - powtórka "z rozrywki"
Owulacja jest, ciąży dalej brak
17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
A który to będzie dzień cyklu?2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
A to jeszcze kilka dni i wykonujesz test? zazdroszcze2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️