X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Wiesiołek wydłuża cykl?
Odpowiedz

Wiesiołek wydłuża cykl?

Oceń ten wątek:
  • Janet Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brałam wiesiołek nic nie pomógł.Wydłużył mi sie cyk do 35 dni z 28 :O brałam clo dostałam po nim torbieli. Wiec to wszystko poszło w diabły do odstawienia ostatni znalazłam femi fertil i oto moje spostrzeżenia po pierwszym opakowania
    plus za
    * poprawe śluzu
    * większą chęć na przytulanie
    * piekny test owulacyjny
    minus za
    * mdłosci ( musze brac na noc)
    * słaba dostępność tylko przez internet
    Ale mam nadzieję ze pomoże

• agt Znajoma

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wiesiołek także wydłużył cykl o przeszło tydzień, po jednym opakowaniu zrezygnowałam z niego...

• karo_lina Nowa

Wysłany: 2 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczęłam brać wiesiołek (z firmy Gal 3x dziennie 2 kapsułki do owulacji)na poprawę śluzu, bo niestety mam go mało.
    Pierwszy cykl z ovu miałam standardowy jak na siebie, czyli 31 dni. W kolejnym zaczęłam brać wiesiołek i wydłużył mi się do 38 dni! Myślałam, że to przez stresy itp, ale brałam też w tym cyklu na początku a potem odstawiłam, bo bolało mnie podbrzusze i ogólnie źle się czułam (niekoniecznie po wiesiołku, ale na wszelki wypadek odstawiłam) i widzę, że drugi cykl z wiesiołkiem jest wydłużony.

karo_lina
  • ancymonek Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cyklu nie wydłuzył, za to miałam po nim piękny sluz :-)

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
  • Katie87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę wiesiołek w kapsułkach Oeparol od 1dc do 10dc. Cykle mam regularne, co 27 dni. Dodatkowo, rano naczczo piję siemie lniane (dwie łyżeczki nasion zalewam wrzątkiem i po 30 min. wypijam). W tym cyklu śluz jak malowany i zero bóli przy serduszkowaniu, co do tej pory często mi się zdarzało.

"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam w tym cyklu swoja przygodę z wiesiołkiem . Mam nadzieję, że ulepszy mój śluz i żołnierzom mojego męża pomoże dotrzeć tam gdzie trzeba, przy moim tyło zgięciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 17:23

• gosska Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłam olej z wiesiołka w porzednim cyklu. Ciąży z tego nie było ale na szczęście długość cyklu się nie zmieniła :) W tym miesiącu testuje inne wspomagacze oprócz wiesiołka

mini-graphics-aliens-and-space-872204.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:34

• Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam w tym cyklu Oeparol 6 kaps dziennie do 10 dc i wg mnie poprawił mi śluz. Ale bardzo bolało przy serduszkowaniach

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam w tym cyklu od 1dc do ok 11dc. Teraz jest mój 19 dc a owulki brak... może wydluzyl i jeszcze będzie później?
    Edit
    O wpisalam dzisiejsza tempke i wyznaczył mi owulacje... na podstawie 3 wyższej tempki. Trochę mu nie ufam, ale śluz plodny był...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 08:03

• Pegi Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Oeparol, w pierwszym cyklu śluz bez zmian w drugim też tyle że cykl z 28 wydłużył mi się do 36! Może to zbieg okoliczności bo trzeci cykl już bez Oeparolu 32dniowy. W tym cyklu biorę wiesiołek firmy Gal i czekam na efekty...zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wiesiołek wydłuzyl cykl o pięć dni za to genialnie pomógł ma pms. Znacznie zlagodzil przykre objawy.

• niezgodna Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wiesiołek nic nie pomaga, dalej sucho :( Może macie jakieś inne sposoby na lepszy śluz?

W oczekiwaniu na cud <3
  • Pegi Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można pić len albo olej lniany,podobno też pomaga, ja biorę pierwszy cykl więc na razie efektów nie widać a wiesiołek mi też nie pomaga chociaż biorę go już trzeci cykl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam teraz drugi cykl z wiesiołkiem firmy GAL. Chyba wydłużył mi cykl, normalnie @ powinnam dostać w 31dc a dostałam w 33dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jednak nie wydłużył ;) ten pierwszy cykl tylko może troszkę, bo później miałam owulke, teraz bralam 3 cykl i nawet dzień wcześniej @przyszla niż planowo miała ;) za to śluz jest lepsiejszy i mniej bola piersi :)

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja zażywam olej z wiesiolka czwarty cykl. Taki w formie płynu, oleju. Jest smaczny i podobno lepiej przyswajany niż w tabletkach. Zauważyłam poprawę śluzu i to że łagodnej przechodzę okres. Nie mam praktycznie żadnych bóli miesiączkowych. Nie wpłynął w żaden sposób na długość cyklu.

• maschka72 Nowa

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie kupić femifertil? nigdzie nie mogę znależć, może ktoś podać link do strony?

maschka
  • maschka72 Nowa

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janet wrote:
    brałam wiesiołek nic nie pomógł.Wydłużył mi sie cyk do 35 dni z 28 :O brałam clo dostałam po nim torbieli. Wiec to wszystko poszło w diabły do odstawienia ostatni znalazłam femi fertil i oto moje spostrzeżenia po pierwszym opakowania
    plus za
    * poprawe śluzu
    * większą chęć na przytulanie
    * piekny test owulacyjny
    minus za
    * mdłosci ( musze brac na noc)
    * słaba dostępność tylko przez internet
    Ale mam nadzieję ze pomoże

gdzie konkretnie kupiłaś FEMIFERTIL?

maschka
  • Weroneczka Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy u mnie wiesiołek wydłuży cykl, ale na to się zapowiada. Dziś 16dc a na owulację nawet się nie zapowiada. Zwykle owulację miałam w 14dc a tu temperatura niska i jajnik nie boli. Myślę, że to przez wiesiołek. To mój pierwszy cykl z nim, ale ostatni, bo śluz poprawił minimalnie.

c06810e03d69c63a211f68c5564778f7.png

10.2015 - start starania
    10.2016 - nasienie ok
    09.2017 - AMH 1,12
    12.2017 - histerolaparoskopia (endometrioza II st, jajowody drożne)
    11.2018 - HSC (polip macicy)
    12.2018 - krzywa cukrowa,insulinowa, meta
    1.2019 -dieta IG
    2020- starania?

Niepłodność idiotyczna, endomenda II st., IO, LUF
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ